Windows 7( seven )
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Tetro
Windows 7( seven )
Czy ktoś już instalował ten system?
Jestem ciekaw jak chodzi i czy jest stabilny.
Powiem że mam ochote go zainstalować ale popytam czy warto...
Jestem ciekaw jak chodzi i czy jest stabilny.
Powiem że mam ochote go zainstalować ale popytam czy warto...
?
- gawi
mnie nie interesuje.. stabilny? nie znam stabilnej windy ...instaluje je bo musze... gdybym mial wybor .. nie zrobilbym tego .. jak dla mnie nie warto ...
ankiety nie robie bo nie ma mojej odpowiedzi .. jeśłi mam wybierac z windowsó.. to tylko i wyłącznie 2000NT
[img]http://img338.imageshack.us/img338/3060/swiniajj0.gif[/img]
http://gawi.posadzdrzewo.pl
http://gawi.posadzdrzewo.pl
- w.w.g.d.w
- Elm0
Podobno wersja XP Windowsa 7 obciążać będzie od ręki 2 GB RAMu. Przydałaby się opcja wyłączenia tych wszystkich fajerwerków graficznych, które przeciętnemu użytkownikowi do niczego nie potrzebne, a tylko zmulają komp.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
- Tetro
- BZR
Mam Viste, chciałbym mieć Xpeka, a czasami korzystam z Linuxa (Gentoo)
Elm0 - po wyłączeniu fajerwerków graficznych zaoszczędziłbyś 300 megabajtów. Najwięcej w Viscie wszystkich systemach zajmuje... system a nie powłoka. Binarki są gigantyczne, w dodatku chodzi mnówstwo nepotrzebnych programów i modułów.
Elm0 - po wyłączeniu fajerwerków graficznych zaoszczędziłbyś 300 megabajtów. Najwięcej w Viscie wszystkich systemach zajmuje... system a nie powłoka. Binarki są gigantyczne, w dodatku chodzi mnówstwo nepotrzebnych programów i modułów.
- kamil1313
-
matt_
- Susel
kamil1313 wrote:to podobno ma być mieszanka XP z Vistą... A Microsoft mówił, że Vista będzie ostatnim systemem operacyjnym i potem będą już tylko aktualizacje...
O ile ja sie orientuje, to Microsoft od razu przy Viscie zapowiedzial, ze jest to tylko system przejsciowy miedzy XP a Seven.
Tak wiec raczej Vista to jest mieszanka XP z Seven.
A ja osobiście siedze na Viscie, I Viste sobie chwale. Seven pewnie zainstaluje, jak dokupie sobie RAMu.
- robin_waw
Nie biorę udziału w ankiecie ale powiem co myślę.
Vista była nieudanym dzieckiem Micro$hitu.
Nie słyszałem żeby to miał być system przejściowy, za to był to sytem tak samo nie udany jak Windows ME.
Windows Seven to ma być poprawiona Vista, system który nie będzie taki pamięciożerny.
Zazwyczaj jeżeli chcemy już zmieniać system to dopiero po jakimś roku od wejścia na rynek.
1 Po pierwsze już wiadomo jakie wady i zalety ma system bo przetestowali go inni zapaleńcy (czyt. Ci co muszą mieć pierwsi to co nowe nie kierując się zazwyczaj rozsądkiem tylko chęcią pochwalenia się innym) albo Ci co musieli ze względu na wykonywaną pracę.
2 Po roku czasu zazwyczaj jest już większość sterowników poprawionych wydanych pod działający system.
3. I po trzecie zazwyczaj jest już załatanych wiele błędów systemu a nawet wydane są serwis packi naprawiające większość błędów i usprawniające zauważone niedociągnięcia.
Vista była nieudanym dzieckiem Micro$hitu.
Nie słyszałem żeby to miał być system przejściowy, za to był to sytem tak samo nie udany jak Windows ME.
Windows Seven to ma być poprawiona Vista, system który nie będzie taki pamięciożerny.
Zazwyczaj jeżeli chcemy już zmieniać system to dopiero po jakimś roku od wejścia na rynek.
1 Po pierwsze już wiadomo jakie wady i zalety ma system bo przetestowali go inni zapaleńcy (czyt. Ci co muszą mieć pierwsi to co nowe nie kierując się zazwyczaj rozsądkiem tylko chęcią pochwalenia się innym) albo Ci co musieli ze względu na wykonywaną pracę.
2 Po roku czasu zazwyczaj jest już większość sterowników poprawionych wydanych pod działający system.
3. I po trzecie zazwyczaj jest już załatanych wiele błędów systemu a nawet wydane są serwis packi naprawiające większość błędów i usprawniające zauważone niedociągnięcia.
- Mars
Vista nadaje sie chyba tylko dla tych, ktorzy jako metode naprawy systemu stosuja jedynie format. Windows 7 zapowiada sie lepiej, zwlaszcza biorac pod uwage tryb kompatybilnosci z XP, ktory niestety wymaga wirtualizacji i nowych procesorow... moze za 2-3 lata bedzie to naprawde dobry system, ktory z powodzeniem przejmie pozycje XP. Jak na razie, ciezko byloby mi sie zdecydowac na odejscie z xp. Szkoda tez, ze w 7 zrezygnowano z wstawienia z nowego jadra NT, i zrobia to dopiero w jakiejs nastepnej wersji systemu :j
Jesli nie nawymyslaja bzdur, i nie rozpieprza interfejsu, to moze przy najblizszej kompletnej awarii mojego xp przesiadlbym sie na 7 ale "opierzona". Na razie jednak nie widze ku temu najmniejszej potrzeby.
Co innego, gdybym mial nie wiadomo ile rdzeni na procesorze i karcie graficznej, oraz wiele gb RAMu, a takze jakies dyski sata i inne pierdolki... na szczescie tego nie mam, i nawet nie potrzebuje. Niestety, gdybym posiadal, wtedy nie mialbym wyjscia - XP mi tego nie wykorzysta, a vista/7 tak.
Co z tego wyjdzie, to zobaczymy. Oby dalo sie latwo usunac z tej 7 te cale niepotrzebne bajery i wodotryski przede wszystkim...
Jesli nie nawymyslaja bzdur, i nie rozpieprza interfejsu, to moze przy najblizszej kompletnej awarii mojego xp przesiadlbym sie na 7 ale "opierzona". Na razie jednak nie widze ku temu najmniejszej potrzeby.
Co innego, gdybym mial nie wiadomo ile rdzeni na procesorze i karcie graficznej, oraz wiele gb RAMu, a takze jakies dyski sata i inne pierdolki... na szczescie tego nie mam, i nawet nie potrzebuje. Niestety, gdybym posiadal, wtedy nie mialbym wyjscia - XP mi tego nie wykorzysta, a vista/7 tak.
Co z tego wyjdzie, to zobaczymy. Oby dalo sie latwo usunac z tej 7 te cale niepotrzebne bajery i wodotryski przede wszystkim...
- cald dashew
- witia1
Siódemeczka miała być czymś ciekawym i godnym następcą XP i może by tak było gdyby MS dotrzymał obietnic dotyczących zawartości systemu. Obecna przygotowywana wersja to coś co powinno być darmowym serwispackiem do Visty a nie oddzielnym OS, więc dla userów XP to może być coś mimo wszystko dobrego a dla userów Visty niezłym wskazaniem gdzie producent ma klientów.
Rest In Pieces.
-
Sierak
-
matt_
Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”