Najciekawsze osady

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

reve

Postby reve » Sun Nov 08, 2009 7:35 pm

Pyskozaur wrote:O więziach między postaciami a miastem nie wspomnę, bo te gdyby nie interesy poszczególnych postaci, to by po prostu nie istniały.

Się nie zgadzam! Moja postać zupełnie bezinteresownie działa na rzecz Vlotryan. To, że - w natłoku informacji, jakie postacie muszą przeanalizować - ciężko to zauważyć, to już problem tych postaci :)
AUTO

Postby AUTO » Sun Nov 08, 2009 9:50 pm

W tym momencie najciekawiej jest chyba w Zatoce Urodzaju :lol:
Vlotryan wielkie ale tajemnicze, brak życia na mieście (mozna je znaleźć w budynkach).
Ale kto pamięta dawną świetność kilku miast wie, że to nie to samo co było :(
Pyskozaur

Postby Pyskozaur » Mon Nov 09, 2009 12:06 am

reve wrote:
Pyskozaur wrote:O więziach między postaciami a miastem nie wspomnę, bo te gdyby nie interesy poszczególnych postaci, to by po prostu nie istniały.

Się nie zgadzam! Moja postać zupełnie bezinteresownie działa na rzecz Vlotryan. To, że - w natłoku informacji, jakie postacie muszą przeanalizować - ciężko to zauważyć, to już problem tych postaci :)

Jeżeli jest strażnikiem, albo kimś z władz... *wzdycha cicho i z rezygnacją*

Jest jeszcze postać A*, który chyba jako jedyny pasuje mi do tego, co napisałeś i nie zdziwiłbym się, gdyby to była właśnie Twoja postać.
Fieger

Postby Fieger » Mon Nov 09, 2009 6:53 am

AUTO wrote:W tym momencie najciekawiej jest chyba w Zatoce Urodzaju :lol:
Vlotryan wielkie ale tajemnicze, brak życia na mieście (mozna je znaleźć w budynkach).
Ale kto pamięta dawną świetność kilku miast wie, że to nie to samo co było :(

Jeżeli przez życie w mieście rozumiesz nap***e się poduszkami i pogaduszki przy ognisku to się zgadzam. W Vlotryan tego nie uświadczysz. Ja tam wolę tamtejszą anonimowość w tłumie niż jak już wspomniałem atmosferę odpustu w parafii w Koziej Wólce. A paradoksalnie jak dla mnie ta anonimowość wykształciła się dopiero po rewolucji.
I have a cunning plan...
AUTO

Postby AUTO » Mon Nov 09, 2009 10:51 am

Tyle, że takie miasta jak Vlotryan same się proszą o jakieś rewolucje bo tylko takie wydarzenia potrafią zjednoczyć mieszkańców. Co to za miasto gdzie nie ma publicznych rozmów i dyskusji, nie ma nawet kroniki miejskiej, brak wykształconej kultury, ludzie są tam nijacy.
Nefertete

Postby Nefertete » Mon Nov 09, 2009 11:44 am

Racja AUTO. To miasto indywidualnych interesów, praktycznie żadnej jedności mieszkańców, więzi z miastem, więzi lokalnej społeczności. Taka nicość.

Co do odpustów ;-) Przecież nie chodzi o to żeby ludzie ganiali z poduchami i łomotali się nimi po ulicach, ale nawet w największych anonimowych metropoliach od czasu do czasu zdarzają się jakieś wydarzenia kulturalne czy muzyczne które w jakiś sposób jednoczą mieszkańców.

No ale podobno o gustach się nie rozmawia, każdy lubi co innego, nie będę rzucała się w ogień w obronie jakiegokolwiek modelu miasta. Pozostanę przy swoim zdaniu. Jeśli ktoś dobrze się tam czuje...
robin_waw

Postby robin_waw » Mon Nov 09, 2009 3:21 pm

Nie znam Vlotryan bo moje postacie były tam krótko przejazdem albo z interesami.
I napisze jak to wygląda z zewnątrz na podstawie własnych doświadczeń a czasem opisów przeczytanych na forum.
Jeżeli chodzi o więzi społeczne to w realu inaczej wyglądają więzi spoleczne w małej wiosce gdzie wszyscy się znają i wiedzą sporo o sobie a inaczej w mieście w bloku gdzie czasem znasz lokatora który mieszka obok Ciebie albo lokatorów z piętra.

Inaczej wyglądają też więzi między ludźmi w jednej firmie handlowej a inaczej w miejscu gdzie tworzą się małe grupki firmy.

Ludzie szepczą bo co kogo ma interesować na zewnątrz co się w takiej firmie dzieje. Osoba która trafi do takiego miasta musi samemu spróbować dopytać się gdzie co może załatwić z kim rozmawiać.

Trudno by było mieszkać w dużym mieście jeżeli by wszyscy rozmawiali o wszystkim tak żeby wszyscy słyszeli. Zrobił by się jeden wielki chaos natłok informacji że trudno by to było wyfiltrować.
AUTO

Postby AUTO » Mon Nov 09, 2009 3:55 pm

Racja, ale jednak mnie dobija jak wiekszość postaci w grze skupia się tylko na pracy i interesach, a historia i kultura mało ich interesuje. Nawet największe snoby nie myślą jedynie o kasie, proszę starajcie się lepiej odgrywać swoje postacie, to symulator społeczeństwa, a nie symulator maszynki do bogacenia się.
reve

Postby reve » Mon Nov 09, 2009 5:28 pm

Pyskozaur wrote:Jeżeli jest strażnikiem, albo kimś z władz... *wzdycha cicho i z rezygnacją*

Jest jeszcze postać A*, który chyba jako jedyny pasuje mi do tego, co napisałeś i nie zdziwiłbym się, gdyby to była właśnie Twoja postać.

Nie jest strażnikiem i nie jest z władz, choć robi w państwowej firmie. I nie jest to A* - przy okazji całkiem fajnie grana postać.
B.M.T.

Postby B.M.T. » Mon Nov 09, 2009 7:32 pm

Moja postać jest królem Vlotryan i niedługo odbierze to co jej się należy, a ci którzy mu się przeciwstawią zginą w straszliwych męczarniach z rąk jego okrutnej armii!
AUTO

Postby AUTO » Mon Nov 09, 2009 9:04 pm

Tam nie ma króla :lol:
B.M.T.

Postby B.M.T. » Mon Nov 09, 2009 9:16 pm

Nie doszedł jeszcze, ale jest. Jeden prawdziwy i niepowstrzymany wódz wielkiej armii. Jakbyś się jeszcze nie domyślił to jest królem samozwańczym.
Myszka Zbyszka

Postby Myszka Zbyszka » Mon Nov 09, 2009 9:41 pm

Samozwańczym? To ten co się samozwał królem przez radio? :) Słyszałam jeden taki pocieszny komunikat radiowy
gawi

Postby gawi » Tue Nov 10, 2009 5:42 am

AUTO wrote:Tam nie ma króla :lol:

jakto nie ma króla?
[img]http://img338.imageshack.us/img338/3060/swiniajj0.gif[/img]

http://gawi.posadzdrzewo.pl
Fieger

Postby Fieger » Tue Nov 10, 2009 8:29 am

Jest król..i to podobno nawet dwóch.
I have a cunning plan...

Return to “Ogólne dyskusje”