wydzielone / O rewolucji i innych takich

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

BZR

Postby BZR » Sat Jul 25, 2009 6:50 pm

pikolo wrote:
Gracze prowadzący takich "bandytów" zasługują moim zdaniem na bana. Psują grę

Bo co? Nijak nie psują gry. No, może niezrównoważonym "opiekunom" ofiar. Równie dobrze można by administracyjnie zakazać jakiegokolwiek atakowania postaci-no bo to psuje grę... Weźmy w ogóle skasujmy możliwość atakowania! Przecież gadanie o fiołkach i zbijanie setnego szabrownika którego nikt nawet nie oddokuje od brzegu jest takie suuuper, nie?

Nie umiesz czytać człowieku? Dla ułatwienia przytoczę większy fragment.
pani sprytna bandytka nadużywała mechanikę gry, spędzała sen z powiek graczom (tak, graczom, nie postaciom), gdyż trzeba było 24/7 siedzieć przed kompem. Gracze prowadzący takich "bandytów" zasługują moim zdaniem na bana. Psują grę.

Gdzie tu widzisz słowo "Vlotryan"?
Aravat

Postby Aravat » Sat Jul 25, 2009 6:52 pm

A można to było całkiem fajnie zorganizować. Wystarczyło pogadać z Tantalem jak był we Vlotryan. Ściągnąłby chłopaków i załatwiliby sprawę szybko. Oczywiście przy pomocy paru miejscowych. Potem ruszyliby na Bojvingów, Zamordki i wszystkich tych od oklepywania się poduszkami. I od razu świat stał by się piękniejszy. No i jakaś fabuła by była. A tak to wyszła kicha 8)
Wszystko nalezy robic w sposob tak prosty jak to tylko mozliwe i ani troche prosciej....
id

Postby id » Sat Jul 25, 2009 6:58 pm

Odbiór gry zawsze będzie łączył się z tym, jak duży dystans do siebie samych mamy. Jeśli ktoś nie potrafi spokojnie podejść do utraty swojej postaci (co w tym temacie jest rzeczą kluczową), to szczerze mu współczuję. Podczas 'rewolucji' nic nie straciłem, nic nie widziałem, po prostu oceniam wypowiedzi ludzi z tego wątku... co z tego na przykład, że rewolucja nic nie zmienia? Że to tylko zamiana stołków, nowy sposób na wyzysk? Przecież my to wszyscy, k*rwa, wiemy. Tego nas uczą w szkole. Ale że niby postacie stworzone w Cantr też muszą przewidywać takie rzeczy, robić listy 'za' i 'przeciw'? Człowiek w obliczu pewnych wydarzeń tak nie postępuje. Część musi pogodzić się z tym, że zaj*bisty komplet kusz w ich ekwipunku nie mógł tkwić tam na zawsze. Inni powinni przyjąć fakt, że nie wszyscy w sytuacjach 'kryzysowych' potrafią pięknie pisać, kreować fabułę, przedstawiać dobitnie poglądy i przemyślenia (przecież chodziło o rzeź, czego Wy wymagacie? Każde cięcie w sposób homerycki opisane, ech?). Liczy się fakt stworzenia zamieszania, wywołania emocji. Od kilku już stron piszecie tylko o tym. A jeżeli o tym piszecie, to znaczy, że i samo wydarzenie było dobre. Na tym gra polega, na pisaniu. A jak inni chcą widzieć więcej, to i krzyżyk czeka
Miri

Postby Miri » Sat Jul 25, 2009 7:01 pm

A mi się podobało.
Co prawda nie mam postaci w V, a tylko jednego prawie-śpiocha gdzieś tam w okolicy, ale po raz pierwszy od jakiegoś czasu nie klęłam jak mi się postaci od radia podświetlały. Wreszcie coś konkretnego, a nie kolejne lubiekisiele 8)
grzybi

Postby grzybi » Sat Jul 25, 2009 7:01 pm

Z tego co pamiętam, to Tantalowi też się niedawno zeszło...
Avx

Postby Avx » Sat Jul 25, 2009 7:02 pm

id wrote:Każde cięcie w sposób homerycki opisane, ech?

Osobiście opisywałbym każdy strzał z kuszy bardzo chętnie, gdybym miał dużo czasu; pewność, że się wróg nie obudzi. Gram (z przerwą) od 2006 i odgrywać raczej umiem.

Jednak wtedy liczyło się tempo. A pisanie w gwiazdkach zajmuje czas.
Aravat

Postby Aravat » Sat Jul 25, 2009 7:24 pm

grzybi wrote:Z tego co pamiętam, to Tantalowi też się niedawno zeszło...

