Nieznane Typy terenow w cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
Nieznane Typy terenow w cantr
Czy ty prawda ?e w grze cantr oprócz typow terenu [plaza,las,wzgorza,laka] sa jeszcze nieodkryte [tundra i wulkan]?. a moze jest ich wiecej?. W koncu zaledwie 2/4 swiata zostalo odkryte. Jak myslicie?
Tel. Z kukó?k? hmm luuzik
- Sopel_1
-
- Jinchuuriki
- Sopel_1
- Jinchuuriki
- Luke
-
-
Hotbird źle kombinujesz. Wulkanów prawdopodobnie nie ma na mapie. Bagna są na Fu;) Pustynie są na większości wysp, niestety, o mniejszości należą te tereny zamieszkane przez Polaków.
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
- Sopel_1
-
- w.w.g.d.w
-
pikolo wrote:Hotbird ?le kombinujesz. Wulkanów prawdopodobnie nie ma na mapie. Bagna s? na Fu;) Pustynie s? na wi?kszo?ci wysp, niestety, o mniejszo?ci nale?? te tereny zamieszkane przez Polaków.
mozliwe ze na mapie nie ale gdzies MUSZA byc bo moj angielski przyjaciel z dawnego RD mi powiedzial. Tylko gdzie....
Pomyslmy: (potwierdzone przez RD)
[qote="chris"]
LAS
LAKA
WZGORZA
PLAZA
BAGNA
TUNDRA
DZUNGLA
WULKAN
PUSTYNIA
[/qote]
u litwinow ?,ruskich?,"esperanto"? A moze chiny?
A MOZE NIE ZOSTALY ODKRYTE?
Tel. Z kukó?k? hmm luuzik
- Susel
Hotbird002700 wrote:?wiat ktory odkrylismy to czesc podzwrotnikowa i zwrotnikowa. Zostal rownik ... I moze bieguny
Tyle ze w Cantrze nie ma rownika i biegunow. Ten swiat jest inaczej zbudowany. Na planie kwadratu. Naprzeciwległe krawędzie tego kwadratu sa ze soba połączone. Nie otrzymujemy wiec w efekcie kuli, tak jak w przypadku ziemi. Nie jestem pewien jaką ta figura ma właściwą nazwę w geometrii, ale można to porównać do amerykańskiego pączka.

Nie chce mi się teraz szukać, ale kiedyś była o tym dyskusja na forum i bodajże Marol wytłumaczył, że tak wygląda świat Cantra.
Poza tym wątpie żeby miejsce w którym się znajdujesz na tym naszym pączku miało wpływ na to jaki teren napotkasz. Zdaje mi sie ze to raczej losowe.
Wątpie, żeby były inne typy terenu niż te które wymieniłeś. W ogóle co jeszcze może być? Pustynia lodowa? Jakoś mi to nie pasuje do Cantra. Step? No możliwe tylko w zasadzie to niewiele by się różnił od obecnej łąki.
Jeszcze dużo świata do odkrycia, zamiast gdybać lepiej wsiąść w statek i odkrywać.

-
stref klimatycznych nie ma. pisząc że wulkanów prawdopodobnie nie ma na mapie miałem na myśli świat CANTR. miałem postacie w większości stref językowych (nawet w fińskiej!) i na żadnej z map ani w notatkach nie spotkałem niczego o wulkanach.
a nick tego przyjaciela...?
mozliwe ze na mapie nie ale gdzies MUSZA byc bo moj angielski przyjaciel z dawnego RD mi powiedzial.
a nick tego przyjaciela...?
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?