Kanał IRC #piwniczka.cantr oraz serwer Discord
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
- marol
Szkoda, że nie odesłałaś linkiem... ale nic dziwnego, w końcu nie słyszałem o słownikach z klasyfikacją słów na obraźliwe, pani humanistko. Jedyna różnica pomiędzy tymi słowami, to różnica Kalego właśnie.
Last edited by marol on Thu Jul 10, 2008 10:14 am, edited 1 time in total.
-
- marol
Dziwnym zbiegiem okoliczności dwa różne słowniki, przy czym słowo pierwsze zostało opisane słownikiem, który nie stosuje klasyfikacji na obraźliwe oraz nieobraźliwe i również milczy na temat obraźliwości drugiego słowa. Ale pomijając już lingwistyczne zboczenia, to rozumiem, że gdyby użył wyrażenia "kobieta świadcząca usługi seksualne za pieniądze", to już nie poczułabyś się urażona, bo żadne ze słów nie było klasyfikowane jako obraźliwe? Zawsze wydawało mi się, że to głównie treść może być obraźliwa. Proszę, i ja wzbogacę tę zachwycającą dyskusję linkiem: http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=obraza
-
- marol
Oczywiście, że "dziwka" jest bardziej obraźliwa, niż "frustrat". Rzecz chyba jednak nie w stopniu obraźliwości, lecz w samym jej fakcie - oba słowa są odbierane jako obraźliwe przez zdecydowaną większość społeczeństwa, w przeciwnieństwie do długości spódnicy i czarczafu. Ciekawe też, że równocześnie pokazywanie środkowego palca było dla ciebie dobrym żartem. Zaiste, Kali się kłania.
- Jinchuuriki
-
oczywiscie, ze bylo zartem, i tak wlasnie zostalo odebrane przez cala reszte. wiem, bo pytalam, zdziwiona twoja reakcja. owszem, zdarza mi sie zartowac w ten sposob, pewnie wlasnie dlatego, ze nigdy nikogo to nie urazalo. w dodatku przeprosilam cie za to, gdy dotarlo do mnie, ze poczules sie urazony. naprawde nie wiem, co jeszcze mozna z tym zrobic. bedziesz mscil sie do smierci? moze jeszcze moje wnuki bedziesz przesladowal, do siodmego pokolenia? czlowieku, pol roku temu ktos pokazal ci w zartach srodkowy palec, przeprosil cie, a ty dalej nie mozesz tego zapomniec? wracasz do tego, mimo, ze miales sie do mnie nie odzywac do konca zycia, a nawet dluzej? jesli to nie jest frustracja, to naprawde nie wiem, co nia moze byc 

- Jinchuuriki
- gawi
- marol
Twój palec to ja mam głęboko. Doskonale wiesz po czym opuściłem IRCa i na pewno palec to nie był, więc i cały Twój wywód w poprzednim poście możesz sobie na ten palec nawinąć. Palec powrócił jedynie jako przyczynek do oceny pokrętności sposobu pojmowania przez ciebie rzeczy obraźliwych. Ja używałem niejednokrotnie słowa "dziwka" w żartobliwym kontekście i też się nikt nie obrażał. A jeśli nie podobało mi się, że ktoś nazywa mnie frustratem w kontekście całkowicie nieżartobliwym, to sobie poszedłem i tyle, a nie wypłakiwałem się na forum.
Jak dla mnie EoT, przy czym w odróżnieniu od ciebie znam znaczenie tego skrótu.
Jak dla mnie EoT, przy czym w odróżnieniu od ciebie znam znaczenie tego skrótu.
-
dobrze, dajmy wiec sobie spokoj z wyplakiwaniem sie. glupia dziwka, myslala, ze moze kogos to ruszy. na przyszlosc nie bedzie juz taka glupia.
prosze w takim razie potraktowac to, co napisalam jako oficjalna skarge. jesli wykopywanie ludzi z kanalu dla kaprysu i teksty takie jak: ssij pale dziwko sa dozwolone, prosze to wyraznie powiedziec. jesli nie, prosze cos z tym zrobic
prosze w takim razie potraktowac to, co napisalam jako oficjalna skarge. jesli wykopywanie ludzi z kanalu dla kaprysu i teksty takie jak: ssij pale dziwko sa dozwolone, prosze to wyraznie powiedziec. jesli nie, prosze cos z tym zrobic
- marol
- Sztywna
-