Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Pies
Programming Dept. Member

Postby Pies » Fri Jan 29, 2010 11:34 pm

W wolnej chwili prosilbym o zmiane tekstu alternatywnego dla przycisku naprawy przedmiotów - aktualnie w trybie tekstowym widze dwa razy "Give this object away".

Poza tym przylaczam sie do prósb o przywrócenie sortowania notatek po dacie stworzenia.

Z góry dziekuje.
Ice-Man

Postby Ice-Man » Sat Jan 30, 2010 12:17 am

Ja bym proponował raczej sortowanie po tytule, tak samo jak klucze są sortowane po numerach.
Image
ImageImage
Mars

Postby Mars » Sat Jan 30, 2010 10:05 am

Ice-Man wrote:Ja bym proponował raczej sortowanie po tytule, tak samo jak klucze są sortowane po numerach.

Jesli posiada sie kilkadziesiat notatek, to bedzie to dosc niewygodne dla korzystania z pism ktore pojawiaja sie na biezaco, chocby przy "szeptaniu". Chyba, ze bedzie do wyboru i zapamietywana jakas opcja sortowania, a jako domyslna po dacie stworzenia.
Pies
Programming Dept. Member

Re: Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Postby Pies » Sat Feb 06, 2010 6:52 pm

Nie wiem czy było, ale przy próbie ataku wyskakują błędy, na szczęście nie za każdym razem, ale na wszelki wypadek daję...

Code: Select all

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'LIMIT 1' at line 1\n
Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/http/www.cantr.net/www/action.hit.inc.php on line 11
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1\n
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/http/www.cantr.net/www/locations.inc.php on line 325
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND type=0' at line 1\n
Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/http/www.cantr.net/www/locations.inc.php on line 471

Fatal error: __clone method called on non-object in /home/http/www.cantr.net/www/locations.inc.php on line 473
dwudziestoletni mężczyzna wrote:"OOC: Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ta gra nie szuka więcej graczy."

kaloryfer wrote:This game already has a lot of problems, new players would only bring new ones.
BZR

Postby BZR » Sat Feb 06, 2010 8:51 pm

Czy atakowałeś postać z innej strefy, np Hiszpana lub Portugalczyka?
Pies
Programming Dept. Member

Postby Pies » Sun Feb 07, 2010 12:14 am

Nie, chyba, że parę osób źle się oznaczyło i wylądowali w środku polskiej strefy.
Chociaż z drugiej strony nie jestem pewien jak sam mam ustawione konto....
dwudziestoletni mężczyzna wrote:"OOC: Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ta gra nie szuka więcej graczy."

kaloryfer wrote:This game already has a lot of problems, new players would only bring new ones.
Zamia

Postby Zamia » Sun Feb 07, 2010 12:25 pm

Surowców, które mam w plecaku nie mogę umieszczać w pojemniku. Nie ma w ogóle takiej opcji....jest puste miejsce :roll:
lacki2000

Postby lacki2000 » Wed Feb 10, 2010 9:55 pm

nie wiem czy "mnię się zdaję" ale chyba nie widać z lądu jak ktoś dokuje (tak jakoś zaobserwowałem w przypadku portu, z plażą nie jestem pewien).

A mogę zasugerować by w zdarzeniach też było widać jak ktoś oddokowuje z portu?
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
robin_waw

Postby robin_waw » Thu Feb 11, 2010 9:40 am

Dokowanie do portu widać jeżeli trwa trochę więcej czasu, czyli z większej odległości.
Jeżeli podpłyniesz do samego portu i nie jest on oddalony od wybrzeża. To dokowanie trwa od razu i nie widać w zdarzeniach że statek dokuje.
lacki2000

Postby lacki2000 » Thu Feb 11, 2010 2:58 pm

robin_waw wrote:Dokowanie do portu widać jeżeli trwa trochę więcej czasu, czyli z większej odległości.
Jeżeli podpłyniesz do samego portu i nie jest on oddalony od wybrzeża. To dokowanie trwa od razu i nie widać w zdarzeniach że statek dokuje.

Ale tak zawsze było? Tego nie wiedziałem.

Z innej beczki: Złe kodowanie notatek - ta opcja czasem nie działa

Code: Select all

Unknown character set: 'cp1252'\nUnknown character set: 'cp1252'\n

Takie cuś wyskakuje.
Bo znalazłem notatkę która w jednym kodowaniu pokazuje polskie ogonki częściowo dobrze a częściowo źle a jak się zmieni na inne kodowanie to jest na odwrót, czyli też nie do końca dobrze.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
robin_waw

Postby robin_waw » Thu Feb 11, 2010 3:19 pm

Notatka była sporządzona przy użyciu różnych zestawów znaków.
Już też kilka takich widziałem.

Niestety możesz wybrać jeden zestaw znaków. Wtedy jedne ogonki będą poprawnie inne nie.
Nie wiem do czego miała być opcja unkown, czyli nieznany typ kodowania.
Być może po wybraniu tej opcji ktoś z departamentów miał przejrzeć i poprawić ręcznie kodowanie takiej notatki.
To ktoś z ProgD powinien sprawdzić.
Mars

Postby Mars » Fri Feb 12, 2010 12:14 pm

Uprzejmie ponawiam prosbe o sortowanie notatek w inwentarzu wedle tego sposobu ktory byl wczesniej, czyli po dacie stworzenia egzemplarza notatki (w gore od najnowszej do najstarszej). Milo byloby rowniez, gdyby notatki w obiektach sortowalyby sie podobnie.
BZR

Postby BZR » Fri Feb 12, 2010 10:33 pm

Sposób sortowania nie zmienił się od dobrych kilku lat, o co chodzi?
Jinchuuriki

Postby Jinchuuriki » Fri Feb 12, 2010 10:39 pm

Zawsze jak się kopiowało/pisało notatkę, to w inwentarzu jako pierwsza się pokazywała. Teraz jako ostatnia.
"Freedom is only a hallucination"
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sat Feb 13, 2010 1:08 am

Ja jak kopiuję notkę z inwentarza to pojawia się obok starej, co też mi przeszkadza. Teraz muszę najpierw szukać notki do kopiowania - naturalne, ok, ale potem drugi raz notki skopiowanej też muszę szukać. Wrr...

Return to “Ogólna pomoc”