Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Ula

Postby Ula » Sun May 25, 2008 11:29 pm

Trochę archeologii na temat grania w dziewiczych strefach językowych.

Junesun wrote:Current requirements are:
- at least 4 players willing to have characters in that area
- at least 1 player willing to do the translations
- at least 1 player willing to advertise for new members who speak that language (e. g. going on Tagalog-language forums and making Cantr known there)

The translator and the marketing person could be part of the 4 players. These requirements are made in order to make sure that there is enough interest in an area, that the interface will not remain in English (if something is not translated, it appear in English) and that there will eventually be enough people playing it.

Additionally, Jos would like to see a significant amount of the translations to be completed before the first characters are allowed to spawn in the area (hence there is no Latin or Arabic area yet but translations have begun).

Tetro, pytałeś, więc starałam się odpowiedzieć na miarę mojej wiedzy. Niepotrzebnie chyba. Nie jestem pewna czy coś się od tamtej pory zmieniło. Post, który zacytowałam wyżej, został napisany dość dawno temu.
Co zaś do dyskryminacji - w Cantr zazwyczaj gra się z innymi graczami, nie z samym sobą. I dla mnie jest to logiczne.
Chcecie grać w wymienionych językach? Znajdźcie innych chętnych, zgłoście się, potem myk, słowniczki w łapki i tłumaczyć. Jakież to proste. A jak nie chcecie, to chyba problemu nie ma.
Image
Tetro

Postby Tetro » Mon May 26, 2008 5:56 am

Ok Ula dziękuje, ale dla mnie jest to nie do przyjęcia...
Dokładnie jak pisze Robin_waw. Może było pare graczy którzy chcieli grac w tej strefie np.Arabskiej, ale nie znają jezyka angielskiego :) I mozliwe że odeszli z kwitkiem...

Ok ja rozumiem juz nie bede drazyc tematu :wink:
?
Echo

Postby Echo » Mon May 26, 2008 10:13 pm

Zniknęło imię mojej postaci! W ogóle coś zaczynają rzeczy znikać... A Wy tam prawicie o tym, że cantr się sypie. Znika, on po prostu znika. :shock:
mocny92

Postby mocny92 » Tue May 27, 2008 3:10 pm

prawdopodobnie sam niechcący je skasowałeś. Mi też się zdażyło. Mogłeś chcieć sprawdzić jak ci w czymś idzie, a potem nacisnąć zmień. Imię znika, bo rubryka zwykle jest pusta. Zresztą to jak widzisz swoją postać można dowolnie zmienić, po porstu wejdź w "uśmieszek" przy miejscu na imię i wpisz co powinno być. A cantr się składa!
Wszystko można co nie można - byle z lekka i z ostrożna!
Mattan

Postby Mattan » Tue May 27, 2008 4:11 pm

A co radzisz jak zrobiłem tak z nazwą lokacji. Trochę mnie denerwuje brak nazwy. :)
Echo

Postby Echo » Tue May 27, 2008 8:50 pm

Dziękuję Mocny92. :wink:
Uratowałeś moją wiarę w moc, trwałość i nieskończoność cantra. Imię faktycznie zapisałam (to znaczy skasowałam) 8)

Nadal tylko nie wiem, co stało się z surowcami. :roll:
Zamia

Postby Zamia » Tue May 27, 2008 10:50 pm

A ja nadal nie wiem :roll: co z raportami z dni 2266, 2267, 2268, 2269, 2270 :?:
Villon

Postby Villon » Wed May 28, 2008 10:44 am

No właśnie. Nie ma :(
*chowając za plecami kielnię wpatruje się z nabożeństwem w równiutką dużą marmurową świątynię: Dzięki Marolu Wielki Bardzo!, a zwłaszcza w jeden jej element u samej góry*
cald dashew

Postby cald dashew » Thu May 29, 2008 10:58 am

bardzo dobra mapa świata Narvego z Vlotryan (1943) przestała dziś działać i to prawdopodobnie przez jakieś głupie nowe ograniczenia. Protestuję !
Image
Image
Image
pipok

Postby pipok » Thu May 29, 2008 11:52 am

cald dashew wrote:mapa świata Narvego z Vlotryan (1943) przestała dziś działać i to prawdopodobnie przez jakieś głupie nowe ograniczenia.
Nie sądzę. Co miałoby być takim ograniczeniem? Rozmiar? Moje postaci mają w plecakach notatki o wiele cięższe (sumaryczny rozmiar obrazków wynosi więcej niż w przypadku mapy Narvego), a wciąż czytelne. Przed chwilą sprawdziłem. "Too many traffic" widziałem dla notatki, nie pamiętam jakiej, ale dużo mniejszej. Inne słynne "zniknięcia" tego typu były zgłaszane na forum dość dawno temu.

Myślę, że powód jest inny: skrypt php ma pobrać wskazane dane i w wyniku zwrócić przeglądarce obrazek. Jednak z powodu "too many traffic" albo z jakiegoś innego powodu mu się to pobranie nie udaje. W efekcie zwraca wówczas plik graficzny z takim komunikatem, zamiast żądanego obrazka.

Niewykluczone że niestety te dane są uszkodzone (zniknęły?). Zauważyłem, że w Cantrze grafika raz popsuta, zastąpiona w wyświetlaniu tym komunikatem, taka pozostaje...
Luke

Postby Luke » Thu May 29, 2008 2:03 pm

cald dashew wrote:bardzo dobra mapa świata Narvego z Vlotryan (1943)
Ooo, przepraszam. Może i przestała działać, to się notatkom przydarza (patrz post pipoka powyżej). Ale że była bardzo dobra, to już gruba przesada. Pokazywała nieprawdę, a więc w roli mapy moim zdaniem była wyłącznie bardzo zła.
[*]...
Leming

Postby Leming » Thu May 29, 2008 4:56 pm

pipok wrote:Zauważyłem, że w Cantrze grafika raz popsuta, zastąpiona w wyświetlaniu tym komunikatem, taka pozostaje...

Z moimi obserwacjami się to nie zgadza.
marol

Postby marol » Fri May 30, 2008 7:47 am

pipok wrote:Zauważyłem, że w Cantrze grafika raz popsuta, zastąpiona w wyświetlaniu tym komunikatem, taka pozostaje...
Przeczyść cache przeglądarki.
(SRVPRC)
Image
pipok

Postby pipok » Fri May 30, 2008 9:09 am

marol wrote:Przeczyść cache przeglądarki.
Dzięki wielkie, nie pomyślałem.

EDIT: nie pomogło. Mapa Narvego nadal jest sekwencją tu-meny-trafików.
Mattan

Postby Mattan » Sat May 31, 2008 10:41 am

Sun, 18 May 2008

NEW ITEMS

plain leather jacket

leather biker jacket

primitive ruby pendant

primitive emerald pendant

primitive turquoise pendant

leather mini skirt

Tych projektów nie ma na liście ubrań i biżuterii. Nie można założyć ich projektów. Tak przynajmniej jest na polskich stronach.

Return to “Ogólna pomoc”