z dostępnych toreb mamy płócienną torbę i płócienny worek...co ciekawe torbę robi się z tkaniny bawełnianej, a worek z konopnej i odrobiny sznurka...dziwne
Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Fieger
przejrzałem forum angielskie...temat sakiewki pojawił się już w 2004
tylko rozbija się o problem czy taka sakiewka ma podwyższać maksymalny limit noszenia
z dostępnych toreb mamy płócienną torbę i płócienny worek...co ciekawe torbę robi się z tkaniny bawełnianej, a worek z konopnej i odrobiny sznurka...dziwne
I have a cunning plan...
- lacki2000
Chcę/pragnę/pożądam/sugeruję:
1. Paliwo niezbędne do pojazdów z silnikami, z nieliniową charakterystyką spalania (im szybciej się jedzie tym więcej się pali),
2. Silniki i turbiny też na paliwo, wspomagające prędkość statków (czas wejść w nową erę),
3. Co najmniej 12 godzinny dzień cantryjski a najlepiej 24 godzinny z proporcjonalnym rozbiciem aktualnego systemu postępu projektów/podróży.
Generalnie nowe silniki, pojazdy i inne zaawansowane urządzenia powinny być przez postacie odkrywane w ramach projektów badawczych zużywających masę różnych surowców i często kończące się niczym, prócz zużycia surowców. System generalnie skomplikowany jakby się mocniej zastanowić ale wart zasugerowania by ożywić starych i zachęcić nowych graczy.
1. Paliwo niezbędne do pojazdów z silnikami, z nieliniową charakterystyką spalania (im szybciej się jedzie tym więcej się pali),
2. Silniki i turbiny też na paliwo, wspomagające prędkość statków (czas wejść w nową erę),
3. Co najmniej 12 godzinny dzień cantryjski a najlepiej 24 godzinny z proporcjonalnym rozbiciem aktualnego systemu postępu projektów/podróży.
Generalnie nowe silniki, pojazdy i inne zaawansowane urządzenia powinny być przez postacie odkrywane w ramach projektów badawczych zużywających masę różnych surowców i często kończące się niczym, prócz zużycia surowców. System generalnie skomplikowany jakby się mocniej zastanowić ale wart zasugerowania by ożywić starych i zachęcić nowych graczy.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
- w.w.g.d.w
Co do silników to jasne,ma to być wprowadzone jak myślę ale do tej pory jakoś nie zostało.
Dodam od siebie że powinien być też młyn na wodę,wystarczy dodać jedną dodatkową charakterytstykę danego miejsca jaką będą przepływające rzeki i już.
Mógłby produkować energie elektryczną do bardziej zaawansowanych urządzeń (opcja zamiast paliwa).
Tylko po co więcej godzin?Nie po to żeby szybciej praca szła więc co?
Gubisz sie w obecnym systemie?
Co do projektów badawczych,myślę że powinno być drzewko umiejętności z pewnymi rzecza które znamy od samego początku,cantryjczyk uczyłby się czegoś pomagając komuś innemu albo spełniając pewne warunki np. żeby zbudowac silnik musiałby umieć wytapiać stal,coś jeszcze,coś jeszcze...
Niestety trzeba by napisać od nowa grę żeby coś takiego zaistniało,sam to wymyśliłem w eksperymencie myślowym pt. "jakby wyglądałby Cantr według mnie".Nie ma szans w obecnej sytuacji na coś takiego.
Dodam od siebie że powinien być też młyn na wodę,wystarczy dodać jedną dodatkową charakterytstykę danego miejsca jaką będą przepływające rzeki i już.
Mógłby produkować energie elektryczną do bardziej zaawansowanych urządzeń (opcja zamiast paliwa).
Tylko po co więcej godzin?Nie po to żeby szybciej praca szła więc co?
Co do projektów badawczych,myślę że powinno być drzewko umiejętności z pewnymi rzecza które znamy od samego początku,cantryjczyk uczyłby się czegoś pomagając komuś innemu albo spełniając pewne warunki np. żeby zbudowac silnik musiałby umieć wytapiać stal,coś jeszcze,coś jeszcze...
Niestety trzeba by napisać od nowa grę żeby coś takiego zaistniało,sam to wymyśliłem w eksperymencie myślowym pt. "jakby wyglądałby Cantr według mnie".Nie ma szans w obecnej sytuacji na coś takiego.
- lacki2000
w.w.g.d.w wrote:Tylko po co więcej godzin?Nie po to żeby szybciej praca szła więc co?
Po to aby było płynniej. Również aby gracz mniej się przejmował trafieniem w tick bo jak nie zdążył teraz to może zauważyć zmianę już za godzinę zegarową a nie za trzy. I lepsze (bardziej zróżnicowane) będą podróże po autostradzie. Szczególnie z uwzględnieniem spalania paliwa. I po to by więcej nowych graczy zostawało, bo gra będzie bardziej ruchliwa.
Już od zeszłego roku apeluję o Cantr IIINiestety trzeba by napisać od nowa grę żeby coś takiego zaistniało,sam to wymyśliłem w eksperymencie myślowym pt. "jakby wyglądałby Cantr według mnie".Nie ma szans w obecnej sytuacji na coś takiego.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
-
Besteer
Ale ja z tym paliwem to pamiętam, że w tych ogólnych komunikatach, co są zawsze u góry, jak coś nowego wprowadzają, to wyraźnie pisało, że mają już wszystko gotowe, całość stworzyli, tylko czekają 100 czy 200 dni, aż ludzie się przyzwyczają i zrobią dostatecznie dużo paliwa, a potem wjadą z pomysłem. Ludzie paliwa narobili, a projektu nie wprowadzili. Ktoś wie, dlaczego pomysł umarł?
- Mattan
-
Besteer
-
grzybi
- witia1
-
grzybi
- witia1
-
grzybi
- Sopel_1