Klimat Cantr?

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Shaunri

Klimat Cantr?

Postby Shaunri » Mon Aug 29, 2005 8:06 pm

Mam prozbe, jakby ktos moglby wyjasnic, jakiego klimatu w Cantr (W polskiej strefie) sie trzymamy? Zauwazylem, ze wiekszosc ludzi pomija zwroty typu "ziom" "elo" "nara" i tak dalej. Ja sam jestem za rozmowami w jezyku "bez nowoczesnych zwrotow" szczegolnie ze wzgledu na uprzemyslowienie polskiej strefy.

Ostatnio jednak spotkalem sie z paroma postaciami, ktore swobodnie gadaly "Elo ziomale, co tam za joby macie do przerobienia?"... Czesc graczy odpowiedziala, czesc spytala "Aaaa... O co chodzi, po jakiemu to?"

Niebardzo wiem jak sie zachowywac wobec takich graczy, Cantr ma jakis klimat, czy nie?
Sierak

Postby Sierak » Mon Aug 29, 2005 8:07 pm

Nie ma określonego klimatu,przecież możesz mieć postać ordynarną,posługującą się nowoczesnym językiem lub arystokratyczno-staropolskim,są pewne granice dobrego smaku,ale dosyć luźne.
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
CyboRKg

Postby CyboRKg » Mon Aug 29, 2005 8:18 pm

Wlasnie tym pisalem wczesniej :) Nie ma niczego narzuconego z gory. Wszystko zalezy od wyobrazni, kultury i obycia w grach cRPG. Sa tacy, ktorzy potrafia wszystko zepsuc; sa soba (np.dresiarzem z lawki pod blokiem) zamiast odgrywac postac. Sa tez i tacy, ktorzy potrafia wykreowac wspaniala atmosfere 8)
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
robin_waw

Postby robin_waw » Fri Feb 29, 2008 3:25 pm

co do klimatu to ludzie w komunikatorach używają emotikonek ale nie zastanawiają się odgrywając postać nad swoim zachowaniem często używamy ":p" czy :P a spotkałem się z sytuacją w cantr :

ktoś tam mówi: tutaj jakiś tekst a na końcu *pokazuje język*

Ciekawe czy taka osoba zastanawia się w jakim wieku człowiek pokazuje jezyk na ulicy czy podczas rozmowy zabawy drugiej osobie. Powiedział bym ze tak maksymalnie do 8 góra 10 lat ale te 10 to juz chyba tak bardziej naciągane jest.

Ciekawe co inni pomyślą o takiej osobie zapewne że jakaś upośledzona.
Z drugiej jednak strony jej wypowiedzi i zachowanie jakoś nie bardzo to sugerują.
Tetro

Postby Tetro » Fri Feb 29, 2008 4:02 pm

W Cantrze mozesz odgrywac kogo chcesz, nie ma z góry narzuconych zasad. Sa rozne lokacjie i rozni ludzie, zawsze ktoś moze pochodzi z innego plemienia...
?
koliberek

Postby koliberek » Sun Mar 02, 2008 6:28 pm

robin_waw wrote:co do klimatu to ludzie w komunikatorach używają emotikonek ale nie zastanawiają się odgrywając postać nad swoim zachowaniem często używamy ":p" czy :P a spotkałem się z sytuacją w cantr :

Ciekawe czy taka osoba zastanawia się w jakim wieku człowiek pokazuje jezyk na ulicy czy podczas rozmowy zabawy drugiej osobie. Powiedział bym ze tak maksymalnie do 8 góra 10 lat ale te 10 to juz chyba tak bardziej naciągane jest.

Z drugiej jednak strony jej wypowiedzi i zachowanie jakoś nie bardzo to sugerują.

Wymiatasz... ;-).
Niedługo będę miała 28 lat i ostatni raz język na ulicy pokazałam dziś! Nie wiem, czy moi przyjaciele biorą mnie za upośledzoną, ale jeśli tak, to dobrze się maskują... lubię ich i dobrze spędzam z nimi czas. Co zaś pomyśleli Ci, co mnie nie znają nie obchodzi mnie wcale...
Pocieszam się tym, że miesiąc temu miałam okazję pooglądać język 38 letniej koleżanki, a wcale nie jestem lekarzem...
Elf

Postby Elf » Sun Mar 02, 2008 11:50 pm

robin_waw wrote:

A może miała 7 lat? A może była upośledzona? Czemu nie,do licha! Apeluję o trochę wyobraźni, szaleństwa. Już abstrahując od tego, że zdarza mi się w żartach pokazać komuś język. Z reguły ludzie odbierają to pozytywnie.

robin_waw wrote: co do klimatu to ludzie w komunikatorach używają emotikonek ale nie zastanawiają się odgrywając postać nad swoim zachowaniem często używamy ":p" czy :P a spotkałem się z sytuacją w cantr :

Była już na ten temat dyskusja. Ktoś (chyba Laurka) w jej trakcie powiedział to z czym się zgadzam: nieważne, czy ktos używa emotek, czy gwiazdek- i tak często na jedno wychodzi. Ważne, co poza nimi.
Chociaż przyznam, wolę gwiazdki. Po stokroć.
taca. wanna. łóżko
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Mar 12, 2008 7:38 pm

Posted: Mon Aug 29, 2005 9:18 pm

Posted: Fri Feb 29, 2008

archeolog..

Return to “Ogólne dyskusje”