Zmiana szyldu budynku

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

domeq

Zmiana szyldu budynku

Postby domeq » Sun Apr 29, 2007 5:50 pm

W jaki sposob poprawnie zmienic nazwe szyldu budynku, tak zeby zmieniona nazwa pokazala sie jako nazwa glowna, a nie jako nazwa kolorowa, i mniejsza czcionka pod spodem?
Eresan

Postby Eresan » Sun Apr 29, 2007 5:59 pm

Co więcej. Poprosiłbym o dokładną (najlepiej w punktach) instrukcję od "a" do "z" jak zmienić nazwę budynku. Piękny i ważny temat.

Pozdrawiam.
Gap

Postby Gap » Sun Apr 29, 2007 8:29 pm

A fabularnie w grze poprosić o pomoc to nie można?
Avx

Postby Avx » Sun Apr 29, 2007 9:44 pm

Wy o to pytacie ? Toż to banalne. Klika się "Zmień treść szyldu 1#", a nie dopisuje nowy ("Dodaj nowy szyld") do starego :roll:

Jeszcze dokładniej tłumaczyć ?

No ludzie, przecież nawet w grze PISZE: Szyld z pierwszej pozycji będzie użyty jako domyślna nazwa budynku lub pojazdu. Pozostałe szyldy będą widoczne na stronie budynków. Nie wyobrażam sobie tego dokładniej wyjaśnić, no chyba, że tłumacząc jak małemu dziecku i baardzo powoli... :roll:
domeq

Postby domeq » Mon Apr 30, 2007 8:59 am

Szyld z pierwszej pozycji będzie użyty jako domyślna nazwa budynku lub pojazdu. Pozostałe szyldy będą widoczne na stronie budynków.

To tak namieszane tlumaczenie, ze niewiele z niego rozumiem. Co jest domyslnym szyldem i dla kogo, a co jest widocznym szyldem na stronie budynkow i gdzie? Bo w tej chwili mam dwa szyldy na pewnym bardzo waznym pomieszczeniu, wlasnie przez takie spaprane opisy... nie wiem nawet, ktory jest widoczny dla innych, czy moze oba sa widoczne. Zmiana szyldu powinna byc zmiana nazwy szyldu, dokonuje zmiany, i nazwa budynku jest juz inna. Bez zadnych pozycji, i niebieskich kolorow mniejsza czcionka.
Avx

Postby Avx » Mon Apr 30, 2007 1:09 pm

Są dwie możliwości. Albo zmieniamy stary szyld (pole 1), albo dopisujemy nowy szyld (wtedy, tak jak u Ciebie, są dwa).

Że Twoje postaci zamiast zmienić stary zaczęły, nie modyfikując poprzedniego, dopisywać nowy, no to cóż :lol:

domeq wrote:Szyld z pierwszej pozycji będzie użyty jako domyślna nazwa budynku lub pojazdu. Pozostałe szyldy będą widoczne na stronie budynków.

To tak namieszane tlumaczenie, ze niewiele z niego rozumiem.

To bardzo ścisłe tłumaczenie.

domeq wrote:Co jest domyslnym szyldem i dla kogo, a co jest widocznym szyldem na stronie budynkow i gdzie?

Domyślny=widoczny dla każdego. Szyld z pierwszej pozycji będzie użyty jako domyślna nazwa budynku lub pojazdu.

domeq wrote:moze oba sa widoczne.

Oba są widoczne. Dopisałeś następny, zamiast zmienić.

domeq wrote:Zmiana szyldu powinna byc zmiana nazwy szyldu, dokonuje zmiany, i nazwa budynku jest juz inna.

No i tak też można.
Aihal

Postby Aihal » Mon Apr 30, 2007 11:13 pm

Jest jeszcze nazwa pod jaką nasza postać zapamiętała budynek!
domeq

Postby domeq » Tue May 01, 2007 7:31 am

Aihal wrote:Jest jeszcze nazwa pod jaką nasza postać zapamiętała budynek!

I w jaki sposob odroznic ja od nazwy, ktora widza wszyscy Ci ktorzy starej nazwy nie zapamietali?
Robaczek

Postby Robaczek » Thu Sep 06, 2007 10:43 am

Odświeżam topic, bo mam pytanie w temacie.
Chciałbym zmienić szyld, ale napisane jest, że "nie mam odpowiednich narzędzi". Jakie to narzędzia?
Poza tym, czy zmiana szyldu kompletnie kasuje stary? Nie będzie go widać nigdzie, czy będzie widoczny jako drugi?
Glizda :) | 3819319
ImageCzłonek Federacji RP - odgrywaj z nami
robin_waw

Postby robin_waw » Thu Sep 06, 2007 10:46 am

Trzeba mieć pędzel albo dłuto.

Można dodać nowy szyld albo zmienić nazwę, ale jeżeli ktoś zapamięta sobie budynek, pojazd czy statek pod swoją własną nazwą to zmiana nazwy nic nie da bo ta osoba i tak go rozpozna, będzie widziała tak jak sobie nazwę zapamiętała
Robaczek

Postby Robaczek » Thu Sep 06, 2007 10:49 am

robin_waw wrote:Można dodać nowy szyld albo zmienić nazwę, ale jeżeli ktoś zapamięta sobie budynek, pojazd czy statek pod swoją własną nazwą to zmiana nazwy nic nie da bo ta osoba i tak go rozpozna, będzie widziała tak jak sobie nazwę zapamiętała

Ale jeśli domyślnej nazwy nie będzie zmieniał, a ja zmienię szyld, to jako domyślna nazwa wyświetli mu się nowy?
Dzięki za odpowiedź. :)
Glizda :) | 3819319

ImageCzłonek Federacji RP - odgrywaj z nami
Avx

Postby Avx » Thu Sep 06, 2007 1:44 pm

robin_waw wrote:Trzeba mieć pędzel albo dłuto.

Nóż rzeźbiarski też może być.

Robaczek wrote:Ale jeśli domyślnej nazwy nie będzie zmieniał, a ja zmienię szyld, to jako domyślna nazwa wyświetli mu się nowy?

Tak. Tylko zmień nazwę (pole 1), bo można też DOPISAĆ nową (pole 2).

Return to “Ogólna pomoc”