Już nabyly.Elm0 wrote:A kiedy wino, miód pitny, piwo i sake nabędą nowe właściwości?
Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Mattan
- cald dashew
- Elm0
- sanchez
- Administrator Emeritus
- Elm0
- Mattan
- Luke
Mattan wrote:Piernik, dżem malinowy i piernik nadziewany dżemem malinowym
Dla mnie bomba. Już lecę robić.
A poważnie: pewnie że lepiej jak jest, niż jak nie ma. Bądź co bądź za kawą też trzeba się mocno nabiegać, jeżeli się nie mieszka w... no, wiadomo-gdzie.
[*]...
- Zamia
Luke wrote:Mattan wrote:Piernik, dżem malinowy i piernik nadziewany dżemem malinowym![]()
Dla mnie bomba. Już lecę robić.Maliny owszem, wiem, gdzie rosną, nawet w dwóch albo i trzech osadach. Ale gingera dotąd nie widziałem na żadnej mapie. Jasne, nie ma sprawy. Super udogodnienie z punktu widzenia naszej strefy.
![]()
A poważnie: pewnie że lepiej jak jest, niż jak nie ma. Bądź co bądź za kawą też trzeba się mocno nabiegać, jeżeli się nie mieszka w... no, wiadomo-gdzie. :D
ciiiii*przykłada palec do ust* bo się wszyscy zlecą
-
Echo
- Mattan
Nie mogę nic zapamiętać na Wiki to wymienię nowości z ostatnich dni.
W wiadrach można sobie z ananasów, miodu i piwa zrobić drinka tepache, a na tandoor z wina, cukru, goździkow i cytryn grzanego wina z korzeniami. Obydwa napoje są lecznicze.
Ponad trzykrotnie zwiększyła się wydajność gotowania bulionu przypuszczam że związane jest to z projektowanymi zupami, które w większości będą na bulionie.
I największa i od dawna postulowana nowinka to możliwość likwidacji starych kluczy przez przekucie ich na żelazo na kamiennym stole. Można to robić tylko pojedynczo ale na jeden klucz potrzeba tylko godzinę.
EDIT:
I jeszcze oczyszczanie gazu idzie teraz lepiej jak masz dobrą umiejętność oczyszczania.
W wiadrach można sobie z ananasów, miodu i piwa zrobić drinka tepache, a na tandoor z wina, cukru, goździkow i cytryn grzanego wina z korzeniami. Obydwa napoje są lecznicze.
Ponad trzykrotnie zwiększyła się wydajność gotowania bulionu przypuszczam że związane jest to z projektowanymi zupami, które w większości będą na bulionie.
I największa i od dawna postulowana nowinka to możliwość likwidacji starych kluczy przez przekucie ich na żelazo na kamiennym stole. Można to robić tylko pojedynczo ale na jeden klucz potrzeba tylko godzinę.
EDIT:
I jeszcze oczyszczanie gazu idzie teraz lepiej jak masz dobrą umiejętność oczyszczania.
- Ice-Man
- Miri
Przez swoją uciążliwość dla innych użytkowników forum (zarówno zgłaszaną mi przez PM, jak i wyrażaną w off-topikowych postach) dyskusja dotycząca niesnasek między Marolem, Laurą i Robertem zostaje przeniesiona tu:
http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=15698
Jakiekolwiek posty odnoszące się do tej sprawy, a pojawiające się w innych tematach, będą edytowane/usuwane.
Bezwzględnie.
http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=15698
Jakiekolwiek posty odnoszące się do tej sprawy, a pojawiające się w innych tematach, będą edytowane/usuwane.
Bezwzględnie.
- Nitrox
- cald dashew
- robin_waw