Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Marcia

Postby Marcia » Sun Jan 24, 2010 5:31 pm

saguarooo wrote:Ja w sprawach notatek... Po skopiowaniu z ziemi mapy, pojawia się notatka bez nazwy, z poprawnie wyświetlana zawartością, jednak przy otwieraniu w menu edycji nie pojawia się nic...

mam tak samo
Elm0

Postby Elm0 » Sun Jan 24, 2010 7:22 pm

Już nie wyrzuca na listę postaci, ale nadal jest pewien problem, mianowicie czasem oznacza mi na biało postać, mimo że skontrolowałem już wszystkie wydarzenia. Być może ma to związek z wyjściem do menu postaci podczas odświeżania? Nie wiem.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Ice-Man

Postby Ice-Man » Sun Jan 24, 2010 8:16 pm

To ma związek z wyjściem po odświeżeniu zdarzeń bez kliknięcia na Zdarzenia. Autoodświerzanie proponowałbym wyłączyć. Same z nim problemy jak zawsze były.
Image
ImageImage
Mars

Postby Mars » Sun Jan 24, 2010 8:47 pm

Ja zawsze klikam na zdarzenia chcac sobie odswiezyc zdarzenia. Wedlug mnie malo potrzebne jest auto-odswiezanie, chyba, ze jako opcja dla chetnych po wlaczeniu w profilu.
marol

Postby marol » Sun Jan 24, 2010 9:06 pm

Elm0 wrote:Już nie wyrzuca na listę postaci, ale nadal jest pewien problem, mianowicie czasem oznacza mi na biało postać, mimo że skontrolowałem już wszystkie wydarzenia. Być może ma to związek z wyjściem do menu postaci podczas odświeżania? Nie wiem.
Zdarzenia, które obejrzałeś w ramach autoodświeżania, nie są uwzględniane na głównej stronie i stąd postać się świeci.
(SRVPRC)
Image
Nefertete

Postby Nefertete » Mon Jan 25, 2010 8:22 am

A nie dało by rady żeby postać już nie świeciła po autoodświezaniu i wyjściu do menu postaci ?
Bo sam pomył jest bardzo fajny, można na bieżąco czytać co się dzieje ale i tak po wyjściu do menu trzeba 'wejść' jeszcze raz na postać żeby ją 'zgasić'.
Fieger

Postby Fieger » Mon Jan 25, 2010 8:39 am

Albo wcisnąć przycisk zdarzenia...
I have a cunning plan...
marol

Postby marol » Mon Jan 25, 2010 10:05 am

Nefertete wrote:A nie dało by rady żeby postać już nie świeciła po autoodświezaniu i wyjściu do menu postaci ?
Pewnie, że by dało radę, wystarczy poprosić i voilà!
(SRVPRC)

Image
robin_waw

Postby robin_waw » Mon Jan 25, 2010 12:13 pm

marol wrote:
Elm0 wrote:Sprawa odświeżania i przeskakujących zakładek z surowcami jest wybitnie wkurzająca. Przed chwilą trzy razy próbowałem nazwać nowo poznaną postać i trzy razy wywaliło mnie do strony postaci, oczywiście imię się nie zapisało. To jest lekko frustrujące...
Wprowadziłem pewną poprawkę z wywalaniem do strony wszystkich postaci, proszę o informację, jeśli będzie się to powtarzać.

Melduję że się mi dzisiaj błąd powtórzył.
Jeżeli potrzeba jakich szczegółów to proszę o info na PM.
Last edited by robin_waw on Mon Jan 25, 2010 12:18 pm, edited 1 time in total.
Fieger

Postby Fieger » Mon Jan 25, 2010 12:16 pm

Mi ze trzy...ale i tak bug występuje rzadziej niż wcześniej.
I have a cunning plan...
Koralat

Postby Koralat » Mon Jan 25, 2010 12:30 pm

U mnie też wywala, ale już nie przy wypowiedziach, a przy zmienianiu opisu innej postaci...tak zauważyłam...
There's a light at each end of this tunnel,
You shout 'cause you're just as far in as you'll ever be out
And these mistakes you've made, you'll just make them again
If you only try turning around.
wadko

Postby wadko » Mon Jan 25, 2010 1:15 pm

Jeśli mam dużo tekstu w przeglądarce (np. przeglądając zdarzenia z kilku ostatnich dni w pewnym dużym mieście w polskiej strefie) i następuje auto-odświeżanie to przeglądarka wiesza się na kilka sekund. Tak z każdym odświeżeniem.

Drugie, ciągle wywala mnie jak coś wyślę i mi się odświeży, zdarzyło i się to już kilka razy w ciągu godziny, aż mi odchodzi ochota na odzywanie się.

Przeglądarka to Firefox, system Win XP. Jeśli miałoby to znaczenie.
Fieger

Postby Fieger » Mon Jan 25, 2010 1:20 pm

Wywala do ekranu postaci przy:
- wypowiedziach w czasie odświeżania
- zmianie nazw miejscowości
- zmianie imienia postaci
- raz mi się zdarzyło przy podawaniu przedmiotów innej postaci, ale to raczej wina tego, że klikałem wstecz za dużo razy :)
I have a cunning plan...
wadko

Postby wadko » Mon Jan 25, 2010 4:13 pm

Dziś zdarzyło mi się, że wywaliło mnie kiedy chciałem zakończyć udział mojej postaci w projekcie.
Shi

Postby Shi » Mon Jan 25, 2010 5:07 pm

Zauważyłam dwa problemy z szyciem.

1. Żadna z moich postaci nie może założyć projektu szycia płaszcza wojskowego. Sprawdzając to odkryłam problem nr 2.

2. Postać X chce coś uszyć. Po wybraniu ubrania z listy i kliknięciu 'Kontynuuj wyrób...' pokazuje się inwentarz postaci Y... Sprawdzałam, jak daleko to się może posunąć. Wybrałam dla postaci X coś z tkaniny wełnianej, bo tę akurat postać Y ma przy sobie. Wybrałam rzecz do szycia dla postaci X. Pojawił się inwentarz postaci Y. Wcześniej postać Y miała przy sobie powiedzmy 500 gram tkaniny, ale dobrała do kilograma. Jednak pojawiła sie informacja, iż ma jej ciągle 500 gramów. Po kliknięciu ikonki użycia tkaniny w projekcie pojawił się projekt postaci X. Na następnym etapie pojawiła się informacja, że mam 1000 gramów (czyli tyle, ile faktycznie ma teraz postać Y), a do projektu trzeba tyle a tyle. Dalej już eksperymentu nie ciagnęłam, bo postać Y będzie potrzebowała sporo tkaniny i nie chciałam jej zmarnować.

Return to “Ogólna pomoc”