marol wrote:Animacji nie będzie poza ikoną czekania na odpowiedź serwera.
A czy to wlasciwie jest istotne? Z reguly przegladarki maja pasek postepu i ladowania sie strony, w tym rowniez wysylania żądania do serwera. Ale jesli to bedzie jakos nie rzucajace sie w oczy, to nie mam oczywiscie nic przeciwko. Byle nie bylo to cos zaslaniajacego nagle mgielka cala poprzednia zawartosc, z duzym zegarkiem oczekiwania po srodku ... bo na dluzsza mete diabli wezma czlowieka
marol wrote:Rozwijalne menu niewykluczone (rozwijalna lista osób pod przyciskiem osoby bądź przycisk z podręcznymi akcjami typu 'opuść lokację', 'mów do ostatniej osoby', ew. 'zabierz wszystkie notatki i uciekaj').
Wlasciwie nie glupie... ale moze byc irytujace. Najwieksze problemy z rozwijalnymi menu dotycza momentow kiedy musza sie pokazac, po jakim czasie od najechania myszka, i jak szybko maja zniknac.
Bardzo czesto zdarza sie mi na roznych stronach ktore rozwijalne menu wykorzystuja, ze menu podczas przesuwania mysza po ekranie wlacza sie calkowicie przypadkowo i niepozadanie, przy okazji zaslaniajac to co wlasnie czytam. Osobiscie wole juz klikniecia i staroswieckie metody, natomiast jesli ma to byc cos w rodzaju AJAXa czyli zmiany zawartosci strony i jej uzupelniania bez przeladowania calosci, to samo to mnie bardzo cieszy.
marol wrote:Puryści zawsze mogą wyłączyć całą dynamiczną zawartość strony odpowiednią opcją i "cieszyć się" starą wersją.
Czy bedzie mozliwosc dodania skryptu, ktory automatycznie ustawi "czysta" wersje strony po rozpoznaniu wejscia z urzadzenia mobilnego?[/quote]