Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Zamia

Postby Zamia » Tue Dec 29, 2009 10:31 pm

Dlaczego nie ma kozaków z krokodylej skóry? Wydawało mi się, że były :roll:
Byłam przekonana, że moja postać takie miała, a teraz ma na nogach buty z kościanymi zapinkami. :shock:
BZR

Postby BZR » Tue Dec 29, 2009 11:29 pm

To są "wieści z frontu"?

Napisz mi imię postaci
Mattan

Postby Mattan » Wed Dec 30, 2009 1:30 pm

Raczej brak wieści. Na wiki w zmianach wyśledziłem i sprawdziłem w grze że produkcja nieoczyszczonego biodiesla wymaga mniej alkoholu, a produkcja benzyny przyśpieszona trzykrotnie oraz uproszczona jest jej procedura (wyeliminowano paliwa) za to produkuje się ją ręcznie.
Last edited by Mattan on Wed Dec 30, 2009 1:43 pm, edited 1 time in total.
wadko

Postby wadko » Wed Dec 30, 2009 1:43 pm

benzyny przyśpieszona trzykrotnie

Yay :D

oraz uproszczona (wyeliminowano paliwa) jest jej procedura

hmm... okej.

za to produkuje się ją ręcznie

WTF?! Przepraszam, a kiedy mam ją produkować? Pomiędzy naprawianiem narzędzi (a wg. masochistów także i naprawianiem samochodów, budynków oraz statków) i zbieraniem jedzenia?
Pies
Programming Dept. Member

Postby Pies » Wed Dec 30, 2009 1:59 pm

wadko wrote:WTF?! Przepraszam, a kiedy mam ja produkowac? Pomiedzy naprawianiem narzedzi (a wg. masochistów takze i naprawianiem samochodów, budynków oraz statków) i zbieraniem jedzenia?

Czemu by nie? Zawsze mozna benzyne kupic, jak w zyciu.
Nie masz co tak narzekac, jak moja postac z deczka oszalala, to bez wiekszego problemu zrobila sobie jedzenie na 5 lat (gdyby jej nie przeszkodzili, to mialaby na 100) a wiec jedzenie raczej latwo sie produkuje...

Jak kogos stac na pojazdy, to powinno i na benzyne.
wadko

Postby wadko » Wed Dec 30, 2009 2:30 pm

Spróbuj na plaży łowić ryby, przyrządzać ryby, robić benzynę z ropy (a wcześniej ją wydobądź wieżą), naprawiać narzędzia (często takie które były potrzebne tylko raz w życiu) jednocześnie utrzymując kontakt ze światem za pomocą radia, bo tendencja jest zazwyczaj taka, że więcej wartościowych ludzi wymiera niż się rodzi, a jak się rodzą to nie tam gdzie są potrzebni.
robin_waw

Postby robin_waw » Wed Dec 30, 2009 2:46 pm

wadko wrote:Spróbuj na plaży łowić ryby, przyrządzać ryby, robić benzynę z ropy (a wcześniej ją wydobądź wieżą), naprawiać narzędzia (często takie które były potrzebne tylko raz w życiu) jednocześnie utrzymując kontakt ze światem za pomocą radia, bo tendencja jest zazwyczaj taka, że więcej wartościowych ludzi wymiera niż się rodzi, a jak się rodzą to nie tam gdzie są potrzebni.

Postaw sobie suszarnie albo dwie skombinuj wędkę. To problem jedzenia Ci się rozwiąże.
wadko

Postby wadko » Wed Dec 30, 2009 3:17 pm

Założyłem, że już mam wędkę. Suszarnia to kolejny wydatek, a piece do koksu? Wybudowane, a teraz będą stać puste. Mówię tylko, że to zamiana w stylu "zamienił stryjek siekierkę na kijek". Czemu nie zostawiono projektów automatycznych, nawet przy założeniu, że ich wydajność nie zostanie zmieniona?
Pies
Programming Dept. Member

Postby Pies » Wed Dec 30, 2009 4:01 pm

Ale to chyba oczywiste, ze jak sam zyjesz na plazy to trudniej? Moja postac spedzila troche czasu w ten sposób, bez wedki i z suszarnia, to bylo ciezko, natomiast gdy udalo sie zdobyc wedke i odrobine drewna to juz ma zapas jedzenia na pare lat na przód, moze zajmowac sie spokojnie jakimis glupotami.

