Cantr II - drugi serwer
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Tetro
- Ula
Tetro wrote:niech autorzy gry udostepnia kodA wtedy powstanie napewno clon cantra i napewno bedzie o wiele lepszy.
Napewno to Kopernik nie żyje.
Niech gracze próbują wstąpić do departamentów i zaczną coś robić, jeśli wierzą, że można coś zmienić na lepsze.
<prywata>Tu ukłony dla BZRa za ostatni wkład w rozwój gry.</prywata>
Szczególnie polskie PD potrzebowałoby aktywnych, nowych ludzi. Pytanie kto się zdecyduje na walkę z bezwładem, grzebanie w gównie, zepsucie sobie gry i późniejsze czytanie, nazwijmy to, zastrzeżeń do swojej pracy. Masochiści na start!
<prywata>Aha, niech gracze złośliwie i w głupi sposób nie łamią zasad. A nawet jak już złamią, to niech mają na tyle odwagi cywilnej, ew. cojones, by to w cywilizowany sposób odkręcić, gdy się sprawa rypnie. Pozdrowienia dla K.</prywata>
Wtedy Cantr napewno będzie o wiele lepszy.

- Elm0
Ale o co chodzi? Ja widzę w Cantrze wiele potencjału niewykorzystanego z winy graczy. Wiele możliwości eksperymentów społecznych i kulturowych, które rozruszałyby grę, zamiast tego wszystkie niemalże miasta do urzygu wałkują identyczny system polityczny z niewielkimi różnicami w zależności od regionu. W takich warunkach nic dziwnego, ze gra się nudzi...
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
- B.M.T.
Szczególnie polskie PD potrzebowałoby aktywnych, nowych ludzi. Pytanie kto się zdecyduje na walkę z bezwładem, grzebanie w gównie, zepsucie sobie gry i późniejsze czytanie, nazwijmy to, zastrzeżeń do swojej pracy. Masochiści na start!
Nie wiesz przypadkiem jak można nawiązać kontakt z osobami odpowiedzialnymi za nabór?
- robin_waw
- BZR
- Marcia
- €e$y
A ja tam się zgłosiłem i czekam cierpliwie
Pytanie tylko czy można pracować w 2 departamentach równocześnie? Bo ja bym chciał
----------------------------------------------------
A wracając do tematu to nie ma sensu stawianie drugiego serwera, już przeżyłem kiedyś jak rozwalono grę przez dostawianie nowych serwerów i dziękuję bardzo - gracze się rozpierzchli i nie było z kim się bawić
Wprowadzić niszczenie budynków, ubrań, paliwo do pojazdów. Zwiększyć znacznie ilość surowców potrzebnych do wyprodukowania czegokolwiek, np. budynek z kamienia - niech będzie potrzeba nań 250 kg kamienia. No i znikanie części jedzenia z magazynów (myszy w cantr! uwaga!). I pozabierać część surowców z osad. Albo wprowadzić wyczerpywalne surowce. Albo jedno i drugie
No i te wszystkie zmiany tak utrudnią grę nowym, że bez pomocy starych postaci ani rusz
Co zacieśni, jak mniemam, rozluźnione stosunki międzyludzkie.

Pytanie tylko czy można pracować w 2 departamentach równocześnie? Bo ja bym chciał

----------------------------------------------------
A wracając do tematu to nie ma sensu stawianie drugiego serwera, już przeżyłem kiedyś jak rozwalono grę przez dostawianie nowych serwerów i dziękuję bardzo - gracze się rozpierzchli i nie było z kim się bawić

Wprowadzić niszczenie budynków, ubrań, paliwo do pojazdów. Zwiększyć znacznie ilość surowców potrzebnych do wyprodukowania czegokolwiek, np. budynek z kamienia - niech będzie potrzeba nań 250 kg kamienia. No i znikanie części jedzenia z magazynów (myszy w cantr! uwaga!). I pozabierać część surowców z osad. Albo wprowadzić wyczerpywalne surowce. Albo jedno i drugie

No i te wszystkie zmiany tak utrudnią grę nowym, że bez pomocy starych postaci ani rusz

Cantr dwóch prędkości :)
Za ułatwieniami, bo to zatrzyma nowych, którzy często zniechęcają się trudnościami.
Za kombinatoryką, która urozmaici życie "wyjadaczom" :)
Za ułatwieniami, bo to zatrzyma nowych, którzy często zniechęcają się trudnościami.
Za kombinatoryką, która urozmaici życie "wyjadaczom" :)
- Sztywna
- robin_waw
- Sztywna
- B.M.T.
- mocny92
-
mocny92 wrote:Ja już mam pomysł, ale może ktoś z was chciałby zostać dożywotnim dyktatorem?
Znaczy, zrobić postać-dyktatora w grze ?

Dyktator jakiejś dziury może tam rządzić przez 20 lat gry i mało kto ze znaczącego świata o nim usłyszy, nawet, jeśli zdarza mu się czasem coś podbić, sprawdzone doświadczalnie

Po pewnym czasie jest już nudno, ciągle twoja postać siedzi sobie w stolicy wraz z maksymalnie 2-5 (przy wielkim szczęściu) innymi ludźmi i stawia któryś z kolei pomnik ku chwale "światłości narodu" (czyli siebie). Od czasu do czasu najeżdza jakąś wiochę (nie większą od swojej własnej, nie ma mentalności samobójczej), a ponieważ jest inteligentna, to nikt z wielkiego świata nigdy się o tym nie dowie, więc żadnego ataku na osadę owej postaci nie będzie. Zabawne przez pierwsze 20 lat gry, ale potem; przy owym przysłowiowym "którymś z kolei" pomniku "ku chwale ukochanego przywódcy" to już nie za bardzo ciekawe...
A żeby przejąć pełną władzę nad ZNACZĄCYM zgrupowaniem ludzkim to trzeba by poświęcić owo 20 lat na wkradanie się w łaski istniejących elit

Rewolucje się niestety źle kończą

- Tetro