Elm0 wrote:No wybacz, ale wygląda to lepiej niż wyżej wspomniane chajzerostwo
Wybaczam.
Besteer, odwaliłeś sporo roboty i nie dzielmy włosa na czworo.
Nadal uważam, że
wersja "uśredniona" (Wed Jul 16, 2008 6:50 pm) jest całkiem ok. I szkoda, żeby się zmarnowała.
Poprawiłbym tylko lekko niektóre sformułowania. Tak, jak pisałem, chodzi o kosmetykę, nie zamierzam ingerować w samą treść, bo to Twój tekst:
Besteer wrote:Żadnych leveli, statystyk, jedynie czysta przyjemność z odgrywania swoich postaci (aż do 15!).
Żadnych leveli, statystyk, jedynie czysta przyjemność z odgrywania swoich postaci (
których możesz mieć aż do 15!).
Besteer wrote:Cantr bowiem ma być symulatorem rozwoju społeczeństw, dlatego wszystko, całą fabułę tworzą gracze.
W tym zdaniu
przecinek po "fabułę": dlatego wszystko, całą fabułę
, tworzą gracze.
Besteer wrote:Możesz wytwarzać tysiące różnych przedmiotów
No, może lepiej dziesiątki, ostatecznie setki.

Ja się nie dopatrzyłem tysięcy
różnych.
Besteer wrote:Dlatego, jeśli czujesz potrzebę prowadzenia podróżnika, czy pirata - wszystko przed Tobą!
Ten przecinek jest zbędny.
Besteer wrote:jedynym prawem, jakiego musisz przestrzegać, jest Najwyższa Zasada
Ona się chyba oficjalnie nazywa
Najważniejsza Zasada?
Besteer wrote:Reszta praw ustalana na bieżąco przez graczy
Przydałoby się w tym zdaniu orzeczenie: Reszta praw
jest ustalana na bieżąco przez graczy.
Besteer wrote:I ta właśnie "bezzasadowość", elastyczność świadczy o potędze Cantra.
Również
przecinek po "elastyczność", bo jest to wtrącenie: I ta właśnie "bezzasadowość", elastyczność
, świadczy o potędze Cantra.
Jeżeli chcemy bez przecinka, to: I ta właśnie "bezzasadowość" i elastyczność
świadczą o potędze Cantra. - ale wtedy to zdanie brzmi moim zdaniem troszkę mniej dynamicznie.
P.S. Nie neguję innych wersji innych autorów. Po prostu uważam, że Besteer napisał niezły tekst. Poprosił o opinie, zrobił kilka korekt, porządnie dopracował, teraz czas to opublikować. Nie przekreśla to szans innych osób na napisanie własnych tekstów zachęcających do gry.
[*]...