Skopiowane z wątku piraci.Moje autorstwo.
Flaga, bandera
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Tetro
Flaga, bandera
A nie można by zrobić małych flag koło nazwy statku(nie wiem jak wygląda sprawa od strony mechanicznej), W realu każdy statek ma bandere prawda? I jak by się cofnąc kilka wieków wstecz to piraci też mieli swoje bandery. Kiedy taki zawijał do portu lub przepływał koło innych jednostek to wiedzieli czy szykować sie na walke czy nie...
- Maxthon
- Averus Wolfmaster
- gawi
- rem
-
Milo
- Mars
-
bellois
Mars wrote:Bandera jako mala grafika widoczna obok nazwy statku, i wgrywana na serwer Cantra, bardzo sie mi podoba. Mozna dodawac bandere poprzez uzycie pedzla lub dluta, na nazwie statku, identycznie jak przy tworzeniu nowego szyldu.
Mi się wydaje, że raczej powinna wymagać użycia jakiegoś materiału.
-
pikolo
-
Eresan
Bandera nie byłaby raczej obrazkiem a tekstem np:
"Widzisz szabrownika "Złota Kuna" z czarną, trójkątna banderą na której wyszyto złotą skaczącą kunę i złoty motyw floralny wzdłuż jej krawędzi."
Zmiany możliwe tak jak przy opisie budynków.
Przynajmniej tak o tym rozmawialiśmy w temacie PIRACI - http://www.cantr.net/forum/viewtopic.ph ... 319#270319.
Pozdrawiam.
"Widzisz szabrownika "Złota Kuna" z czarną, trójkątna banderą na której wyszyto złotą skaczącą kunę i złoty motyw floralny wzdłuż jej krawędzi."
Przynajmniej tak o tym rozmawialiśmy w temacie PIRACI - http://www.cantr.net/forum/viewtopic.ph ... 319#270319.
Pozdrawiam.
-
bellois
Eresan wrote:Bandera nie byłaby raczej obrazkiem a tekstem np:
Obrazek jest lepszy, niż tekst...
Bandera to nie jest stały element statku, jak szyld na budynku. Badnerę się wciąga i szybko sciąga. Ja widzę to tak: najpierw trzeba uszyć banderę, a potem można ją wywiesić. Banderę można również komuś oddać.
[/quote]
-
myszaq
jak mawial jeden z moich kapitanow: "wciagnac i sciagnac to mozesz majtki. bandere sie podnosi i opuszcza."
dobrym pomyslem jest to, zeby bandere mozna bylo zrobic uzywajac materialu, sznurka/liny, pedzla, nozyczek i igly. barwnikow nie ma i raczej nie bedzie, wiec mozna je wykluczyc. tak przygotowana bandere mozna (jako czynnosc, nie projekt) podniesc na statku. i powinien to byc obrazek chyba...
dobrym pomyslem jest to, zeby bandere mozna bylo zrobic uzywajac materialu, sznurka/liny, pedzla, nozyczek i igly. barwnikow nie ma i raczej nie bedzie, wiec mozna je wykluczyc. tak przygotowana bandere mozna (jako czynnosc, nie projekt) podniesc na statku. i powinien to byc obrazek chyba...
-
Eresan