Szyfr wiadomosci i bociany lotnicze
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Ave
Szyfr wiadomosci i bociany lotnicze
Pomysł... Można by robić szyfrowaną wiadomość... Szyfrowaną, w sensie takim, że te który zrobi wiadomość ustala szyfr np 1 9 3 7 3 9 1 0 i tylko po wpisaniu tego szyfru można przeczytać... No i bociany lotnicze, albo indyki (by wreszcie się do czegoś przydały) By przenosić wiadomości na odległość.
-
Robert_
-
grzybi
Kolega Ave niedawno jeszcze postulował za kompletną eksterminacją indyków (zarówno na forum jak i w grze). Cóż za odmiana... no, no, no. (Ja nie lubię gołębii)
A dlaczemu akurat bociany? To dosyć rzadko występujące w Cantrze zwierzęta.
Chyba jednak zostanę przy radiu. Może w grze jest jakiś inny Ave, co nie lubi bocianów i wiadomość nie dotrze do celu
A dlaczemu akurat bociany? To dosyć rzadko występujące w Cantrze zwierzęta.
Chyba jednak zostanę przy radiu. Może w grze jest jakiś inny Ave, co nie lubi bocianów i wiadomość nie dotrze do celu
- Matix
- w.w.g.d.w
Szyfrowanie rzeczywiście można załatwić w grze,wymyśleć coś,umówić się i zapisać normalnej notatce.
Co do gołębi czy indyków jestem jak najbardziej za (bocianów nie widziałem nigdy jeszcze),zawsze to jakiś krok w wykorzystaniu zwierząt inaczej niż chodzących skórzanych worków z kośćmi,mięsem i innymi rzeczami który trzeba tylko rozpruć by wypadły te skarby.
Co do gołębi czy indyków jestem jak najbardziej za (bocianów nie widziałem nigdy jeszcze),zawsze to jakiś krok w wykorzystaniu zwierząt inaczej niż chodzących skórzanych worków z kośćmi,mięsem i innymi rzeczami który trzeba tylko rozpruć by wypadły te skarby.
- Ave
Eh... Nie chodzi o taki szyfr... Chodzi mi o coś w rodzaju kodu, który trzeba wpisać by odczytać wiadomość... Coś takiego jak sejf, że trzeba wklepać kod i się otwiera i można przeczytać notatki w nim zawarte, tyle że w tym przypadku było by to dużo mniej kosztowne i można by w tym trzymać notatki i koperty... tylko...
- Jinchuuriki
Matix wrote:Np: Zamieniasz każde a na b. I zamiast Abba masz Bbbb. Nikt postronny się nie zorientuje.
Abba --> Bbbb
Bbbb --> Baba
Coś jak skrzynka pocztowa z zamkiem??
Ave wrote:Eh... Nie chodzi o taki szyfr... Chodzi mi o coś w rodzaju kodu, który trzeba wpisać by odczytać wiadomość... Coś takiego jak sejf, że trzeba wklepać kod i się otwiera i można przeczytać notatki w nim zawarte, tyle że w tym przypadku było by to dużo mniej kosztowne i można by w tym trzymać notatki i koperty... tylko...
Coś jak skrzynka pocztowa z zamkiem??
"Freedom is only a hallucination"
- w.w.g.d.w
- lacki2000
Szyfrowanie dostępu do notatek w taki sposób: NIE
Bociany lotnicze: NIE (sensowniej jest wprowadzić gołębie pocztowe jak ktoś mądry i skromny
kiedyś proponował: http://www.cantr.net/forum/viewtopic.ph ... 988#266988 )
Bociany lotnicze: NIE (sensowniej jest wprowadzić gołębie pocztowe jak ktoś mądry i skromny
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!