Pozegnanie....

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

cald dashew

Postby cald dashew » Tue Jun 24, 2008 4:44 pm

Ja grałem w Traviana i bylo podobnie bo travian=ogame tylko w innym klimacie.. Mój romans z tą grą skonczyl sie po 3 miesiącach
Image
Image
Image
sanchez
Administrator Emeritus

Postby sanchez » Tue Jun 24, 2008 5:46 pm

Every player has knowledge from one char that may not be shared with others OOC. This is the the CR, Luke. And for PD members there is a special burden, because more knowledge in inevitable, that may impact the lives of our chars. Leming, if you honestly believe noone is capable of playing or moderating the game fairly in this circumstance, then you should not play.

Każdy gracz posiada wiedzę jednej postaci, która to wiedza nie powinna być wymieniana z innymi postaciami OOC. To jest NZ, Luke. A jeśli chodzi o członków PD jest to znacznie większe brzemię, gdyż większa ilość takiej wiedzy jest nieunikniona; tak jak może mieć ona wpływ na nasze postaci. Lemingo, jeśli naprawdę wierzysz że nikt nie jest zdolny do uczciwego grania czy moderowania gry w takich okolicznościach, nie powinnaś w ogóle grać.
gawi

Postby gawi » Tue Jun 24, 2008 6:26 pm

sanchez wrote:Every player has knowledge from one char that may not be shared with others OOC. This is the the CR, Luke. And for PD members there is a special burden, because more knowledge in inevitable, that may impact the lives of our chars. Leming, if you honestly believe noone is capable of playing or moderating the game fairly in this circumstance, then you should not play.

Każdy gracz posiada wiedzę jednej postaci, która to wiedza nie powinna być wymieniana z innymi postaciami OOC. To jest NZ, Luke. A jeśli chodzi o członków PD jest to znacznie większe brzemię, gdyż większa ilość takiej wiedzy jest nieunikniona; tak jak może mieć ona wpływ na nasze postaci. Lemingo, jeśli naprawdę wierzysz że nikt nie jest zdolny do uczciwego grania czy moderowania gry w takich okolicznościach, nie powinnaś w ogóle grać.

Myśle że nie o to chodziło Lemingowi.. myśle że tyczyło to sie danej sprawy a nie braku totalnemu zaufania do PD.. ale moge sie mylić wkońcu nie jestem Lemingiem.. a co do PD... przemilcze bo wiadomo ze Gaw nie lubi PD poza małymi wyjątkami zreszta nie tylko PD co było widać swego czasu na ircu ..
[img]http://img338.imageshack.us/img338/3060/swiniajj0.gif[/img]

http://gawi.posadzdrzewo.pl
Robert_

Postby Robert_ » Tue Jun 24, 2008 6:29 pm

Luke wrote:Dlatego proponuję wprowadzić ograniczenie: wstępując do PD należy zrezygnować z własnej gry w Cantr. Żeby nigdy nie być sędzią we własnej sprawie. Ktoś powie, że wtedy będzie mniej chętnych do PD? Być może. Ale więcej nie zawsze znaczy lepiej.

Ilu jest polskojęzycznych członków PD?
mocny92

Postby mocny92 » Tue Jun 24, 2008 9:16 pm

Leminga, tak?
Dziękuję bardzo.
Naprawdę.
Szkoda, że tak krótko.
Dzięki.
Wszystko można co nie można - byle z lekka i z ostrożna!
robin_waw

Postby robin_waw » Tue Jun 24, 2008 9:34 pm

Robert_ wrote:Ilu jest polskojęzycznych członków PD?

A co to ma do rzeczy ?

Jeżeli ktoś z PD nie zna polskiego języka może skorzystać z translatora albo z pomocy LD.

Poza tym z tego co wiem PD w większości przypadków zastanawia się wspólnie nad poszczególnymi sprawami niezależnie od języka.

PD ma dostęp do danych ale to są ludzie a nie święci jak wiadomo ludzie mają pokusy i wady. Jednak nie każdy może zostać PD i zapewne Ci co zostali musieli osiągnąć jakiś stopień zaufania innych żeby móc zostać PD.

Poza tym jest jak to powiedział maroll GAB do kórego można zgłaszać podejrzenia że PD działa na naszą szkodę albo szkodę innych graczy.

Uważam że Leming się za bardzo pospieszył z krzyżykiem :( albo to była po prostu dobra wymówka żeby przerwać ten nałóg.
Z drugiej strony rozumiem ją, bo jak widać PD rozbiła jej pewne wyobrażenia i ideały. To był taki zimny orzeźwiający prysznic.
CMR

Postby CMR » Tue Jun 24, 2008 9:46 pm

sanchez wrote:Lemingo, jeśli naprawdę wierzysz że nikt nie jest zdolny do uczciwego grania czy moderowania gry w takich okolicznościach, nie powinnaś w ogóle grać.

Miło widzieć, jak obcokrajowiec chce uczyć się naszego języka. To poważne wyzwanie, bo polski to trudny język.
Pozwól, że wyjaśnię znaczenie zdania, które pewnie stało się podstawą tego, co napisałaś:
Leming wrote:Do skasowania konta skłoniły mnie działania podejmowane przez niektórych członków PD.

