Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Fieger

Postby Fieger » Fri Jan 02, 2009 9:11 pm

przejrzałem forum angielskie...temat sakiewki pojawił się już w 2004 :) tylko rozbija się o problem czy taka sakiewka ma podwyższać maksymalny limit noszenia

z dostępnych toreb mamy płócienną torbę i płócienny worek...co ciekawe torbę robi się z tkaniny bawełnianej, a worek z konopnej i odrobiny sznurka...dziwne
I have a cunning plan...
lacki2000

Postby lacki2000 » Mon Feb 02, 2009 5:48 pm

Chcę/pragnę/pożądam/sugeruję:
1. Paliwo niezbędne do pojazdów z silnikami, z nieliniową charakterystyką spalania (im szybciej się jedzie tym więcej się pali),
2. Silniki i turbiny też na paliwo, wspomagające prędkość statków (czas wejść w nową erę),
3. Co najmniej 12 godzinny dzień cantryjski a najlepiej 24 godzinny z proporcjonalnym rozbiciem aktualnego systemu postępu projektów/podróży.

Generalnie nowe silniki, pojazdy i inne zaawansowane urządzenia powinny być przez postacie odkrywane w ramach projektów badawczych zużywających masę różnych surowców i często kończące się niczym, prócz zużycia surowców. System generalnie skomplikowany jakby się mocniej zastanowić ale wart zasugerowania by ożywić starych i zachęcić nowych graczy.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Feb 02, 2009 6:34 pm

Co do silników to jasne,ma to być wprowadzone jak myślę ale do tej pory jakoś nie zostało.
Dodam od siebie że powinien być też młyn na wodę,wystarczy dodać jedną dodatkową charakterytstykę danego miejsca jaką będą przepływające rzeki i już.
Mógłby produkować energie elektryczną do bardziej zaawansowanych urządzeń (opcja zamiast paliwa).
Tylko po co więcej godzin?Nie po to żeby szybciej praca szła więc co?
Gubisz sie w obecnym systemie?

Co do projektów badawczych,myślę że powinno być drzewko umiejętności z pewnymi rzecza które znamy od samego początku,cantryjczyk uczyłby się czegoś pomagając komuś innemu albo spełniając pewne warunki np. żeby zbudowac silnik musiałby umieć wytapiać stal,coś jeszcze,coś jeszcze...
Niestety trzeba by napisać od nowa grę żeby coś takiego zaistniało,sam to wymyśliłem w eksperymencie myślowym pt. "jakby wyglądałby Cantr według mnie".Nie ma szans w obecnej sytuacji na coś takiego.
lacki2000

Postby lacki2000 » Tue Feb 03, 2009 1:30 am

w.w.g.d.w wrote:Tylko po co więcej godzin?Nie po to żeby szybciej praca szła więc co?
Gubisz sie w obecnym systemie?

Po to aby było płynniej. Również aby gracz mniej się przejmował trafieniem w tick bo jak nie zdążył teraz to może zauważyć zmianę już za godzinę zegarową a nie za trzy. I lepsze (bardziej zróżnicowane) będą podróże po autostradzie. Szczególnie z uwzględnieniem spalania paliwa. I po to by więcej nowych graczy zostawało, bo gra będzie bardziej ruchliwa.

Niestety trzeba by napisać od nowa grę żeby coś takiego zaistniało,sam to wymyśliłem w eksperymencie myślowym pt. "jakby wyglądałby Cantr według mnie".Nie ma szans w obecnej sytuacji na coś takiego.
Już od zeszłego roku apeluję o Cantr III :)
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
Besteer

Postby Besteer » Tue Feb 03, 2009 12:21 pm

Ale ja z tym paliwem to pamiętam, że w tych ogólnych komunikatach, co są zawsze u góry, jak coś nowego wprowadzają, to wyraźnie pisało, że mają już wszystko gotowe, całość stworzyli, tylko czekają 100 czy 200 dni, aż ludzie się przyzwyczają i zrobią dostatecznie dużo paliwa, a potem wjadą z pomysłem. Ludzie paliwa narobili, a projektu nie wprowadzili. Ktoś wie, dlaczego pomysł umarł?
Mattan

Postby Mattan » Tue Feb 03, 2009 1:10 pm

Niech zgadnę. Brakuje ludzi do roboty?
Besteer

Postby Besteer » Tue Feb 03, 2009 3:45 pm

No ale właśnie napisane było, że mają już całość gotową i wystarczy tylko kod przekleić... więc powód musi być inny.
grzybi

Postby grzybi » Tue Mar 24, 2009 1:14 pm

Mamy możliwość budowania nowego pojazdu. W wiki jeszcze nie ma o nim info:

Wózek motorowy:
stal 10000g
żelazo 8000g
guma 600g
szkło okienne 250g
potrzebny śrubokręt

Nie wiadomo jaką ma ładowność i prędkość. Plusem jest to, że nie potrzeba aluminium.
witia1

Postby witia1 » Tue Mar 24, 2009 1:54 pm

Był już w grze z tydzień przed awarią i jest opis na ang wiki.

Może nawet wcześniej bo niezbyt pamiętam czy samochody przeglądałem miesiąc temu wliczając okres awarii czy nie:P
Rest In Pieces.
grzybi

Postby grzybi » Wed Mar 25, 2009 11:37 am

A jaką ma angielską nazwę? Nie mogę znaleźć w wiki. :(
witia1

Postby witia1 » Wed Mar 25, 2009 1:45 pm

Taką samą jak i w polskiej wiki http://wiki.cantr.net/index.php/Caddie(pl)
Rest In Pieces.
grzybi

Postby grzybi » Wed Mar 25, 2009 2:12 pm

Caddie to już od bardzo dawna jest. Tylko w wytwarzaniu pojazdów przetłumaczono nazwę. Nowa nazwa mnie zmyliła. Myślałem, że coś nowego.
Sopel_1

Postby Sopel_1 » Wed Mar 25, 2009 3:34 pm

grzybi wrote:Caddie to już od bardzo dawna jest. Tylko w wytwarzaniu pojazdów przetłumaczono nazwę. Nowa nazwa mnie zmyliła. Myślałem, że coś nowego.

No ale chociaż mamy jakieś tłumaczenie :)
Aihal

Postby Aihal » Fri Mar 27, 2009 8:55 pm

Sopel_1 wrote:
grzybi wrote:Caddie to już od bardzo dawna jest. Tylko w wytwarzaniu pojazdów przetłumaczono nazwę. Nowa nazwa mnie zmyliła. Myślałem, że coś nowego.

No ale chociaż mamy jakieś tłumaczenie :)

Konkretnie od trzech lat (23 III 2006) :D
robin_waw

Postby robin_waw » Tue Mar 31, 2009 7:21 pm

Sortowanie obiektów, żeby były sortowane po nazwie albo po etykiecie, w szczególności chodzi o klucze. Obecnie są sortowane chyba po id obiektu.

Return to “Sugestie”