Malo smieszne cytaty/zdarzenia/itd

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Mars

Postby Mars » Sat May 26, 2007 11:09 am

in vitro... wrote:to jeszcze rozumiem. bo co miał gracz począć w takiej sytuacji?

"Sluchajcie, bardzo slabo sie czuje, nie wiem, czy nie bede musial zasnac na kilka dni. Nie wiem, czy w ogole obudze sie na moment chociazby, i jest mozliwe, ze nawet nie bede slyszal o czym mowicie.. ech, to o czym bedziecie mowic, jest dla mnie wazne. Moze przesuniemy termin tej rozmowy? Albo przynajmniej zaczekajcie z rzeczami waznymi dla mnie, na moja pobudke..."
Miaua

Postby Miaua » Sat May 26, 2007 11:25 am

Prawie wszystko da sie odegrać, moim zdaniem... tylko na moment trzeba zamknac oczy i się wczuć w rolę :wink:
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!
Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

Image
Laura_

Postby Laura_ » Sat May 26, 2007 12:23 pm

".. bede musial zasnac.." jest to tak wysilone i bez sensu, ze moim zdaniem wcale nie lepsze od informacji ooc. wydaje mi sie, ze czasami szukacie dziury w calym. to samo z reszta dotyczy calej dyskusji o emotkach - wszystko jedno, czy napisze *smieje sie* czy :-), wymowa jest dokladnie ta sama, poziom odgywania rowniez.
Regis

Postby Regis » Sat May 26, 2007 1:33 pm

Laura_ wrote:".. bede musial zasnac.." jest to tak wysilone i bez sensu, ze moim zdaniem wcale nie lepsze od informacji ooc. wydaje mi sie, ze czasami szukacie dziury w calym. to samo z reszta dotyczy calej dyskusji o emotkach - wszystko jedno, czy napisze *smieje sie* czy :-), wymowa jest dokladnie ta sama, poziom odgywania rowniez.

Otoz to. Co innego jakby ktos non-stop pisal cos OOC... Natomiast jesli raz, zamiast pisac nedzne i sztuczne 'bede spal od ... do... (...)' napisze krotko i zwiezle (tzn. to pisanie o 'zatrzymywaniu czasu' bylo troche glupie...) OOC ze nie bedzie osiagalny, to ja nie widze w tym zadnego problemu...
Danio

Postby Danio » Sat May 26, 2007 1:39 pm

Laura wrote:".. będę musiał zasnać.." Jest to tak wysilone i bez sensu...

Mars wrote:"Słuchajcie, bardzo słabo sie czuję..."

Jak to bez sensu? Człowiek bardzo słabo sie czuje, więc sen dobrze mu zrobi. A może z powodu choroby straci przytomność? Trochę wyobraźni...
Mars

Postby Mars » Sat May 26, 2007 2:02 pm

Regis wrote:jesli raz, zamiast pisac nedzne i sztuczne 'bede spal od ... do... (...)' napisze krotko i zwiezle (tzn. to pisanie o 'zatrzymywaniu czasu' bylo troche glupie...) OOC ze nie bedzie osiagalny, to ja nie widze w tym zadnego problemu...

Dla mnie kazdy publiczny komunikat OOC wskazuje na niedojrzaly jeszcze stosunek gracza do gry, jaka jest Cantr. Wyjatkowym wyjatkiem moze byc ostrzezenie o bugu w grze, albo proba wyjasnienia, o ktorej tak naprawde godzinie ma rozpoczac sie jakies spotkanie (np. OOC: czyli godzina 23:30). To jeszcze dopuszczam...

Mowienie "nie bede mial netu", albo "jade na grilla" jest zenujace na swoj sposob.
Miaua

Postby Miaua » Sat May 26, 2007 2:19 pm

Mnie troche tez razi jak ktos poprawia swoj blad ortograficzny albo literowkę. Zawsze mozna odchrząknąć albo cos... i powtorzyc poprawnie. Przynajmniej ja sie tak staram.
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!

Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

Image
nemo49

Postby nemo49 » Sat May 26, 2007 2:30 pm

Czytam , to czytam i nie do końca się nie zgadzam z szanownymi członkami federacji.Ten teatr jaki ma miejsce w niektórych miejscach jest dla mnie równie wkurzający jak odzywki o których mówicie. Coraz więcej pojawia sie sierot, które tak się zatracają w odgrywaniu teatru że nie mają pojęcia o otaczającym je świecie,. One są wyższe ponad to z czego sie robi chleb, o bardziej skomplikowanych maszynach nie wspominając.Dla mnie to jest gra typu cywilizacyjnego i jest mnóstwo rzeczy ważniejszych od odgrywania postaci.Polityka na przykład :D
Regis

Postby Regis » Sat May 26, 2007 3:03 pm

Dla mnie kazdy publiczny komunikat OOC wskazuje na niedojrzaly jeszcze stosunek gracza do gry, jaka jest Cantr.

Pora sie chyba leczyc, bo najwyrazniej nieco zbyt powaznie traktujesz te gre, jesli pojedynczy komunikat OOC nazywasz 'niedojrzaloscia'...
tehanu

Postby tehanu » Sat May 26, 2007 6:16 pm

in vitro... wrote:to jeszcze rozumiem. bo co miał gracz począć w takiej sytuacji?

Nie chodziło mi tutaj o użycie komunikatu "ooc:..." tylko o fakt, że gracz chciał nam zrobić przymusowe wakacje od Cantra ;) (trzy dni nieaktywności wszystkich mieszkańców osady).
Oczywiście, nie udało Mu się... :twisted:
in vitro...

Postby in vitro... » Sat May 26, 2007 6:29 pm

no tak, rzeczywiście za dużo sobie zażyczył.
cantr się posypał
Mars

Postby Mars » Sun May 27, 2007 9:41 am

Regis wrote:
Dla mnie kazdy publiczny komunikat OOC wskazuje na niedojrzaly jeszcze stosunek gracza do gry, jaka jest Cantr.

Pora sie chyba leczyc, bo najwyrazniej nieco zbyt powaznie traktujesz te gre, jesli pojedynczy komunikat OOC nazywasz 'niedojrzaloscia'...

Uzylem slow mocnych, ale oddaja one w pelni moj stosunek do OOC :evil:
Eresan

Postby Eresan » Sun May 27, 2007 9:59 am

Moim zdaniem każda skrajność i każdy fanatyzm jest zły (między innymi dla tego nie chcę wstępować do Federacji). Zawsze znajdą się sytuacje w których pewne zasady i reguły można/trzeba/chce się złamać. Jak chce odgrywać to odgrywam, kiedy boli mnie głowa wchodzę tylko po to by ustawić produkcję i odpowiedzieć jak najkrócej na ewentualne pytania do moich postaci. Kiedy miałem problem z i-netem i jedynym kontaktem był komputer kumpla na który mogłem wejść na dosłownie 2-3 min to szybko napisałem OOC i przekleiłem na wszystkie postaci niemal to samo - nie miałem wyjścia o ile chciałem poinformować graczy których postacie są od mojej zależne (i na odwrót) że nie kończę gry tylko mam kilkudniowy problem- czy w związku z tym jestem lamerem i kiepskim graczem?

Bez sensu jest to całe gadanie - wolałbym osobiście byście tę całą energię włożyli w grę a nie chlapanie ciężkich tekstów na forum.

Pozdrawiam.
Arucard

Postby Arucard » Sun May 27, 2007 10:02 am

Czasem po wypowiedzi postaci "Słuchajcie jestem strasznie śpiący więc dawajcie mi jedzenie żebym nie umarł z głodu" trzeba dodac(przynajmniej ja tak moze zrobie)"OOC:Jada na miesiac na wczasy dokarmiajcie ja i nie martwcie sie ja tu wroce ;)"

Moze nie jest to jakis boski przyklad ale czasem(tylko czasem)trzeba komentarza OOC uzyc i tyle a nie rwac sobie od razu wlosow z glowy
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Elm0

Postby Elm0 » Sun May 27, 2007 10:39 am

Och bez przesady. Jeśli pobratymcy z osady mają w sobie trochę RP to można obejść się bez OOC. Co innego jesli przeważają golemy :P
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!

Return to “Ogólne dyskusje”