Dėl švartavimosi: Vienas mano veikėjas plaukioja su rakeriu ir šliupu. Ir vietoves ant kranto neretai lanko. Gerai suderinus vietovės aplankymas teužtrunka vieną updeitą. Atsišvartuoji, paplauki link vietovės (1 update) prisišvartuoji, apsižiūri, atsišvartuoji nuo kranto ir iškart gali švartuotis prie rakerio. Nuo laivo kai atsišvartuoji tai tiesa ką dievai sakė, reik paplaukti kad bet kur prisišvartuotum, bet kai nuo žemės atsišvartuoji tai iškart ir prisišvartuot gali.
Dėl įgūdžių: Kažkada seniai seniai įgūdžių mes nematydavom išvardintų. Ir tekdavo raštelius rašytis kad prisimint ką kaip daryti moki. O kai jau pradėjo visus išbandytus įgūdžius rodyti tai visai malonu buvo pamatyti kiek per tą laikotarpį įgūdžiai paaugo. Arba kai kuriose bendruomenėse narių įgūdžių sąrašai mėtosi... Užmeskit akį į saviškius ir pamatysit kad kai kurie ūgtelėję. Šiaip apie įgūdžių augimą teorijų daug ir įvairių. Ir aš keletą turiu ir galiu pasidalinti

Mano manymu įgūdžiai mums rodomi supaprastinti, o realiai yra žymiai detalesni. Tarkim kad kaip ir sveikata bei alkis jie gali būt nuo 0 iki 100. 0 - prasčiausias nemokša o 100 - meistras už kurį didesnių būt negali. Tikriausiai jie yra sudaryti proporcingai: 1-20 nemokšiškai, 21-40 mėgėjiškai, 41-60 gabiai, 61-80 įgudusiai o 81-100 meistriškai. Neįsivaizduoju ko nors su įgūdžiu 0, tai tikriausiai reikštų kad to visai neįmanoma tau padaryti. Labai labai paeksperimentavus su daugeliu veikėjų gal ir įmanoma kurio nors įgūdžio konkretesnes vertes sužinoti, bet pakolkas aš pats tam vis neprisiruošiu, o kiti nežinau ar bandė. Mano idėja buvo apie resursų rinkimo įgūdžių išmatavimą:
1 variantas: užstatai dienos ar dešimties dienų ar panašiai projektą ir žiūri kiek per valandą padarei procentų tiksliai. Bet apvalinimo problema labai iškraipo rezultatus. Bet šitas variantas greitas, tik 1 valandą paaukoji arba tiksliau nieko nepaaukoji
2 variantas: bandymo metodu surandi tokį skaičių gramų kokį surenki per valandą. Turiu omeny kad jei pvz 93g per valandą projektą per valandą įvykdai o 94g projekto neįveiki, vadinasi 93g yra tavo dabartinis skaičius. O po kiek laiko (Cantr metų ar pan) patikrini ar vis dar neprirenki 94g per valandą

Ir taip sužinai ar įgūdis paaugo ar nelabai

Norint tikslesnių matavimų reikia dirbt ne valandą bet daugiau

Taip greičiau įgūdžiai jausis kad paaugo...
Kažkada kažkur skaičiau kad net jėga auga, bet daro tai lėčiausiai, nes priklauso ir nuo kovojimo ir nuo medžiojimo įgūdžio. Bet sumąsčiau variantą kaip ir tai išmatuot ir net labai greitai, nelaukiant jokių update. Tiesiog galima pažiūrėt kokį maksimalų svorį veikėjas sugeba nutempti vienu tempimu... Numeti smėlio 10kg ir bandai. Jei pavyksta tempi atgal ir numeti dar 5 kg

Ir taip kol nebepatempi... Arba atvirkščiai, bet esminio skirtumo nematau
P.S. spėju kad greitai prasidės stumdymo varžybos bendruomenėse... Žmonės, nedarykit to, a?
P.P.S. kažkaip man nesigauna trumpai ir aiškiai rašyti, bet manau jūs pripratę jau ir man nereikia kiekvieno post`o apačioj už tai atsiprašinėt...