Dla osób chcacych cos zdzialac

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

CzerwonyMag

Dla osób chcacych cos zdzialac

Postby CzerwonyMag » Wed Oct 31, 2007 11:44 pm

http://www.partiaodnowa.pl/

Pod tym linkiem znajduje się forum nowopowstającej organizacji. Organizacji, która w długoplanowym działaniu chce zostać partią, partią alternatywną dla PO-PiSu. Na razie będziemy formalizować organizację o statusie stowarzyszenia. Organizację mają z założenia tworzyć ludzie młodzi (głównie studenci), na których próżno szukać teczki w IPN, ale mile widziani są wszyscy, którzy chcą działać.

Oczywiście działać nie tylko na szczeblu politycznym. Chcemy być organizacją działającą na wielu płaszczyznach jak choćby prowadząc akcje charytatywne czy tworzyć fundusze stypendialne dla młodzieży, organizować debaty i spotkania z udziałem gwiazd sportu, polityki, kultury, organizować wykłady prowadzone przez przedstawicieli biznesu, wspierać różne młodzieżowe inicjatywy, aktywnie manifestować swoje poglądy (manifestacje), rozwijanie patriotyzmu wśród młodzieży itd. Pomysłów na działanie jest bez liku.

Zapraszam wszystkich, którzy chcieliby coś zorganizować poza Cantr. Oczywiście nie oznacza to, że mają oni wcisnąć krzyżyk. Mi się działanie poza Cantr podoba.
"ImageCzlonek Federacji RP - odgrywaj z nami"

Image
Avx

Postby Avx » Thu Nov 01, 2007 12:14 am

Czy nie uważacie ze nadeszła pora na zmiany w Polsce,że przydałaby się partia mlodych wykształconych ludzi, którzy nie kierowali by sie własnym interesem tylko dobrem państwa?? POMÓŻCIE W TWORZENIENIU PROGRAMU, PRZEDSTAWIAJCIE POMYSŁY NA POPRAWE SYTUACJI W POLSCE!!!SIŁA W MŁODYCH!!!

Co to za partia bez pomysłu na program, bez ideologii ?

Śmieszne.

Uczciwość ? To nie wszystko. Robespierre też był "uczciwy" (nazywali go nawet "nieprzekupny") a nic dobrego nie robił. Lenin też.

Może powinniście się nazwać: "Partia Populistyczna" ? :lol: Skoro tylko słuchacie, co wam wyborcy podsuną...
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Thu Nov 01, 2007 12:22 am

Właśnie to co teraz uprawiasz nazwałbym populizmem. Napisałem, że TWORZYMY partię. Tworzymy od podstaw. Włącznie z programem. Każdy ma jakieś swoje pomysły i to na ich podstawie program powstanie. Więcej czytania ze zrozumieniem.
"ImageCzlonek Federacji RP - odgrywaj z nami"

Image
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Fri Nov 02, 2007 2:00 pm

Sorry ale populizm nie jest niczym złym.
Gin

Postby Gin » Fri Nov 02, 2007 2:16 pm

Cześć Mesmero *łapie sie za usta* tzn Magu chciałem powiedzieć *mruga*

8)
Avx

Postby Avx » Fri Feb 01, 2008 6:08 am

Sorry, że dopiero teraz odpisuję.

CzerwonyMag wrote:Napisałem, że TWORZYMY partię. Tworzymy od podstaw. Włącznie z programem. Każdy ma jakieś swoje pomysły i to na ich podstawie program powstanie. Więcej czytania ze zrozumieniem.

Nie jestem w stanie pojąć, jak można tworzyć partię bez ideologii wiodącej. Taką "partię" to mogą robić chyba tylko osoby, które nad polityką się nie zastanawiają i nie mają żadnych poglądów, ale chcą się dorwać do stołków, więc na każdym kroku starają się wyczuć, co jest popularne - i prawda ich tu nic nie obchodzi, liczy się wyłącznie zdanie większości :) Zabawne.

Przeczytałem trochę wasze forum i wygląda mi ta partyjka na klon PO. Nic dziwnego, zważywszy, że modne to ostatnio jest. Nie wygodniej się do Platformy zapisać :?:

w.w.g.d.w wrote:Sorry ale populizm nie jest niczym złym.

Uzasadnienie ?