Jak dla mnie to jest normalne - jak w prawdziwym zyciu - siedzisz w miescie to 15 minut i masz obiad dla paru osób, idziesz do lasu z namiotami to godzine poswiecacie by zjesc cos cieplego i juz nikt nie ma czasu by np. czytac ksiazki.

Jezeli samemu zyjac twoja postac moze sobie pozwolic na samochód, to i tak jest duzo.
BZR

Postby BZR » Wed Dec 30, 2009 4:07 pm

Pies wrote:Jak dla mnie to jest normalne - jak w prawdziwym zyciu - siedzisz w miescie to 15 minut i masz obiad dla paru osób, idziesz do lasu z namiotami to godzine poswiecacie by zjesc cos cieplego i juz nikt nie ma czasu by np. czytac ksiazki.

Jezeli samemu zyjac twoja postac moze sobie pozwolic na samochód, to i tak jest duzo.

Sporo tu prawdy. W końcu człowiek jest zwierzętem stadnym (w każdym razie tak powiadają.
wadko

Postby wadko » Wed Dec 30, 2009 4:19 pm

Pies wrote:Jezeli samemu zyjac twoja postac moze sobie pozwolic na samochód, to i tak jest duzo.

Skąd wiesz, że go nie ukradła? :P

Chcecie mnie przekonać, że usunięcie automatyzacji jest dobre, a ja mówię nie jest. Proszę to odnotować w księdze skarg i zażaleń.
Elm0

Postby Elm0 » Wed Dec 30, 2009 5:24 pm

Najlepiej byłoby zostawić obydwie metody, i ustalić, że ręczna pozwala na szybszą/wydajniejszą produkcję. Paradoksalnie. :D
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Mattan

Postby Mattan » Wed Dec 30, 2009 5:42 pm

Elm0 wrote:Najlepiej byłoby zostawić obydwie metody, i ustalić, że ręczna pozwala na szybszą/wydajniejszą produkcję. Paradoksalnie. :D

To wystarczy zrobić produkcję półautomatyczną czyli samo się robi a jak bardzo ci zależy to pomagasz i jest szybciej.
Elm0

Postby Elm0 » Wed Dec 30, 2009 5:45 pm

Też dobry pomysł.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Mars

Postby Mars » Wed Dec 30, 2009 9:01 pm

wadko wrote:
Pies wrote:Jezeli samemu zyjac twoja postac moze sobie pozwolic na samochód, to i tak jest duzo.

Skąd wiesz, że go nie ukradła? :P

Chcecie mnie przekonać, że usunięcie automatyzacji jest dobre, a ja mówię nie jest. Proszę to odnotować w księdze skarg i zażaleń.

To dylemat ktory trwa od dawna. Czy mamy promowac samowystarczalne samotnie, gdzie jedna/dwie osoby sa w stanie osiagnac (kosztem czasu) wszystko, czy moze raczej starac sie jakos zesrodkowywac ludzi, zeby sami chcieli lokowac swoje postacie po miastach? Chyba tak byloby ciekawiej - kilkanascie duzych miast po 80 i wiecej postaci, a nie kilkaset traperskich pustelni. A na razie miasta niewiele wiecej oferuja poza gwarem... ekonomicznie wystarczy miec jedna postac z dostepem do maszyn i surowcow, aby w 200 dni na zakuprzu zlozyc sobie samochod, ceglana wille, i moze jeszcze uruchomic piwniczana rafinerie?

Return to “Ogólne dyskusje”