Badanie rynku gier przeglądarkowych

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Albitos

Badanie rynku gier przeglądarkowych

Postby Albitos » Mon Mar 24, 2008 1:00 pm

Wszystkich graczy Cantr i nie tylko zapraszamy do wypełnienia ankiety dotyczącej tekstowych gier MMO rozgrywanych przez przeglądarkę. Badanie ma na celu poznanie rynku gier internetowych. Wszystkie dane zostaną wykorzystane podczas prelekcji o nich na Dragonie 2008 (Lublin). Ponadto wyniki zostaną opublikowane na stronie technicznej Orodlin'u gdy zakończą się prace nad nią.

Dlaczego powstała powyższa ankieta? Chcemy dowiedzieć się, co kieruje graczami gier tekstowych. Dlaczego pomimo ich małego skomplikowania i braku grafiki, spędzają całe godziny czy dnie przy komputerze oczekując na przybycie floty.

http://orodlin.pl/ankiety/

Jeżeli nie grałeś/łaś w Orodlin, proszę o uśrednienie odpowiedzi dotyczących tejże gry.

Jednocześnie zapraszam wszystkich na Dragon'a 2008.
Image
robin_waw

Postby robin_waw » Mon Mar 24, 2008 1:37 pm

Chciałem wypełnić ankietę ale ankieta ma błędy, na drugiej stronie upiera się, że nie udzieliłem jakiejś odpowiedzi. Co nie jest prawdą, albo źle jest skonstruowana ewentualnie objaśnienie pytań jest do niczego.
Albitos

Postby Albitos » Mon Mar 24, 2008 3:40 pm

Jesteś pewien, że zaznaczyłeś wszystkie odpowiedzi w drugim pytaniu?

Pierwsze dwa są obowiązkowe, trzeba wybrać wszystkie pozycje z drugiego. Pozostałe dwa mogą zostać puste.
Image
robin_waw

Postby robin_waw » Mon Mar 24, 2008 6:44 pm

Bo nie znam powinno być jako opcja domyślna w sumie nie powinna występować jeżeli nie ma zaznaczonej opcji znam, gram, grałem to wychodzi na to że nie znam.

Kolejny błąd to w pytaniu
*Uporządkuj w kolejności, gdzie najczęściej grasz w gry tekstowe.
To pytanie jest obowiązkowe.
Należy uporządkować elementy wg poziomu istotności.

Powinna być opcja nie dotyczy. Bo inaczej odpowiedź jest fałszowana.
Ewentualnie nie powinny być obowiązkowe wszystkie 6 pozycji.
Nie zaznaczę w szkole bo się nie uczę, nie wybiorę w podróży, nie wybiorę u znajomych. Opcja poza domem jest równoznaczna z wszystkimi odpowiedziami oprócz opcji w domu.
Luke

Postby Luke » Mon Mar 24, 2008 8:35 pm

Też poświęciłem czas na jej wypełnienie i tez mi nie przyjmuje wyników, domagając się odpowiedzi na jakieś pytanie obowiązkowe, ale nie mówi mi, na które! Odpowiedziałem na wszystkie, mimo, ze niektóre z nich są zbudowane tak, że żadna odpowiedź nie pasuje do moich odczuć. Więc odpowiadałem trochę niezgodnie z prawdą, a mimo to ankieta nie zadziałała.

Nie to nie. Odradzam innym osobom, by traciły czas, chyba że ktoś bardzo chce. Autorowi proponuję trochę więcej elastyczności w konstruowaniu odpowiedzi.
[*]...
Mattan

Postby Mattan » Mon Mar 24, 2008 9:25 pm

Mnie się w końcu udało wypełnić choć niektóre odpowiedzi są sprzeczne, a na pierwsze odpowiedziałem 0. Autor wyraźnie nie ma pojęcia o konstruowaniu ankiet. Też mi się wydaje że szkoda na nią czas tracić.

Return to “Ogólne dyskusje”