Jak postać umiera to na maila przychodzi komunikat z dodatkowym zdaniem:
Code: Select all
Twoja postać znała xx postaci. Twoją postać znało yy postaci.Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
Code: Select all
Twoja postać znała xx postaci. Twoją postać znało yy postaci.O właśnie to.Fieger wrote:co rozumiesz pod pojęciem "znania". Ile postaci miało twoją postać zapisaną jako coś innego niż iluśtamletni mężczyzna/kobieta?
A wg mnie nie, gdyż jest to proste zapytanie do bazy wysyłanie tylko podczas generowania nekrologu. Oczywiście nie jest to super najważniejsza rzecz na świecie do wprowadzenia ale za to jest bardzo prosta do zrobienia. Jakieś 5 minut roboty.Wg mnie to może być za dużym obciążaniem bazy danych.
Hmm, chodzi o te zapamiętane postacie. Nie wszystkie zapamiętuję. Chciałbym taką informację po śmierci postaci otrzymać, tak poglądowo, ile osób zapamiętałem i ile postaci mnie zapamiętało...robin_waw wrote:Znało czy zapamiętało ?
Zapamiętujesz? Znasz ? Wszystkie postacie które spotkałeś ?
Chęć kupna nowych odpada bo po co mi kolejny topór, łódź, domek lu ubranie.
Takie szybkie psucie na pewno jest bez sensu. Wg mojej ideologii psucia taka czapka rozpadałaby się np po 100 dniach cantryjskich a zanim się rozpadnie to można by ją naprawić w godzinę przy użyciu kilku gram futra. Idealnie by było gdyby jakość wytwarzanych ubiorów i ich trwałość zależała od umiejętności postaci (omawiane gdzieś wcześniej) - to też by pomogło w handlu bo "Elegancko wykończona futrzana czapka" byłaby cenniejsza od "Kiepsko wykonanej futrzanej czapki". Zwłaszcza po wprowadzeniu stref klimatycznych i wpływu pogody na organizmy cantryjskie. Ech... "fantazja, fantazja bo fantazja jest od tego..."pikolo wrote:Tak, psucie starych śmieci jest bezsensu. Wiele osób nie chce robić w kółko tych samych rzeczy, to nie będą co roku szyły swojej postaci kolejnej zawszonej futrzanej czapki.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest