Bug raport - zglaszanie bledow w grze
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- BZR
-
Tak właśnie się dzieje. I wszystko wskazuje na to, że jedna postać może podebrać surowce drugiej.
Dodam jeszcze, że nie zdarza się to za każdym razem, nie dla każdego rodzaju ubrania. A przed chwilą przy próbie szycia przez postać X pojawił się inwentarz postaci Z, a myślałam, że tylko do Y mnie przenosiło.
Dodam jeszcze, że nie zdarza się to za każdym razem, nie dla każdego rodzaju ubrania. A przed chwilą przy próbie szycia przez postać X pojawił się inwentarz postaci Z, a myślałam, że tylko do Y mnie przenosiło.
- Zamia
Być może zostanę uznana za osobę upierdliwą, ale kolejny raz zapytam:
czy da się zrobić porządek z kluczami?
Nie dość, że zamiast polskich znaków są robaczki i nie da się tego poprawić /próbowałam opisywać je od nowa/, to nie są w żaden sposób poukładane. Klucze o tym samym numerze mam w kilku miejscach. To naprawdę utrudnia przy kilkudziesięciu kluczach.
Nie dość, że zamiast polskich znaków są robaczki i nie da się tego poprawić /próbowałam opisywać je od nowa/, to nie są w żaden sposób poukładane. Klucze o tym samym numerze mam w kilku miejscach. To naprawdę utrudnia przy kilkudziesięciu kluczach.
- robin_waw
Zamia wrote:Być może zostanę uznana za osobę upierdliwą, ale kolejny raz zapytam:
Zamio a patrzyłaś czy przypadkiem nie są posortowane po nazwie zawieszki ? Jeżeli tak to dało by się je posortować według swojego klucza. nie sprawdzałem ale tak mi się coś wydawało że są sortowane po nazwie zawieszki.
- Ice-Man
- Mars
- Zamia
- robin_waw
-
- Fieger
Chciałbym zgłosić, że błąd związany z odświeżaniem automatycznym doprowadza do szewskiej pasji kiedy 10 razy próbuję nadać jakiejś postaci imię i ciągle wyskakuje ten bug...
EDIT: Na 25 prób zapisania imienia postaci udały się 2...po prostu n/c. Na dodatek nie da się tego robić poprzez otwieranie nowej karty, co w sytuacji gdy przestawia się kilka postaci na raz nie daje możliwości zapamiętania ich imion bez rozszerzania strony o wcześniejsze zdarzenia (średnio minuta ładowania w bardziej ruchliwych miejscach)
EDIT: Na 25 prób zapisania imienia postaci udały się 2...po prostu n/c. Na dodatek nie da się tego robić poprzez otwieranie nowej karty, co w sytuacji gdy przestawia się kilka postaci na raz nie daje możliwości zapamiętania ich imion bez rozszerzania strony o wcześniejsze zdarzenia (średnio minuta ładowania w bardziej ruchliwych miejscach)
Last edited by Fieger on Tue Jan 26, 2010 9:34 pm, edited 1 time in total.
I have a cunning plan...
- Ice-Man
- KVZ
- Players Dept. Member
Fieger wrote:Chciałbym zgłosić, że błąd związany z odświeżaniem automatycznym doprowadza do szewskiej pasji kiedy 10 razy próbuję nadać jakiejś postaci imię i ciągle wyskakuje ten bug...)
Mi ani razu nie przydarzył się.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
- marol
Zastanawiające, że problem w takim nasileniu dotyczy wyłącznie Ciebie. Na moje 25 prób zapisania imienia zadziałały wszystkie. Sugeruję pokombinowanie na Twoim komputerze - czyszczenie cookies, plików tymczasowych przeglądarki, próba w innej przeglądarce.Fieger wrote:Chciałbym zgłosić, że błąd związany z odświeżaniem automatycznym doprowadza do szewskiej pasji kiedy 10 razy próbuję nadać jakiejś postaci imię i ciągle wyskakuje ten bug...
Proponuję wyłączenie opcji JavaScript contents w panelu gracza, co automatycznie wyłączy odświeżanie. Ponadto przypominam, że granie w Cantr w wielu zakładkach to proszenie się o tego typu kłopoty.
- marol
Planowane jest stronicowanie zdarzeń - takie kilometrowe logi są bardzo obciążające dla serwera. Pełny log będzie dostępny na żądanie, łącznie z możliwością zapisania go na dysku.Ice-Man wrote:Ja proponowałbym raczej włączyć odświeżanie strony z wszystkimi postaciami, niż zdarzeń pojedynczej. Odkryłem, że przy dużej liczbie nieprzeczytanych zdarzeń automatyczne odświeżanie zwiesza przeglądarkę.
- BZR