Pytania / watpliwosci

Publiczny kanał dyskusyjny do zgłaszania możliwych naruszeń najważniejszej zasady i dla publicznego badania podejrzanych spraw. Zwracamy uwagę, że w wielu przypadkach może być preferowane zgłaszanie tych spraw prywatnie na adres players @ cantr.net zamiast na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Echo

Pytania / watpliwosci

Postby Echo » Thu Jul 24, 2008 10:50 pm

Wybaczcie, ale moja głowa nie pracuje szybciej niż procesor. ;) Znalazłam temat, gdzie można podawać typowe przykłady naruszenia NNZ, tak, aby temat się rozwijał i dyskusje nie musiałybyć prowadzone w grze, a poza nią. :)

Czy postać może mieć wiadomości po zmarłych poprzednikach, sugerując przekaz z zaświatów?
Marcia

Postby Marcia » Thu Jul 24, 2008 10:56 pm

nie moze. to jest uzywanie wiedzy innej postaci... nie wazne, ze niezyjacej.
jezeli twoja nowa postac nie widziala tego co dzialo sie wczesniej (czyli podczas zycia twojej starej, niezyjacej juz postaci), nie przeczytala o tym np. w jakiejs notatce i nikt jej nie opowiedzial NIE MOZE tej wiedzy posiadac.
Echo

Postby Echo » Thu Jul 24, 2008 11:08 pm

Dzięki, Marcia, że się wypowiedziałaś. Moje pojęcie jest takie samo, choćby miało przeczyć temu, z czym ewentualnie możemy miec do czynienia w świecie realnym. (rozmowy przez medium, itp.)

Cel zamieszczenia tej sprawy na forum jest taki, żeby usłyszeć oficjalną i jednoznaczną wypowiedź PD w tym temacie.

Szanowne i Szacowne PD, czy można Was prosić o opinię?
Ice-Man

Postby Ice-Man » Fri Jul 25, 2008 12:22 am

Ano nie można. Kontaktowałem się z PD w takiej sprawie i powiedzieli to samo co Marcia.
Image
ImageImage
marol

Postby marol » Fri Jul 25, 2008 6:53 am

Ale o so chozi?
(SRVPRC)
Image
Marcia

Postby Marcia » Fri Jul 25, 2008 7:49 am

ja sie chyba domyslam...
Fieger

Postby Fieger » Fri Jul 25, 2008 8:55 pm

a ja wiem o co chodzi...pisałem nawet o tym do PD używając formularza w grze...alee...nie wiem czy doszło
I have a cunning plan...
Sayuri

Postby Sayuri » Fri Jul 25, 2008 10:17 pm

Ula wrote:Tak, jak w temacie - Image jest obecnie nieczynny.
Wszelkie problemy proszę zgłaszać na forum lub za pośrednictwem PMów.
Przepraszamy za niedogodności.

Więc bardzo możliwe, że nie doszło.
Image
Marcia

Postby Marcia » Sat Jul 26, 2008 8:47 am

ja pisalam pm do Cantryjczyka, ale nie odebral jeszcze:)
Echo

Postby Echo » Wed Jul 30, 2008 8:43 pm

Przepraszam Sanczez i Was, że nie poinformowałam tutaj nikogo wcześniej o jej opinii na ten temat. Jest zgodna z tym, o czym tu piszemy.
Czyli moimi słowami; Postać nie może mieć wspomnień, ani w innej formie znać przeszłości, jedynie dowiadując się o wszystkim w trakcie swojego życia i zdobywania doświadczeń. Oczywiście temat ten można próbować w jakiejś formie forsować, ale czy jeśli stałoby się to możliwe, czy byłoby to dobre dla nas wszystkich? Każda powracająca postać miałaby takie prawo. Gracz mógłby bez wyraźnych przyczyn szukać zemsty, czy rewanżu za życie swojej byłej postaci. Fakt, że postać nie może mieć żadnych wspomnień uniemożliwia to. I tak moim zdaniem jest dobrze.

Return to “Naruszenia Najważniejszej Zasady”