Wszystko przez tych zdrajców Bojvingów :evil:
Wszystko nalezy robic w sposob tak prosty jak to tylko mozliwe i ani troche prosciej....
pikolo

Postby pikolo » Sat Jul 25, 2009 7:27 pm

BZR, a o kim ty piszesz? Fajnie by było wiedzieć. W cytowanym fragmencie też nic nie piszę o Vlotryan...

@Id: a gdyby pewna moja postać nie wypłyneła w długi rejs...

...to by rewolucjoniści nie mieli czym się dzielić. :twisted:
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
PiotrekM

Postby PiotrekM » Sat Jul 25, 2009 7:35 pm

Avx wrote:
id wrote:Każde cięcie w sposób homerycki opisane, ech?

Osobiście opisywałbym każdy strzał z kuszy bardzo chętnie, gdybym miał dużo czasu; pewność, że się wróg nie obudzi. Gram (z przerwą) od 2006 i odgrywać raczej umiem.

Jednak wtedy liczyło się tempo. A pisanie w gwiazdkach zajmuje czas.

Można by przed walką sobie zrobić "gotowce"^^
Villon

Postby Villon » Sat Jul 25, 2009 7:36 pm

Siedem stron off-topu... W którym radośnie biorą udział członkowie departamentów. Którym nagle nie przeszkadza ani śmiecenie w wątku ani łamanie zasady 4 dni. Ciekawe dlaczego?
*chowając za plecami kielnię wpatruje się z nabożeństwem w równiutką dużą marmurową świątynię: Dzięki Marolu Wielki Bardzo!, a zwłaszcza w jeden jej element u samej góry*
pikolo

Postby pikolo » Sat Jul 25, 2009 7:39 pm

dyskutujemy tu o moralności pewnego rodzaju masakr.

i zasadę czterech dni zaczęli łamać "antyrewolucjoniści".
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
Aravat

Postby Aravat » Sat Jul 25, 2009 7:40 pm

Villon wrote:Siedem stron off-topu... W którym radośnie biorą udział członkowie departamentów. Którym nagle nie przeszkadza ani śmiecenie w wątku ani łamanie zasady 4 dni. Ciekawe dlaczego?

Z tego co pamiętam Villon wcisnęłaś krzyżyk więc czemu tak cię to obchodzi?
Miri

Postby Miri » Sat Jul 25, 2009 7:40 pm

A na jaki temat jest był temat? :roll:

...ok, ok, już wydzielam...

Villon wrote:Ciekawe dlaczego?

Spiskowcy antyklikowo-koteryjni wychodzą z piwnic, które sobie przezornie wykopali przed podstępnym wprowadzeniem szeptanych zmian rodem z 1984 roku 8)
Villon

Postby Villon » Sat Jul 25, 2009 7:52 pm

pikolo wrote:dyskutujemy tu o moralności pewnego rodzaju masakr.

i zasadę czterech dni zaczęli łamać "antyrewolucjoniści".

A to ma jakieś znaczenie? Istnieje jakaś przeszkoda, żeby pisać sobie o tym w odpowiednim wątku?

Re Aravat: Skoro tak grzecznie pytasz.... Czy skasowanie swojego konta w grze jest równoznaczne z zakazem udziału w forum? Wydawało mi się, że nie. Ale może się mylę?

Miri wrote:A na jaki temat jest był temat? :roll:

...ok, ok, już wydzielam...

Villon wrote:Ciekawe dlaczego?

Spiskowcy antyklikowo-koteryjni wychodzą z piwnic, które sobie przezornie wykopali przed podstępnym wprowadzeniem szeptanych zmian rodem z 1984 roku 8)

Doceniam niezwykle cięty dowcip, chociaż nie do końca rozumiem jaki ma on związek z moim pytaniem.
*chowając za plecami kielnię wpatruje się z nabożeństwem w równiutką dużą marmurową świątynię: Dzięki Marolu Wielki Bardzo!, a zwłaszcza w jeden jej element u samej góry*
Aravat

Postby Aravat » Sat Jul 25, 2009 7:59 pm

Villon wrote:Re Aravat: Skoro tak grzecznie pytasz.... Czy skasowanie swojego konta w grze jest równoznaczne z zakazem udziału w forum? Wydawało mi się, że nie. Ale może się mylę?

Ależ nie..siedź sobie tutaj do woli. Pytałem z czystej ciekawości. Jestem trochę zaskoczony ponieważ nie masz już żadnej postaci, której moglibyśmy na forum zepsuć zabawę.

Return to “Ogólne dyskusje”