Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Aruna

Postby Aruna » Sat Jan 16, 2010 9:04 pm

Pies wrote:It's not a bug, it's feature!

A tak konkretnie: ilość wydobywanych surowców/czasu spędzonego na projektach bez wydobywania wacha się +/- (chyba) 20% zależnie od umiejętności postaci.

Skoro wydobywasz o 15% mniej niż chciałaś, to twoja postać to robi po amatorsku albo niezręcznie, zgadza się?

+/- 20% przy wydobywaniu ręcznym. A nie jeżdżąc kombajnem... :|

Postać kombajn ma opanowany umiejętnie więc to też chyba nie to, prawda :?: ;)
gawi

Postby gawi » Sat Jan 16, 2010 10:35 pm

nie wiem jak przy pracach na maszynach ale przy recznych nigdy nie masz dokładnie ile chcesz.. umiejętności tyczą się głównie prędkości zbierania ...
natomiast iloś jest zmienna .. jest jakiś margines błedu +- 5% czy 10 %

Ale wydaje mi się ze przy urządzeniach też tak jest .łatwo to można zauważyć przeprowadzając doświadczenie ...

ustawiamy projekt na dzień i patrzymy ile wydobyto a nastepnie 8 projektów co godzine w drugim przypadku założe sie ze bedziemy mieli większe wydobycie dzienne :)
[img]http://img338.imageshack.us/img338/3060/swiniajj0.gif[/img]

http://gawi.posadzdrzewo.pl
Aruna

Postby Aruna » Sat Jan 16, 2010 11:09 pm

Jaaaa... :|

Kurcze, trzeci raz pisze że postać jeździła kombajnem :|

Wcześniej nie zaobserwowałam żeby po ustawieniu przypuśćmy 40kg wydobyło jej tylko 30kg, czy przy nastawieniu kombajnu na 60kg ziemniaków wykopało 50kg (przypadkowe liczby bez uwzględnienia 15%).

WIEM:
Że ręcznie nie wydobędzie sie tyle ile sie chce.
Ale podkreślam że chodzi o kombajn :|

Za pierwszym razem wydawało mi sie że może po prostu ktoś brakujące surowce wziął bo był głodny. I tak mogło być. Nie wiem, nie przyszło mi do głowy żeby sprawdzić logi. Ale dziś ewidentnie pokazał sie komunikat że zakończono zbieranie surowca... Dokładnie była wypisana ilość którą sama ustawiłam... a na ziemi leżało 15% mniej. Projekt założyła moja postać i nie było opcji żeby część z tych surowców wpadła jej do plecaka. Żeby nie było niejasności: od zakończenia projektu do przenoszenia wydobytych surowców nikt ich nie dotykał. Nikt niczego nie podnosił, nie chował, nie przenosił, nie używał do innych projektów. Poza tym moja postać nie opuszczała lokacji, nie wchodziła do budynków i pojazdów. Więc odpada opcja że mogła po prostu nie zauważyć...
Jinchuuriki

Postby Jinchuuriki » Sat Jan 16, 2010 11:19 pm

Możliwe że za długo leżały na ziemi i zniknęła część.
"Freedom is only a hallucination"
Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Sun Jan 17, 2010 6:36 am

Nie musiały leżeć długo. Wystarczy, że projekt skończył się chwilę przed turą jedzenia, bo zdaje się wtedy znikają ewentualnie surowce. Pomiędzy turą pracy a turą jedzenia jest około 15-20 minut więc można tego po prostu nie zauważyć, że surowców było więcej.
Takie rozwiązanie zagadki zakłada, że obydwa projekty skończyły się o godzinie 0.12, nie wiem jak było w rzeczywistości.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
Jinchuuriki

Postby Jinchuuriki » Sun Jan 17, 2010 4:13 pm

Podczas robienia slupa, wyskoczył komunikat:

Nie masz odpowiednich narzędzi by pracować przy Manufacturing sloop...

mimo że postać ma młotek.[/quote]
Ice-Man

Postby Ice-Man » Sun Jan 17, 2010 5:51 pm

Zgłaszam, iż mnie także owa wiadomość wyskoczyła podczas pracy nad projektem.
Image
ImageImage
marol

Postby marol » Sun Jan 17, 2010 5:54 pm

To nie powinno się więcej powtórzyć.
(SRVPRC)
Image
Fieger

Postby Fieger » Sun Jan 17, 2010 9:04 pm

Znalazłem bug związany z kopiowaniem notatek. Przy kopiowaniu notatki kopia pojawia się z starym kodowaniem i bez tytułu...
I have a cunning plan...
marol

Postby marol » Sun Jan 17, 2010 9:29 pm

Fieger wrote:Znalazłem bug związany z kopiowaniem notatek. Przy kopiowaniu notatki kopia pojawia się z starym kodowaniem i bez tytułu...
Nie mogę tego powtórzyć. Możesz napisać mi na PM o jaką konkretnie notatkę chodzi?
(SRVPRC)

Image
wadko

Postby wadko » Mon Jan 18, 2010 4:31 pm

Problem typu: statek jest na pełnym morzu i nie chce ruszyć, mimo że wszystko jest ustawiono na standard (kierunek i 100% na prędkości).

2853-1.28: Statek X zatrzymuje sie po dopłynięciu do brzegu.
Mars

Postby Mars » Mon Jan 18, 2010 8:45 pm

Nowe notatki (rowniez kopiowane) zamiast ladowac na poczatku (na gorze) listy, laduja na jej koncu. Czy mozna przywrocic ta kolejnosc tak, jak byla wczesniej? To jest, dawniej nowe notatki ladowaly na samej gorze listy w przegladarce, znacznie to ulatwialo zarzadzanie stosem notatek.
AUTO

Postby AUTO » Tue Jan 19, 2010 10:30 am

Problem z kluczem. Po zbudowaniu statku postać ma klucz, ale nie może wejść na statek, klucz nie ma numeru (znaczy jest numer bo pojawia się ten numer gdy pyta czy chcę wyłamać zamek łomem), ale klucz nie ma numeru, nazywa się: "Klucz nr var" :(
Mattan

Postby Mattan » Tue Jan 19, 2010 2:09 pm

Ten sam problem z kluczem do samochodu. Klucz nr

Oraz problem ze zmianą nazwy innego klucza u tej samej postaci. Poprawiam dziwny znaczek na Ś i otrzymuję po zapamietaniu ?.
Jinchuuriki

Postby Jinchuuriki » Tue Jan 19, 2010 10:23 pm

Image

Justam zauważyła. Nie ja...

Return to “Ogólna pomoc”