płatki róż
woda
cukier
sok z cytryny
podobno wlasnie tak sie ja robi
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
Aż tyle składników? Pierniki byłoby chyba najkosztowniejszym pożywieniem. Mam poza tym pewne wątpliwości, czy koniecznie do dobrego piernika prócz imbiru i goździków trzeba dodatkowo jeszcze lawendy.Mattan wrote:Ciasto piernikowe
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, mleko, jaja, cukier, miód, imbir, goździki, lawenda.
4. Dlaczego w Cantrze żadne ciasto nie wymaga sody jako spulchniacza? (przy okazji, zanim zapomnę: woda sodowa....)
*skrobie sie po głowie* To retoryczne pytania były. Sugestie innowacji.witia1 wrote:4. Dlaczego w Cantrze żadne ciasto nie wymaga sody jako spulchniacza? (przy okazji, zanim zapomnę: woda sodowa....)
Tego typu pytań można by sporo postawić, mamy chleb z samej mąki, gotowanie bez wody, frytki robi się na zimno, dziwnym trafem wytapia się tylko niektóre metale a inne już nie ^^ to przecież Cantr
Laura_ wrote:caly ten temat doprowadza mnie do szalu.
kopytka i ogorki kiszone, gdy od wiekow nie mozna sie doprosic flag sygnalowych, przewozenia pojazdow statkami, podpisywania kluczy i kilku innych "drobiazgow".
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests