Chamstwo w Cantr

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Eresan

Postby Eresan » Sun Nov 04, 2007 6:18 pm

Ja już podjąłem decyzję co do krzyżyka. Wszystko zależy od tego, czy takie słowa jak: jebana suka, dziwka, dupodaja czy szmata, okażą się standardem mowy i języka Cantryjskiego, czy jednak ktoś postanowi coś w tym kierunku zmienić. Są granice których ja nie przekroczę a i innym normalnym i kulturalnym ludziom także proponuję raczej pozostać wiernym sobie i swoim zasadom, niż zasadom akceptacji i przyzwolenia na chamstwo i zachowania rodem z pod monopolwego o 2:00 w nocy. Jeśli PD i innym "D" podobają się takie słowa i takie zachowania, niech zostaną z samymi takimi graczami, którzy ich używają - ja nie będę. Cantr to nie jedyna gra RPG...

Pozdrawiam.
Zamia

Postby Zamia » Sun Nov 04, 2007 6:28 pm

Eresan wrote:Ja już podjąłem decyzję co do krzyżyka. Wszystko zależy od tego, czy takie słowa jak: jebana suka, dziwka, dupodaja czy szmata, okażą się standardem mowy i języka Cantryjskiego, czy jednak ktoś postanowi coś w tym kierunku zmienić. Są granice których ja nie przekroczę i innym normalnym i kulturalnym ludziom także proponuję się nad tym zastanowić.

Pozdrawiam.

Mam osiem postaci.
Najstarsza dobiega czterdziestki.
I tylko jeden raz moja postać spotkała się z wulgarnością.
To albo ja mam szczęście...albo Ty pecha? :roll:
suchy
Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light

Postby suchy » Sun Nov 04, 2007 6:31 pm

Tak samo i ja... Jeden jedyny raz moje ponad czterdziestoletnie postaci spotkały się z wulgarną odzywką.
Nie wiem... Czyżby ktoś tu dramatyzował?
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!

Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
Gin

Postby Gin » Sun Nov 04, 2007 6:35 pm

Przykro mi...

Niestety to jest dramat i to sie dzieje naprawdę...

8)
Quijo

Postby Quijo » Sun Nov 04, 2007 6:38 pm

Ale dramatyzujesz Ersan, gdybym z takiego powodu miał krzyżyk wciskać, to to nie wiem co w realnym życiu powinienem zrobić, bo mam wiele innych dużo gorszych problemów
Eresan

Postby Eresan » Sun Nov 04, 2007 6:54 pm

Z gówienka w realu nie uciekniesz a grę można zmienić... Jak powiedziałem, jeśli nie będzie reakcji, nie będzie mnie. Nikogo nie szantażuję, bo zaraz ktoś tak pomyśli, po prostu tutaj mam wybór. Po prostu nie mam zamiaru się zmuszać do gry w której jest mi źle. Nie akceptuje takich słów jak wcześniej napisałem, nie akceptuje wypowiedzi tego samego gracza które znaczą nie inaczej tylko: "takiego mi za to możecie", z trudnością nie zauważam Jezusonów i kilku innych rzeczy. Kto chce niechaj w tym zostanie, ja najwyżej pójdę tam gdzie moje wymagania etyczne zostaną spełnione. Jak powtarzam Cantr to nie jedyna gra RPG. Będzie mi przykro, przyznaję, ale nie mam zamiaru się męczyć i zastanawiać czy zabić czy przejśc do porządku dziennego nad tym bo obie sytuacje są według mnie złe.

PS. wszystkim którzy się z takimi rzeczami nie spotkali lub spotykali rzadko życzę by dalej tak było.

Pozdrawiam.
Arucard

Postby Arucard » Sun Nov 04, 2007 7:17 pm

Musisz miec jakiegos pecha bo ja z tego typu odzywkami sie spotkalem moze z raz a delikwent ktory to mowil nie zyje poniewaz obrazil dame :wink: Swoja droga w ciekawych miejscach masz postacie skoro takie odzywki tam to czeste zjawisko.
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
suchy
Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light

Postby suchy » Sun Nov 04, 2007 7:28 pm

Eresan wrote:Z gówienka w realu nie uciekniesz a grę można zmienić... Jak powiedziałem, jeśli nie będzie reakcji, nie będzie mnie. Nikogo nie szantażuję, bo zaraz ktoś tak pomyśli, po prostu tutaj mam wybór. Po prostu nie mam zamiaru się zmuszać do gry w której jest mi źle. Nie akceptuje takich słów jak wcześniej napisałem, nie akceptuje wypowiedzi tego samego gracza które znaczą nie inaczej tylko: "takiego mi za to możecie", z trudnością nie zauważam Jezusonów i kilku innych rzeczy. Kto chce niechaj w tym zostanie, ja najwyżej pójdę tam gdzie moje wymagania etyczne zostaną spełnione. Jak powtarzam Cantr to nie jedyna gra RPG. Będzie mi przykro, przyznaję, ale nie mam zamiaru się męczyć i zastanawiać czy zabić czy przejśc do porządku dziennego nad tym bo obie sytuacje są według mnie złe.

Przykro mi, jeśli dopiero ja Cię o tym uświadomię, ale widzisz... Nie tylko Ty grasz w Cantr...
Oprócz Ciebie są jeszcze setki innych graczy i, uwaga, uwaga! gra nie będzie dopasowywana pod twoje wymagania.
Proszę bardzo, można występować z oficjalnymi prośbami do samej "góry". PD nie jest od tego, żeby zmienić zasady cantra, a jedynie ich pilnować. Tak więc żadne narzekania tutaj i tak nic nie zmienią.
Pozostaje Ci albo zacząć na poważnie działać, żeby coś zostało zmienione albo faktycznie się ukrzyżykować.
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!

Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
Eresan

Postby Eresan » Sun Nov 04, 2007 7:40 pm

Skoro więc takie słowa i takie zachowania sa akceptowalne przez większość, jak widać, graczy w Cantr to przykro mi, ale ja w taką grę nie chcę grać. Byłem graczem na 4 serwerach NWN i MG-kiem (i nie tylko) na dwu serwerach NWN. Nigdy na coś takiego nie pozwalaliśmy. Szczerze mówiąc raz sam podobnie, choć nie aż tak zachowałem się jako gracz - więc sam przeprosiłem i się wycofałem.

Z resztą to mój wybór. Jeśli chcecie być nazywani jebanymi sukami, szmatami czy dziwkami - wasza sprawa, ja nie toleruję takich słów w grach. *wzrusza ramionami* każdy ma swoją etykę, która pozwala mu na jedne rzeczy a zabrania innych. Proszę by skończyć dyskusję na tym. Obiecuję wyjawić imię tego, jak dla mnie mało kulturalnego gracza - chociaż pewnie wszyscy się tego domyślają - jeśli nie będzie żadnej reakcji departamentów.

Najbardziej śmieszy mnie to, że ludzie mają mi za złe, że idę za głosem swoich zasad i nie trawię słów które, może tylko według mnie, jak się okazuje po tekstach powyższych, są uważane za wulgarne i nieetyczne. Wszystkim tym którzy to lubią życzę bycia by jak najczęściej ich tak nazywano.

Edycja do postu poniżej:
Przykro mi Aru, ale nie znam za dobrze angielskiego a KeVes i Ula nie wiem dla czego mają o mnie złe zdanie i na pewno nie zareagują - na przykład, Ula uważa że się mądrzę i traktuję ludzi z góry, więc nie ma ze mną co gadać - odpowiednie teksty dostarczę na życzenie przez PW.

Pozdrawiam.
Last edited by Eresan on Sun Nov 04, 2007 7:53 pm, edited 2 times in total.
Arucard

Postby Arucard » Sun Nov 04, 2007 7:43 pm

To zglos to w poprzez maila a nie wyciagaj wszystkie brudy na forum.....wyslij emaila choc szczerze mowiac nie wiem ktory departament sie tym zajac by mogl...a i swoja droga zaprasza kiedys na irca :wink:
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):

Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
cald dashew

Postby cald dashew » Sun Nov 04, 2007 7:52 pm

przykro mi to mowic Eresan ale to co piszesz jest po prostu zalosne.. ja na pewno nie bede po Tobie plakal.. zeby z takich banialukow wciskac krzyzyk.. chyba w zadnej grze sie nie zadomowisz bo Cantr to najmniej wulgarna gra w jaka gralem, ludzie sa wulgarni i bedzie sie to odzwierciedlalo w grach. btw. ja tez sie ani razu nie spotkalem z wulgarniscia w Cantr

EDIT : Pozatym zachowujesz sie jak tchorz albo nigdy Ci za bardzo na tej grze nie zalezalo, jak cos sie komus nie podoba to z tym walczy
Last edited by cald dashew on Sun Nov 04, 2007 7:59 pm, edited 1 time in total.
Image
Image
Image
Eresan

Postby Eresan » Sun Nov 04, 2007 7:58 pm

Najmniej wulgarna! he he he! Ja nie grałem w wulgarniejszą a parę internetowych przetrawiłem.

Ja mam prawo do swoich uczuć i swoich decyzji. Wy jeśli chcecie udawajcie że pada jak wam ktoś w twarz pluje to Wasz problem.

Dla mnie to EOT.

Pozdrawiam.
Last edited by Eresan on Sun Nov 04, 2007 8:01 pm, edited 2 times in total.
Zamia

Postby Zamia » Sun Nov 04, 2007 7:58 pm

Eresan uważam, że przesadzasz. I to mocno.
Co to znaczy, że chcemy być tak nazywani? Dlaczego mówisz za innych?
Ja nie chcę. I moje postaci również nie.
Postać, która mnie znieważyła /zarówno jako postać i jako gracza/ nie żyje. I to właśnie w grze mam większe możliwości niż w realu. W RL jeszcze nikogo nie zamordowałam :wink:

Do gry nikt nie zmusza.
Chcesz wciskać krzyżyk to zrób to...ale nie zwalaj winy na innych za to, że odechciało Ci się grać.
Quijo

Postby Quijo » Sun Nov 04, 2007 8:01 pm

Eresan wrote:Z resztą to mój wybór. Jeśli chcecie być nazywani jebanymi sukami, szmatami czy dziwkami - wasza sprawa
Wszystkim tym którzy to lubią życzę bycia by jak najczęściej ich tak nazywano.

Przepraszam Ersan, ale czy nie zbyt mocno wymieszał Ci sie świat realny z światem wirtualnym?
Z tego co mi wiadomo, to te słowa były wypowiedziane do Twojej postaci czy tam czyjejś, a nie bezpośrednio do gracza.
cald dashew

Postby cald dashew » Sun Nov 04, 2007 8:02 pm

Zebys ty zobaczyl co pisza w niektorych polskich grach tekstowych... na amerykanskich serwerach jest jeszcze gorzej.. chamstwa jest pelno, a Ty widze jestes bardzo wrazliwy :wink:
Image

Image

Image

Return to “Ogólne dyskusje”