Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Arucard

Postby Arucard » Mon Oct 01, 2007 10:36 pm

DOBRY pomysl :twisted: (a tak swoja droga jak sie nie da to tylko dwa tygodnie sie nie rejestruj a konto zrobi kaput)
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Maxthon

Postby Maxthon » Mon Oct 01, 2007 10:40 pm

Krzyżyk da się nacisnąć, przynajmniej u mnie. Ale nie będę na razie sprawdzać, czy działa kasowanie konta :lol:

A co do automatycznego kasowania konta to następuje ono po 20 dniach nielogowania się.
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Mon Oct 01, 2007 11:00 pm

Maxthon wrote:A co do automatycznego kasowania konta to następuje ono po 20 dniach nielogowania się.

A nie 14? Po 20 to nielogująca się postać z reguły umiera z głodu jeżeli się nie zabezpieczyła ;)
"ImageCzlonek Federacji RP - odgrywaj z nami"

Image
Mattan

Postby Mattan » Mon Oct 01, 2007 11:08 pm

CzerwonyMag wrote:
Maxthon wrote:A co do automatycznego kasowania konta to następuje ono po 20 dniach nielogowania się.

A nie 14? Po 20 to nielogująca się postać z reguły umiera z głodu jeżeli się nie zabezpieczyła ;)

Ostatnio byłem zaskoczony żywotnością jednej mojej postaci. Nie logowałem się bo chciałem żeby odeszła a tu minęło pod 20 dni i nic. W końcu nie wytrzymałem i żyje sobie po malutku.
Maxthon

Postby Maxthon » Mon Oct 01, 2007 11:25 pm

CzerwonyMag wrote:

Chyba jednak po 20 a nawet po 21 dniach ;)
Taką wiadomość znalazłem na starej poczcie. To stare konto, które sobie kiedyś moja żona założyła.

WARNING
-------

Because you have not been logged into Cantr II
(http://www.cantr.net) for 20 days, you will be removed
soon if you do not log in, unless you set your player
account to be on leave.

Jos Elkink
GM Cantr II

(this is an automatically sent message)

Następnego dnia przyszła wiadomość o skasowaniu konta:

Greetings,

You have been unsubscribed from Cantr II due to not logging in for too long
a time. You are welcome anytime to return simming on this game - just go to
http://www.cantr.net.
marol

Postby marol » Tue Oct 02, 2007 6:25 am

Było wiele razy już na forum - konto jest zamykane po 21 dniach.
(SRVPRC)
Image
nemo49

Postby nemo49 » Tue Oct 02, 2007 7:53 am

To wiem. Ale chodzi mi o to że blokada konta uniemożliwia wykrzyżykowanie się. Dlaczego ?
Sasza

Postby Sasza » Tue Oct 02, 2007 4:10 pm

Znów Ci zablokowali konto nemo?
Zapewne to wina złej interpretacji NZ przez PD hihi

Żartuje, przepraszam. Nie mogłem się powstrzymać ;)

Ja się domyślam tylko dwóch powodów:
- bo blokuje od razu wszystkie przeciski w koncie i trzeba by mieszać dużo w kodzie, by było inaczej
albo
-w takich sytuacjach człowiek za bardzo myśli emocjami, i na przekór złemu światu [i PD], chce skasować biedne postacie.
Więc zrobili to dla dobra gracza.
A jeżeli to jest przemyślana decyzja, to mu nie przeszkadza poczekać i wyrejestrować się później.

ps. chciałem po prostu napisać coś na naszym kochanym forum, to tutaj walnąłem jakieś głupoty. Przepraszam
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
marol

Postby marol » Tue Oct 02, 2007 4:20 pm

nemo49 wrote:To wiem. Ale chodzi mi o to że blokada konta uniemożliwia wykrzyżykowanie się. Dlaczego ?
Blokady z natury rzeczy polegają na blokowaniu, tudzież uniemożliwianiu czegoś, na przykład krzyżyka.
(SRVPRC)

Image
nemo49

Postby nemo49 » Tue Oct 02, 2007 5:05 pm

A mógłbym się dowiedzieć Marol jaki jest cel zabraniania graczowi wyrejestrowania się w dowolnie wybranej chwili ? Po co to komplikowanie toczącej się rozgrywki i utrudniania życia wielu graczom, których sie w ten sposób pozbawia możliwości odzyskania na przykład potrzebnych kluczy ?
pikolo

Postby pikolo » Tue Oct 02, 2007 5:13 pm

Mogą chyba poczekać do momentu odblokowania/śmierci twojej postaci?
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
marol

Postby marol » Tue Oct 02, 2007 5:57 pm

nemo49 wrote:A mógłbym się dowiedzieć Marol jaki jest cel zabraniania graczowi wyrejestrowania się w dowolnie wybranej chwili ? Po co to komplikowanie toczącej się rozgrywki i utrudniania życia wielu graczom, których sie w ten sposób pozbawia możliwości odzyskania na przykład potrzebnych kluczy ?
Oczywiście, że mógłbyś wiedzieć. Konta graczy w skrajnych przypadkach mogą być blokowane. Ma to na celu uniemożliwienie im wywierania dalszego wpływu na zdarzenia w świecie gry. Spowodowanie śmierci swoich postaci jest oczywistym wpłynięciem na świat gry, czego chcemy uniknąć.