Prawda jest jedna, niezależna od aktualnych nastrojów motłochu :)
Dlatego nie jestem demokratą, no ale cóż, to kwestia na inny temat.
Tomasz

Postby Tomasz » Tue Apr 01, 2008 7:22 pm

No to w takim razie ja zapraszam do partii z kilkunastoletnią tradycją. Która od samego początku trwa w jednym postanowieniu i ideologi. Ma jeden niezmienny program, a jej członkowie są ideowcami. Nie jest to partia populistyczna. Partia LIBERALNA a zarazem poglądowo KONSERWATYWNA. Gorąco polecam! Unia Polityki Realnej.
Konserwatywny-liberalizm
Avx

Postby Avx » Tue Apr 01, 2008 8:25 pm

Tomasz wrote:KONSERWATYWNA.

Zbyt konserwatywna, dlatego nie popieram. Gospodarczo też mało radykalizmu, przede wszystkim interwencjonistyczne podejście do bankowości (chcecie utrzymania banku centralnego zamiast zastosowania złota w rozliczeniach !).

Co nie zmienia faktu, że to jedyna choć częściowo normalna partia. Niestety, jak już mówiłem, nie mogę się pod nią podpisać całkowicie.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Wed Apr 02, 2008 12:00 am

Avx wrote:
w.w.g.d.w wrote:Sorry ale populizm nie jest niczym złym.

Uzasadnienie ?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Populizm
Chodzi mi głównie pierwotne znaczenie tego słowa ale i teraz jest to raczej pozytywne zjawisko.
Jak to mówią:co cię nie zabije to cię wzmocni.
Jako że w dzisiejszych czasach Europa to raczej spokojne miejsce trzeba samemu sobie kłody pod nogi rzucać żeby nie wyjść z wprawy w radzeniu sobie z problemami.
Gdyby jeszcze telewizja tak nie ogłupiała to w końcu ludzie przejrzeliby na oczy,prawda?
Avx

Postby Avx » Wed Apr 02, 2008 1:33 pm

w.w.g.d.w wrote:Chodzi mi głównie pierwotne znaczenie tego słowa ale i teraz jest to raczej pozytywne zjawisko.

O Partię Populistyczną ? Cóż, z mojego punktu widzenia oni również głosili bzdury ;D

w.w.g.d.w wrote:Jako że w dzisiejszych czasach Europa to raczej spokojne miejsce

Jak dla kogo...

w.w.g.d.w wrote:Gdyby jeszcze telewizja tak nie ogłupiała to w końcu ludzie przejrzeliby na oczy,prawda?

Masy są zbyt głupie by myśleć samodzielnie. Jak nie telewizja, to prasa. Jak nie prasa, to Kościół. Jak nie Kościół, to moda. I tak dalej.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Wed Apr 02, 2008 3:55 pm

Avx wrote:O Partię Populistyczną ? Cóż, z mojego punktu widzenia oni również głosili bzdury ;D

Wiadomo czyje drogi wybrukowane są dobrymi chęciami ale dobrze by było gdyby współcześni politycy też mieli takowe.
Avx wrote:Jak dla kogo...

Dla mnie.
Avx wrote:Masy są zbyt głupie by myśleć samodzielnie.

To trza wrócić do społeczności plemiennej.Wówczas polityka była bliżej ludzi.Jak ci się miejscowy wódz niepodoba zaciukasz go kościanym nożem we śnie,założysz własna "partie" i będziesz rządził.
Tomasz

Postby Tomasz » Wed Apr 02, 2008 4:04 pm

Avx Przecież bardziej liberalnej partii w Polsce nie ma. Więc jeśli się jest radykałem na nic innego swego głosu oddać nie można. Jeślibyśmy wprowadzili nasze reformy wówczas można byłoby działać dalej w stronę radykalizmu (chociaż twierdzą, że za nami już jest ściana)

Pozdrawiam!
Konserwatywny-liberalizm
Avx

Postby Avx » Thu Apr 03, 2008 2:09 pm

Tomasz wrote:Avx Przecież bardziej liberalnej partii w Polsce nie ma.

...a przy okazji blokującej się z faszystami LPR-owskimi i mającej w swoich szeregach skrajnych reakcjonistów. Program ładnie wygląda na papierze, ale jak popatrzyć na skład osobowy partii, bardzo uzasadnione staje się pytanie o to, czy po dojściu do władzy np. antykoncepcji byście - wzorem Franco - nie zdelegalizowali.

Tomasz wrote:Więc jeśli się jest radykałem na nic innego swego głosu oddać nie można.

Można nie głosować ;)

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”