Zamia wrote:Postać, kiedy się pojawia jest naga.
Jest to nieprawda, mit erpegowy pojawiający się w wielu grach wymagających wyobraźni. Postać nie jest naga lecz nie ma na sobie nic godnego uwagi. To oznacza, że może być w tych swoich szarych fatałaszkach i jakoś tam funkcjonować w prymitywnym społeczeństwie.
Jeśli pory roku wprowadzi się odgórnie to nagie postacie, które natychmiast po przebudzeniu nie dostaną ubrania powinny zamarznąć na śmierć w zimie, a wszyscy, którzy latem chodzą w czapkach i szalikach przynajmniej się rozchorować z przepocenia. A co ze zwierzętami i roślinnością? W środku mroźnej zimy będziemy zbierać bawełnę?

Ja oczywiście jestem za porami roku i ich wplywem na zdrowie, samopoczucie i wydajność pracy. Już o tym pisałem wystarczy poserczować. A zamarzanie lub przegrzewanie nieprzystosowanych to bardzo fajna sprawa przemawiająca za tym by postacie nowych graczy rodziły się w dużych osadach. Ale z drugiej strony takie fajne pory roku to taka kupa roboty i zmian w postaciach, ubraniach, zwierzętach, lokacjach, że godne to jest nadania nowej wersji czyli Cantr III.