Smierc

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Villon

Postby Villon » Wed Apr 15, 2009 5:24 pm

suchy wrote:
Śmierć głodowa czy zarżnięcie się toporem to śmierć z woli postaci.
Tak to można przynajmniej tłumaczyć z punktu widzenia Najważniejszej Zasady. Natomiast zawału serca ni cholery nie można wytłumaczyć działaniami postaci, a jedynie zachciewajką gracza.

Zastanawiałam się, kiedy zostanie przywołana NZ. Suchy, jak Cie lubię. Wytłumacz mi, co wspólnego z tematem ma NZ?
Powiem tak: wszelkie działania postaci są tylko i wyłącznie moją *zachciewajką", nie sądzisz? Więcej - sama postać nią jest.
I kiedy moja postać zarzyna się - niezwykle realistycznie - powoli, przez kilka dni aż do skutku, to nie jest śmierć z "woli" postaci. To śmierć z mojej woli.

suchy wrote:I tu popieram Fiegera. Będą zawały na zawołanie - trzeba będzie wprowadzić defibrylator ;>

O. Gdzie w spisie narzędzi jest zatem zgłębnik do karmienia sondą? ;)
*chowając za plecami kielnię wpatruje się z nabożeństwem w równiutką dużą marmurową świątynię: Dzięki Marolu Wielki Bardzo!, a zwłaszcza w jeden jej element u samej góry*
Fieger

Postby Fieger » Wed Apr 15, 2009 5:40 pm

nie nie nie...zgłębnik i sonda to to samo.
Nie przesadzajmy. Sam lifepack wystarczy :) jeżeli będziemy lecieć po całości to trzeba by w menu produkcji zrobić oddzielną sekcję: sprzęt medyczny...a jest tego :) Zaczynając od strzykawki na aparacie do dializ kończąc
I have a cunning plan...
Zamia

Postby Zamia » Wed Apr 15, 2009 5:44 pm

co za problem napisac ... skasuj mi postac .. bo mi sie juz znudzila nie czuje weny .. nie mam na nia sily ... trace przez nia tylko czas i nerwy .. a moje życie realne popada przez to w ruine ...

Napisać można wszystko...tylko dlaczego mam kłamać? :shock:
To, że nie chcę już grać postacią wystarczającym powodem dla PD nie jest.
Trudno. Przyjęłam do wiadomości.

PS: Gdyby moje życie realne popadało w riunę z powodu gry, wcisnęłabym krzyża a nie prosiła o skasowanie 1-2 postaci.
Akurat do jednej z nich pasował zawał. Ale generalnie to jest mi wsio rawno na co umrze. Harakiri popełniać nie zamierzam :evil:
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Wed Apr 15, 2009 6:25 pm

A gdyby ktoś osobiście uśmiercił postać (taki krzyżyk dla każdej postaci z osobna) i nazwać to jakoś inaczej żeby odróżniało się od normalnego krzyżyka?
Na przykład udar mózgu,przez dzień czy dwa włączał by się taki filtr że nic co powiesz nie było wyraźne (kompletne) i postać miała ograniczone ruchy.
Jeśli jednak odwidziało się komuś to mógłby w ciągu tych dwóch dni anulować swoją śmierć,z tym że skutki byłyby jeszcze widoczne przez jakiś czas.
gawi

Postby gawi » Wed Apr 15, 2009 7:29 pm

w.w.g.d.w wrote:A gdyby ktoś osobiście uśmiercił postać (taki krzyżyk dla każdej postaci z osobna) i nazwać to jakoś inaczej żeby odróżniało się od normalnego krzyżyka?
Na przykład udar mózgu,przez dzień czy dwa włączał by się taki filtr że nic co powiesz nie było wyraźne (kompletne) i postać miała ograniczone ruchy.
Jeśli jednak odwidziało się komuś to mógłby w ciągu tych dwóch dni anulować swoją śmierć,z tym że skutki byłyby jeszcze widoczne przez jakiś czas.

to byłoby fajne :)
[img]http://img338.imageshack.us/img338/3060/swiniajj0.gif[/img]

http://gawi.posadzdrzewo.pl
Fieger

Postby Fieger » Wed Apr 15, 2009 7:59 pm

Błagam tylko nie udar...już lepiej wstrząśnienie mózgu jeżeli koniecznie ma być neurologiczne. Z dwojga złego to ja wolałbym mieć zawał niż udar ;)
I have a cunning plan...
witia1

Postby witia1 » Wed Apr 15, 2009 8:12 pm

A reszta postaci w około będzie się znęcać nad nim prądem... eeee miało być "będą ratować mu życie".
Rest In Pieces.
Fieger

Postby Fieger » Wed Apr 15, 2009 8:32 pm

A co? Sam prąd nie wystarczy? Chcecie inne sposoby znęcania się? Jeżeli tylko odpowiednie osoby to przyklepią to ja mogę sporo metod zapodać :)
I have a cunning plan...
witia1

Postby witia1 » Wed Apr 15, 2009 9:33 pm

Jak, jakaś postać za długo śpi-> strzykawę z adrenaliną :) Tylko trzeba by powiązać takie zabiegi z organizmem gracza inaczej adrenalinka może się okazać marnej próby.
Rest In Pieces.
cald dashew

Postby cald dashew » Wed Apr 15, 2009 10:00 pm

witia1 wrote:Jak, jakaś postać za długo śpi-> strzykawę z adrenaliną :) Tylko trzeba by powiązać takie zabiegi z organizmem gracza inaczej adrenalinka może się okazać marnej próby.

Nie nie, nie da sie przeciez z organizmem gracza :twisted: ja proponuje ze po takiej adrenalinie wlaczalby sie bot, o! Postac robilaby automatycznie projekty w ktorych jest dobra i mowila zaprogramowane rzeczy ! (no i oczywiscie oddawala na zadane ciosy)
Image
Image
Image
Fieger

Postby Fieger » Thu Apr 16, 2009 6:32 am

adrenalina?? *mruczy coś pod nosem*...ignoranci normalnie...
I have a cunning plan...

Return to “Ogólna pomoc”