Ocena tego, w jaki sposób wpłynie to na rozgrywkę, nie należy do gracza, tym bardziej, że okazał się on niegodzien zaufania. Być może wpłynąć niekorzystnie na dalsze działania grupy postaci, która przez nieuczciwe zachowanie gracza osiągnęła przewagę lub korzyść. Z drugiej strony może wpłynąć to korzystnie dla postaci, przeciwko którym oszukańcze działania gracza były wymierzone.

Jeżeli oszukujący gracz zaangażował innych, nieświadomych graczy, do osiągnięcia swojego celu jakim było skrzywdzenie postaci jeszcze innych graczy, po czym został zablokowany, to nie widzę powodu, aby ułatwiać dalsze wykorzystywanie przez grupę atakującą przewagi uzyskanej w nieuczciwy sposób.
(SRVPRC)

Image
nemo49

Postby nemo49 » Tue Oct 02, 2007 8:22 pm

Ten napuszony i nadęty styl moderatorów CANTR ma na celu zatuszowanie tego , że tak naprawdę to najbardziej destrukcyjny wpływ na zdarzenia w świecie gry ma PD . Mam juz zapchany dysk tego rodzaju tekstami kierowanymi do mnie przy lada okazji. Program szpiegujący graczy ułatwił wam pracę ale nadgorliwość w jego wykorzystywaniu prowadzi do sytuacji zgoła humorystycznych choć dla zainteresowanych wcale nie zabawnych . Stąd ta wielka tajemniczość którą osłania swoje działania PD blokując możliwość omówienia pewnych spraw publicznie. Zderzenie miałkości stawianych zarzutów z tym napuszonym, nauczycielsko - misjonarskim tonem wypowiedzi wywołało by prawdopodobnie salwę śmiechu. Ale może sie mylę... w końcu zostało już niewielu z tych którzy którzy traktowali tą grę poważnie i o coś im w niej chodziło poza pustym gadaniem. Rozumiem że wyrokiem PD moje postacie pozostaną zawieszone pomiędzy życiem i śmiercią . Zombie .... Jutro opublikuję listę tych zombiaków, okropnych zwyrodnialców przy pomocy których prowadziłem oszukańcze działania, angażowałem innych ,nieświadomych graczy do osiągnięcia niecnych celów i w sposób ciągły i złośliwy naruszałem NZ. Czy może ujawnić postaci po czterech dniach bokady też mi nie wolno ?
Maxthon

Postby Maxthon » Tue Oct 02, 2007 9:12 pm

nemo49 wrote:Ten napuszony i nadęty styl moderatorów CANTR ma na celu zatuszowanie tego , że tak naprawdę to najbardziej destrukcyjny wpływ na zdarzenia w świecie gry ma PD . Mam juz zapchany dysk tego rodzaju tekstami kierowanymi do mnie przy lada okazji.

To dziwne, bo ja pomimo, że gram w Cantr już prawie dwa lata nie mam żadnych zapchanych dysków od tekstów z PD. Szczerze mówiąc moje kontakty z PD ograniczają się do dwóch wiadomości jakie wymieniliśmy między sobą odnośnie dwóch moich postaci.
Czyżby PD uwzięło się na Nemo49? Też raczej nie sądzę....

Nemo49 może jednak to Ty coś robisz nie tak i łamiesz NZ, nie pomyślałeś o tym? Bo skoro tylko Ty masz zapchane dyski wiadomościami z PD a reszta graczy nie, to chyba jest dziwne, nie sądzisz?

Jaka jest NZ, każdy wie, a przynajmniej powinien wiedzieć. Nadęty i napuszony styl widać raczej w Twoich wypowiedziach. Jeśli nie akceptujesz NZ to zmień grę a nie odgrywaj tutaj wielkiego nieszczęśliwego z zapchanymi dyskami.....
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Oct 03, 2007 3:13 pm

Proszę o wstrzymanie się od dalszej dyskusji, gdyż Players Deparment rozpatruje obecnie tą sprawe. Nemo, sprawdź prywatne wiadomości by odczytać odpowiedź od nas.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image

Return to “Ogólne dyskusje”