Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Elm0
- BZR
Żeby uciać trochę offtopy, napiszę, że słoneczna odsalarka do wody, czy jak to się nazywa (solar still) którą można zbudować na statku daje teraz 15 gram wody dziennie, zamiast 2.
edit: daje tylko wodę. To i tak sporo na automatyczny projekt. Statek musi się poruszać.
edit: daje tylko wodę. To i tak sporo na automatyczny projekt. Statek musi się poruszać.
Last edited by BZR on Mon Jul 27, 2009 9:40 pm, edited 1 time in total.
- OktawiaN :)
- Mattan
- BZR
- kamil1313
-
Lol
- robin_waw
- €e$y
robin_waw wrote:Już dosyć dawno tylko nie wiem czy został usunięty bug który robił to, że chowałeś ciało pod pokładem a nie wrzucałeś do wody. Bo po pochowaniu ciała waga łodzi się nie zmniejszała.
Ten bug został na 99% usunięty, bo niedawno zakopałem trupka na pokładzie i sprawdzałem wagę (w zakładce miejsce) i faktycznie się zmniejszyła.
BZR wrote:słoneczna odsalarka do wody, czy jak to się nazywa (solar still) którą można zbudować na statku daje teraz 15 gram wody dziennie, zamiast 2.
Pochwalę się, że to moje dzieło
A nazywa się to destylator słoneczny - teraz wreszcie będzie jakiś sens to budować, a gdy kiedyś wprowadzą do gry pragnienie to takie urządzonko okaże się niezastąpione na statkach.
- robin_waw
€e$y wrote:BZR wrote:słoneczna odsalarka do wody, czy jak to się nazywa (solar still) którą można zbudować na statku daje teraz 15 gram wody dziennie, zamiast 2.
Pochwalę się, że to moje dzieło. Znaczy się sugestia, nie implementacja.
A nazywa się to destylator słoneczny - teraz wreszcie będzie jakiś sens to budować, a gdy kiedyś wprowadzą do gry pragnienie to takie urządzonko okaże się niezastąpione na statkach.
Tue, 26 Jun 2007
NEW ITEMS
solar still
Build conditions : maxonloc:1;isnoncentertype:skimmer,galleon,raker,soarer,sloop,darter,longboat,dinghy
Build requirements : raws:window glass>100,steel>30,rubber>20;days:1;tools:pincers,peen hammer
Visible : no
Decay rate per turn : 0
Decay rate usage : 0
Repair rate per day : 0
Weight : 150g
Maszyna ta została zaimplementowana jak widać 26 Jun 2007.
Teraz tylko zwiększyli jej wydajność.
Czy wymyśliłeś tą maszynę czy tylko zasugerowałeś zwiększenie wydajności ?
- €e$y
-
Echo
a w dupie mam sól i cale piepszenie o reszcie! Tym chamskim podsluchiwniem rzeście sobie zrobili rąbanke z cantra, a może lepiej, bo było może inaczej... no to do widzenia! Kolejne "plemie", czy na co wam zeszło! I bawcie się dobrze. Marol, a Ty byś sie wstydził, żeś ceniony był i tak se to wszystko olałeś. Teraz pojawiasz się, jak stary pryk po odsiewie. Nie poproszę o wyjaśnienia popieprzonych sytuacji, bo one aż śmierdzą, fuj, z daleka. Jak by tego tknąc to... oj... kijowo
-
Avx
- cald dashew
Echo wrote:a w dupie mam sól i cale piepszenie o reszcie! Tym chamskim podsluchiwniem rzeście sobie zrobili rąbanke z cantra, a może lepiej, bo było może inaczej... no to do widzenia! Kolejne "plemie", czy na co wam zeszło! I bawcie się dobrze. Marol, a Ty byś sie wstydził, żeś ceniony był i tak se to wszystko olałeś. Teraz pojawiasz się, jak stary pryk po odsiewie. Nie poproszę o wyjaśnienia popieprzonych sytuacji, bo one aż śmierdzą, fuj, z daleka. Jak by tego tknąc to... oj... kijowo
k*rwa, przestan wreszcie żalić się o tym w kazdym temacie, zadna z moich postaci tez jeszcze nic nie podsluchala. To już Twoja brocha że przez taką błachostkę z gry odeszłaś
-
pikolo