Siec rybacka drewniana duza

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Mars

Siec rybacka drewniana duza

Postby Mars » Wed Jul 15, 2009 4:54 pm

Sieć rybacka drewniana duża

Zastosowanie
Służy do połowu ryb. Można zbudować więcej niż jedną sieć na jednym okręcie.

Wykonanie
Czas: 6 dni

Materiały:
drewno - 1250 gram
lina cienka - 2000 gram
lina - 1000 gram
żywica - 500 gram

Narzędzia:
igła
młotek
nóż

Wykonywane: ręcznie

Może być zbudowana tylko wewnątrz galeonu, szabrownika, szkunera, soarera.

Projekty
Maksymalna ilość pracowników: 1

--------------------------------------------------------------------------------

W ciągu doby możesz złowić:

2000 gram łososia. Maksymalna wielkość projektu: ? gram. Wykonywane: ręcznie.
2000 gram dorsza. Maksymalna wielkość projektu: ? gram. Wykonywane: ręcznie.

Co zyskamy:
-Rybakow z prawdziwego zdarzenia! 2-3 osobowe ekipy na specjalnie do tego przystosowanych statkach rybackich, nie za szybkich, ale bedacych w stanie lowic naprawde duze ilosci ryb. Dziesieciodniowy wypad na morze, za rybami? To stanie sie mozliwe...
-Koniec z miastami zyjacymi tylko na marchewce lub ziemniakach. Co prawda ryby jako zywnosc masowa nie beda tansze od utrzymania kombajnow, ale ich chocby lzejsza waga wymaga jakiejs ceny.
reqamst

Postby reqamst » Wed Jul 15, 2009 8:40 pm

Tak, tak!
grzybi

Postby grzybi » Thu Jul 16, 2009 7:30 am

Też jestem za. W końcu z ryb będzie można wyżyć.
lacki2000

Postby lacki2000 » Thu Jul 16, 2009 4:08 pm

Tak ale dałbym rozrzut od 0 do 3000. No chyba żeby programiści zabawili się w jakieś bazy danych ilości ryb na poszczególnych obszarach morskich. Wiecie, by nie było za łatwo.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
docent

Postby docent » Thu Jul 16, 2009 4:23 pm

lacki na taki pomysł mnie naprowadziłeś

"wpuścić" do morza kilkadziesiąt (?) ławic ryb i niech się losowo przemieszczają?
Pytanie co da się zrobić prościej, ponieważ jak powszechnie wiadomo, cokolwiek bardziej skomplikowanego niż nowy rodzaj butów powoduję przesunięcie do "accepted - maybe realized in next century"
grzybi

Postby grzybi » Thu Jul 16, 2009 8:00 pm

Im dalej w morze, tym większa szansa na złowienie większej ilości ryb. Żeby nie było za łatwo, że wystarczy oddokować i już żarcia na dziesięć lat. Tylko, że inne współczynniki dla jezior musiałyby być (mniejsza powierzchnia).

@docent, ze zwierzętami jest taki myk, że chyba są przypisane w każdej lokacji jako ilość sztuk i punkty życia rannego zwierzęcia. I jakieś pokręcone algorytmy rozmnażania i migracji pomiędzy pobliskimi osadami są (cholerne gołębie, jak to tałatajstwo wytępić, jak są dwie osoby w osadzie?)
docent

Postby docent » Thu Jul 16, 2009 8:12 pm

:shock:

jakimi zwierzętami, przecież ryba to surowiec jest, czy ja o czymś nie wiem *rozgląda się*
a migrację już włączyli z powrotem tak przy okazji?
grzybi

Postby grzybi » Thu Jul 16, 2009 8:30 pm

Aj no faktycznie. Ryba to nie zwierzę tylko surowiec, ale podtrzymuję moją propozycję o wydajności łowienia względem odległości od brzegu (doobra, wiem, że są ryby przybrzeżne, ale podałem argument dlaczemu).

Return to “Sugestie”