Luke wrote:Cytat:
"Szłem łąką, kwiaty pachły, wiater wiał, ona mnie odepchła, wiec poszłem do domu, trzasłem drzwiami, pierdłem, rzygłem i wyszłem, bo chamstwa nie zniesę."
O "bekłem" zapomniałeś.
Moderators: Public Relations Department, Players Department
lacki2000 wrote: wg mnie ze stylu wynika że gracz to facet, wiek przedmaturalny albo starszy niedorozwinęty w języku pisanym. Świadomie kaleczyć tak raczej się nie da.
Bo ja tak sobie sztywnoSztywna wrote:A co ma do tego wiek przedmaturalny, HĘ?
Luke wrote:Więc moim zdaniem to nie jest żałosna niedouczona osoba. To ktoś świadomie posługujący się tymi formami, dla dziwacznego, "ciekawszego" RP. A że takie RP nas irytuje i psuje nam radość z gry, to insza sprawa.
lacki2000 wrote:Bo ja tak sobie sztywnozałożyłem że człowiek się uczy języka ojczystego do ok. 20-go roku życia a potem go tylko doszlifowuje jakimiś wykwintnymi słówkami tworząc z tego własny styl opisowy.
Nie chodziło mi o żadną gorszość ludzi przed maturą lecz jedynie o to że jak nastolatek dziwnie i nieco niepoprawnie mówi/pisze to mnie to tak nie bulwersuje jak przypadek osób starszych.
lacki2000 wrote:Luke wrote:Więc moim zdaniem to nie jest żałosna niedouczona osoba. To ktoś świadomie posługujący się tymi formami, dla dziwacznego, "ciekawszego" RP. A że takie RP nas irytuje i psuje nam radość z gry, to insza sprawa.
Nie byłoby problemu gdyby postać mówiła takim stylem "Pierdłam se dwa razy, he he" - to mogę uznać za wyuzdany RP.
lacki2000 wrote:Problem tkwi w opisach gwiazdkowych - powinny one być w miarę neutralne stylistycznie i opisywać zachowanie, gesty, miny osoby w sposób jak najbardziej poprawny językowo. Błędy w gwiazdkach świadczyć mogą jedynie o niedouczeniu bądź nieznajomości stylu trybu gwiazdkowego.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest