Ciaza w Cantr?

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Username ;P

Ciaza w Cantr?

Postby Username ;P » Tue Jan 22, 2008 5:34 pm

Mam takie pytanie i sugestię w jednym. Skąd się biorą ludzie w Cantr.
I dodanie ciąży do gry. Dla przykładu.

Nowy gracz miałby do wyboru: Mężczyzna, Kobieta i Dziecko.
W następnym formularzu wybierałoby się płeć dziecka zamiast imienia.
Postać rodziła by się w miejscu w którym jest wolny "slot". :lol:
"Slot" to była by kobieta w 1 miesiącu ciąży. Potem pojawiał by się komunikat "Jesteś w ciąży" Albo coś w tym stylu. A jak nie, no to nie. :roll:

Wszystko zaczynało by się od... i tu mi pomysłu brakło. :lol:
Chodzi o to że nie mam pojęcia, jak zrobić tak. Aby podczas, stosunku obie strony "kliknęły", "zgodziły się" na projekt (? :lol: ) lub czynność "Postaraj się o dziecko".

Gracz wkraczał by postacią powiedzmy... w wieku 5 lat. Jego życie przed 5 rokiem życia wyglądało by tak jak życie przed 20 rokiem życia do tej pory. To znaczy matka by o tym wiedziała że jest w ciąży, więc mogłaby "odgrywac" opiekę nad dzieckiem.

Wymyśliłem to jadąc samochodem, długą drogą więc się nie przeraźcie. :wink: Może to i głupio brzmi ale przemyślcie to. Pomysł wymaga dopracowania. :lol:

I jeśli coś takiego już było to proszę powiedzcie i dajcie linka, chętnie poczytam. :D :lol:
So I felt like the biggest asshole.
System of a Down - Kill Rock'n'Roll
Ice-Man

Postby Ice-Man » Tue Jan 22, 2008 8:10 pm

Proszę bardzo:
http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=5578&start=0
całe 14 stron do poczytania
Image
ImageImage
Username ;P

Postby Username ;P » Wed Jan 23, 2008 1:53 pm

Dziękuję. ;} :lol:
So I felt like the biggest asshole.

System of a Down - Kill Rock'n'Roll
Leming

Postby Leming » Wed Jan 23, 2008 2:14 pm

A jak ci mało, to w tym wątku (dla odmiany polskim) też się przewijał temat dzieci:
http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=12678
:wink:
http://www.bookcrossing.com/
Elf

Postby Elf » Wed Jan 23, 2008 2:26 pm

A to w ogóle jest straszne *komentuje,opychając się frytkami* ten cały "wiek" w cantrze. Wykreślić to! Na cholerę nam wiek!

A przed ciążą chrońcie nas cantryjskie niebiosa! A jeśli ciąża ma być, to poproszę też o środki antykoncepcyjne! ;)
taca. wanna. łóżko
suchy
Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light

Postby suchy » Wed Jan 23, 2008 2:35 pm

Słusznie! Ja chce kondomy w cantrze!
Żeby można je było nadmuchać i bawić sie jak balonikami!
:D:D
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!

Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
Quijo

Postby Quijo » Wed Jan 23, 2008 3:42 pm

3000-3: dwudziestoletnia kobieta mówi: "Zbyszek, mam już 99% ciąży, za godzinkę będziemy mieli dziecko"

NIE!!!
http://www.gks-murcki.com
Arucard

Postby Arucard » Wed Jan 23, 2008 3:50 pm

Quijo ma akurat w tej sprawie najwiecej do gadania ;p A tak mowiac juz na temat to nie bo nie wiem jak ktos sobie wyobrazi te cala sprawe z dzieckiem...jak to ma byc niby?Dziecko sie urodzi dopiero gdy ktos postac zrobi?To sobie pary moga dlugo czekac na bociana oj moga...
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
cald dashew

Postby cald dashew » Wed Jan 23, 2008 4:19 pm

A potem bedzie rodzi sie dziecko i kradnie wszystkie notatki i opuszcza lokacje :D no to rodzice by mieli :D

pomysł jest całkiem do bani wg. mnie
Image
Image
Image
Leming

Postby Leming » Thu Jan 24, 2008 8:58 am

Wiecie co, spłycacie dyskusję. :wink: To wszystko nie jest takie proste, ludzie rozważają zupełnie poważnie, jak pewne rzeczy najlepiej wprowadzić, żeby działały, bo są tacy, co chcą mieć dzieci albo odgrywać dzieci, bo na przykład dawałoby to dodatkową motywację do rozwoju. A wy tu o balonikach z prezerwatyw i okładaniu się grzechotkami. Wstydzilibyście się. Suchy, weź ty sobie porób te baloniki w realu, przecież możesz.
Cantr to miejsce, gdzie można robić rzeczy, których w realu nie można.
http://www.bookcrossing.com/
Elf

Postby Elf » Thu Jan 24, 2008 9:24 am

Leming wrote:Wiecie co, spłycacie dyskusję. :wink: To wszystko nie jest takie proste, ludzie rozważają zupełnie poważnie, jak pewne rzeczy najlepiej wprowadzić, żeby działały, bo są tacy, co chcą mieć dzieci albo odgrywać dzieci, bo na przykład dawałoby to dodatkową motywację do rozwoju. A wy tu o balonikach z prezerwatyw i okładaniu się grzechotkami. Wstydzilibyście się. Suchy, weź ty sobie porób te baloniki w realu, przecież możesz.
Cantr to miejsce, gdzie można robić rzeczy, których w realu nie można.

Jasne,że nie jest proste. I jasne,że niektórzy chcą mieć dzieci i chcą odgrywać dzieci. I co stoi na przeszkodzie? Zupełnie nic. Kwestia dobrego odgrywania- dużo pracy, ale da się zrobić- i już mamy pozszywane rodzinki! :D A wiek? Toż to ciągle powtarzam, że największą w Cantrze głupotą jest! I to dopiero mogłoby ograniczać- bo moja piękna, młoda, wiecznie rumiana kobieta ma 60 lat. I ma ochotę robić salta w powietrzu. A jakieś dziecko w Cantrze "ma" ponoć 40 lat. Albo M* ma 50 i jeszcze nie nauczył się mówić. Mam zmieniać sposób gry ze względu na wiek, który moja postać osiągnęła? Nigdy! *gumką do mazania próbuje zatrzeć wiek postaci* Nie ma wieku! Nigdy nie było i nie będzie! (dla mnie)

A Suchemu się przykro zrobiło-wiem,że nie powinnam o tym pisać, ale postanowiłam być mediatorem między wami. Wtrącam się, bo żal mi serce ścisnął, jak zobaczyłam w jakim jest stanie po Twojej odpowiedzi o balonikach. Przecież on nie chciał nic złego! Nie jego to wina, że jest jaki jest.. *patrzy z wyrozumiałością na Suchego* Akceptujmy go! Starajmy się! Dajmy mu coś z siebie!
taca. wanna. łóżko
cald dashew

Postby cald dashew » Thu Jan 24, 2008 9:52 am

dzieci mozna wprowadzic ale przeciez nie przez ciaze.. wg mnie powinna byc opcja w jakim wieku chcesz zaczynac gre 10-20.. tylko zeby nie zbyt malo, bo wszystkie rzeczy jakie na doroslych musza pasowac, i wtedy sobie mozna odgrywać, choć mi personalnie do niczego to nie jest potrzebne

P.S. biedny suchy .. ale nade mną się nie użalajcie :wink:
Image

Image

Image
Elf

Postby Elf » Thu Jan 24, 2008 10:04 am

Ok,nie będę się nad Tobą użalać,chociaż... *zastanawia się* mogłabym.

Leming napisał, ŻE w Cantr wszystko jest możliwe. To nie jest realny świat, możemy sobie pobujać w obłokach i tak dalej. Możemy odgrywać dzieci,które zostają dziećmi do końca życia, ograniczonych, seniorów itd. Dla mnie to magia Cantr. A te liczby wyżej...Niech zginą,przepadną.
taca. wanna. łóżko
marol

Postby marol » Thu Jan 24, 2008 10:14 am

Bardzo, bardzo, bardzo się uprasza o niespamowanie w sugestiach. Usunąłem niektóre posty.
(SRVPRC)
Image
robin_waw

Postby robin_waw » Thu Jan 24, 2008 10:16 am

Nawet znałem jedna taką rodzinę byli rodzice i mieli bubu.
Z tego co pamiętam wiek postaci jest tak zaszyty w kodzie Cantr że raczej nie da się go zmienić.

Return to “Sugestie”