Wyraz niektórych znaczy some. Zatem całe zdanie oznacza:
Leming wrote:What made me sign off were actions taken by some PD members.

Jedno słowo czyni istotną różnicę. Mam nadzieję, że to pomoże lepiej zrozumieć motywację Leminga.

sanchez wrote:Leming, if you honestly believe noone is capable of playing or moderating the game fairly in this circumstance, then you should not play.

It's always nice to see a stranger learning our language. However, it makes a hard challenge, because Polish is a difficult language.
Let me please explain the sentence I suppose to be the reason of your post:
Leming wrote:Do skasowania konta skłoniły mnie działania podejmowane przez niektórych członków PD.

The word niektórych means some. Therefore the meaning of the full sentence is:
Leming wrote:What made me sign off were actions taken by some PD members.

One word makes here a significant difference. I hope it helps to understand Leming's motivation better.
witia1

Postby witia1 » Wed Jun 25, 2008 5:23 am

Propozycja by członkowie PD nie mogli grac jest troszkę na wyrost, chyba. Owszem z możliwościami przychodzą pokusy ale nie oznacza to że każdy członek PD skoro ma możliwość będzie korzystał z opcji dostępnych dla stawiania się w lepszej sytuacji w grze. Oczywiście dla niektórych pokusa może okazać się zbyt silna ale nie oznacza to wadliwości całego systemu.
nemo49

Re: Plac Trzech Krzyży

Postby nemo49 » Wed Jun 25, 2008 5:21 pm

Leming wrote:J

Cantr jest świetną grą. Dostarczał mi przez ponad rok ogromnej satysfakcji, choć także nerwów i różnych, nie zawsze pozytywnych, emocji. Poznałam znakomitych graczy, a moje postaci uczestniczyły w sytuacjach, które na długo zapadają w pamięć – prawie jakbym ja sama je przeżyła.
Dziękuję wszystkim, którzy sprawili, że Cantr był dla mnie właśnie taki.

Witaj Lemingo w Krainie Wiecznych Łowów, gdzie nasze cienie wspominają dawne dobre czasy. Mam nadzieję , że zapisywałaś sobie pewne rzeczy i masz co powspominać :). Ja często to robię...

PS
Chyba lepiej teraz rozumiesz, co miałem na myśli pisząc , że nie dojrzałem jeszcze do powrotu do gry :(. Jak masz ochotę to odezwij sie na priva.

Duch Bjoty :)
nemo49

Postby nemo49 » Wed Jun 25, 2008 5:31 pm

Elm0 wrote:Również z Bogiem. Tylko napiszcie później listy postaci. :D

Byłeś wredny, jesteś wredny i chyba nadal będziesz wredny....
Zaiste , podziwu godna wytrwałość....

Załączam różne wyrazy

Cień Berenika :)
Elm0

Postby Elm0 » Thu Jun 26, 2008 8:03 am

Na szczęście nie mieliśmy nieprzyjemności się poznać i nadal wypowiadasz się, nie mając zielonego pojęcia, kim jestem i jaki jestem. :P Pozdro, Oocjuszu.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Milo

Postby Milo » Thu Jun 26, 2008 10:49 pm

Chciałbym napisać że odchodzę bo nie mam czasu albo czuję się znudzony czy zmęczony.

Niestety, zrezygnowałem z gry bo zaczęła dostarczać mi zbyt dużo złych emocji. Skasowałem konto niezależnie od Lemminga choć jak myślę pod wpływem udziału w tych samych wydarzeniach. Nie podpisuję się pod Jej oskarżeniami, nie był to też żaden gest solidarności z kimkolwiek.
Jest w cantrze miejsce dla cwaniaków oszukujących na dużą skalę, manipulujących graczami i ich postaciami dzięki tajemnicy która w teorii ma nas chronić. Pełnych hipokryzji ludzi którzy równocześnie tworzą na forum apele nawołujące do uczciwości. Mam dosyć polskich polityków w pracy, w wolnym czasie chciałbym odpocząć, przez chwilę zapomnieć o podłości, świństwach, głupocie, chamstwie, perfidii. Więc nie ma w cantrze miejsca dla mnie.

Bardzo dziękuję za te dwa i pół roku.
Tetro

Postby Tetro » Fri Jun 27, 2008 6:05 am

Do zobaczenia *macha ręka*

P.S.
Znow sie zacznie :twisted:
?
Chimaira_00

Postby Chimaira_00 » Fri Jun 27, 2008 6:10 am

Nom, ja też nie mówię "żegnaj", tylko "do zobaczenia" ;)

PS
E tam zacznie... :P
It doesn't think. It doesn't feel.
It doesn't laugh or cry.
All it does from dusk till dawn
Is make the soldiers die.

---
gg - 9243805
nemo49

Postby nemo49 » Sat Jun 28, 2008 6:58 am

Milo wrote:
Bardzo dziękuję za te dwa i pół roku.

A my jeszcze raz dziękujemy za niezapomnianą postać Ciszy.

Cienie Allana i Joty

Return to “Ogólne dyskusje”