Spokojnie wy¶lê moje postacie w podró¿ wschód - zachód, ale co z podró¿ami pó³noc - po³udnie..?

A oprócz tego i tak wiedzialam o Fu wcze¶niej ni¿ Wy ;P
Moderators: Public Relations Department, Players Department
w.w.g.d.w wrote:Nadal mi coś nie pasuje w tym waszym torusowym świecie.
Kto miał geografie w szkole wie jakim problemem jest pokazanie trójwymiarowej prawiekuli naszego globu w dwóch wymiarach na kartce.
Jest to praktycznie niemożliwe,zawsze są jakieś przekłamania.
Tu mamy podobno torus który równierz jest trójwymiarową bryłą.
lacki2000 wrote:Ma to wiele zalet, np: groźna kometa jak uderzy w Cantr to się od niego odbije.
Echo wrote::D Masz racje!
Spokojnie wyśle moje postacie w podróż wschód - zachód, ale co z podróżami północ - południe..?![]()
Tak, więc jak go połączymy to wyjdzie coś jak na moim obrazku.Luke wrote:1. Cantr JEST KWADRATOWY i połączony jak plansza do gry w Snake.
Z papierowego będzie ciężko bo się nie rozciąga. Może być z prezerwatywy?2. Lacki, z całym szacunkiem: zamiast tych rysunków, sklej mi, proszę, z papierowego KWADRATU swojego torusa, zrób zdjęcie telefonem komórkowym przed sklejeniem i po. I zamieść na forum. Albo nie fantazjujmy.
Cantr nie ma biegunów. Nie ma południków ani równoleżników. Jest kwadratowy. Mapy Cantr są idealnie płaskie.
(...)
Mapa jest kwadratowa i łączy się jak plansza do Snake - brzeg prawy z lewym, a góra z dołem.
No ja wybijam z głowy bo mówię że to nie torus bo taka bryła powinna mieć wewnętrzny obwód równy zewnętrznemu brzegowi jakbyśmy chcieli zachować dokładne odległości cantryjskie.W cantrze jest tak samo, tylko odwrotnie. Wszyscy, nie wiedzieć, dlaczego, upierają się, że Cantr jest trójwymiarowy, i może jeszcze się kręci. A jednak się nie kręci. I jest płaski. Może więc ktoś stworzy wreszcie postać Antykopernika, żeby upowszechnił tę wiedzę o płaskości kwadratowego świata, zakrzywionego w innym wymiarze (informatycznym). I żeby wybił ludziom z głowy torusy.
Luke wrote:Torus nie jest trójwymiarową bryłą, tylko dwuwymiarową powierzchnią takiej detkowatej bryły. Ale to szczegół, nieważne.![]()
Cantr nie ma biegunów. Nie ma południków ani równoleżników. Jest kwadratowy. Mapy Cantr są idealnie płaskie.
lacki2000 wrote:Tak, więc jak go połączymy to wyjdzie coś jak na moim obrazku.Luke wrote:1. Cantr JEST KWADRATOWY i połączony jak plansza do gry w Snake.
Tak, więc jak go połączymy to wyjdzie coś jak na moim obrazku.
Tak, dodajmy, że każdy róg jest w jednym punkcie na świecie. I jak się je w jeden punkt chce złączyć to wyjdzie przepyszny donut.
w.w.g.d.w wrote:A tak poza tym to tylko czysto teoretyczne rozważania,nie musiałeś się wtrącać i szpanować wiedzą.
w.w.g.d.w wrote:Nikt jeszcze w znanym mi Cantrze nie udowodnił żadnej teorii a ty swoja wywnioskowałeś na podstawie wiedzy kilkunastu postaci więc daruj.
Miaua wrote:w.w.g.d.w wrote:A tak poza tym to tylko czysto teoretyczne rozważania,nie musiałeś się wtrącać i szpanować wiedzą.
Znaczy komu wolno a komu nie wolno się tu wtrącać i dzielić swoją wiedzą?![]()
Luke wrote:Żył kiedyś dawno temu taki jeden facet. I nawet we Wrocławiu swego czasu mieszkał. Nazywał się Kopernik. (...)
W jego czasach ludzie upierali się, że świat jest płaski i we łbach im się nie mieściło, że może płaski nie być.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests