Dodatkowy opis stanu postaci

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

lacki2000

Dodatkowy opis stanu postaci

Postby lacki2000 » Sun Jan 03, 2010 9:19 am

Witam,
Sugeruję wprowadzenie pola opisu stanu postaci (podobne do dodatkowego pola opisu wyglądu). Gracz mógłby wpisać *siedzi przy studni i wpatruje się w niebo głaszcząc co chwila swą rudą brodę* albo *macha leniwie kilofem stukając w pokłady węgla i co jakiś czas drapie się motyką pod łopatką* i inni widzieli by ten opis stanu w oknie oglądanej postaci.
Lepsze to niż oglądanie tłumu stojących bezczynnie zombie lub monotonnie pracujących robotników.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
saguarooo

Postby saguarooo » Sun Jan 03, 2010 10:29 am

O ile się nie mylę to była już podobna sugestia, z polem w którym wpisywałoby się ogólny wygląd postaci, ale mimo dosyć pozytywnych komentarzy na razie nic konkretnie z tym nie zrobiono (pewnie z braku czasu)...
A co do samego pomysłu, to miałoby to jakieś ustawienie czasowe? Bo jeżeli ktoś wpisałby sobie np.: *macha leniwie kilofem stukając w pokłady węgla i co jakiś czas drapie się motyką pod łopatką* a później zasnął na dłużej i przez ten czas skończyłby się projekt węgla to trochę durnie wyglądałby ten opis... :o
lacki2000

Postby lacki2000 » Sun Jan 03, 2010 11:53 am

saguarooo wrote:A co do samego pomysłu, to miałoby to jakieś ustawienie czasowe? Bo jeżeli ktoś wpisałby sobie np.: *macha leniwie kilofem stukając w pokłady węgla i co jakiś czas drapie się motyką pod łopatką* a później zasnął na dłużej i przez ten czas skończyłby się projekt węgla to trochę durnie wyglądałby ten opis... :o
Dlatego należałoby zrobić automatyczne znikanie opisu stanu gdy postać rozpocznie/przerwie/zakończy projekt lub przejdzie między budynkami/pojazdami. To by była główna różnica pomiędzy dodatkowym opisem postaci.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
saguarooo

Postby saguarooo » Sun Jan 03, 2010 8:45 pm

No nie wiem, takie chwilowe czynności opisuje właśnie w normalnym okienku, w gwiazdkach, więc ta zmiana miałby sens tylko dla tych co wejdą później do tego samego pomieszczenia.
KVZ
Players Dept. Member

Re: Dodatkowy opis stanu postaci

Postby KVZ » Wed Feb 24, 2010 2:17 pm

Wszystkie znaki na niebie wskazują na to, że już wkrótce będzie można tekstowo opisać wygłąd itp postaci (do 500 znaków). Zmiany będą logowane po to by nie było nadużyć. Być może będzie również link do automatycznego zgłoszenia opisu PD, bez potrzeby pisania PM-ów itp.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
BZR

Postby BZR » Wed Feb 24, 2010 3:12 pm

KEVEZ wrote:Wszystkie znaki na niebie wskazują na to, że już wkrótce będzie można tekstowo opisać wygłąd itp postaci (do 500 znaków). Zmiany będą logowane po to by nie było nadużyć. Być może będzie również link do automatycznego zgłoszenia opisu PD, bez potrzeby pisania PM-ów itp.

Skąd masz takie informacje?
saguarooo

Postby saguarooo » Wed Feb 24, 2010 3:24 pm

KEVEZ wrote:Wszystkie znaki na niebie wskazują na to, że już wkrótce będzie można tekstowo opisać wygłąd itp postaci (do 500 znaków). Zmiany będą logowane po to by nie było nadużyć. Być może będzie również link do automatycznego zgłoszenia opisu PD, bez potrzeby pisania PM-ów itp.

Widzę, że jak się już wzięto za usprawnianie zielonego, to na całego... :D I bardzo dobrze :D
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Feb 24, 2010 4:28 pm

BZR wrote:Skąd masz takie informacje?

viewtopic.php?t=18301&start=120

Poprawiłem link, bo przeniesiono formalnie do zaakceptowanych...
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
cald dashew

Postby cald dashew » Wed Feb 24, 2010 5:28 pm

Będzie przecudownie :wink:
Image
Image
Image
Pies
Programming Dept. Member

Postby Pies » Wed Feb 24, 2010 5:47 pm

Do czego dokładnie ten opis ma służyć?
- tylko wygląd *jest wysokim blondynem*
- również zbiór cech *czuć, że nie mył się od tygodnia*
- może być też sposób wykonywania czynności *chodząc kuleje*
- mogą być nawet plakietki *ma na prawej piersi przyczepioną plakietkę z imieniem "Bartek"*
dwudziestoletni mężczyzna wrote:"OOC: Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ta gra nie szuka więcej graczy."

kaloryfer wrote:This game already has a lot of problems, new players would only bring new ones.
lacki2000

Postby lacki2000 » Wed Feb 24, 2010 9:55 pm

Pies wrote:Do czego dokładnie ten opis ma służyć?
- mogą być nawet plakietki *ma na prawej piersi przyczepioną plakietkę z imieniem "Bartek"*
Ja mam nadzieję że takie informacje będzie można umieszczać, no może poza tą plakietką bo od niej tylko krok do: *nad jego głową krąży 30-metrowy sterowiec a z jego kabiny wychyla się różowy kangur machający chorągiewką na której widnieje napis "Mój Pan to ten na dole i ma na imię Bartek". Kangur jodłuje co chwila dla zwrócenia na siebie uwagi.*
Koralat

Postby Koralat » Wed Feb 24, 2010 10:33 pm

lacki2000 wrote:
Ja mam nadzieję że takie informacje będzie można umieszczać, no może poza tą plakietką bo od niej tylko krok do: *nad jego głową krąży 30-metrowy sterowiec a z jego kabiny wychyla się różowy kangur machający chorągiewką na której widnieje napis "Mój Pan to ten na dole i ma na imię Bartek". Kangur jodłuje co chwila dla zwrócenia na siebie uwagi.*

:shock: :shock: :shock:
:lol: :lol: :lol:
There's a light at each end of this tunnel,
You shout 'cause you're just as far in as you'll ever be out
And these mistakes you've made, you'll just make them again
If you only try turning around.
Jinchuuriki

Postby Jinchuuriki » Wed Feb 24, 2010 10:45 pm

lacki2000 wrote:

O fuck xD
"Freedom is only a hallucination"
saguarooo

Postby saguarooo » Thu Feb 25, 2010 12:02 pm

Taka patologia pewnie by się nie zdarzyła, ale mi też nie za bardzo pasuje podawanie imion w tym opisie... Ew. odznakę jakiejś organizacji, ale w rzeczywistości ktoś chodzący ze swoim imieniem na plakietce wygląda nieco... ekscentrycznie :) więc i w grze nie podobałoby mi się coś takiego...
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Feb 25, 2010 2:13 pm

Panie w niektórych sklepach mają plakietki z imieniem. Służba zdrowia też ma, a przynajmniej powinna mieć.

Return to “Sugestie”