Czym dla Ciebie jest Cantr?

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

rem

Postby rem » Mon Mar 26, 2007 10:40 am

Tylko 147...

A czym jest Cantr?
Zieloną odskocznią od szarej rzeczywistości....

Pozdrawiam
rem
Somewhere over the rainbow, blue birds fly, and the dreams that you dreamed of dreams really do come true...
Matix

Postby Matix » Mon Mar 26, 2007 11:25 am

Ja już mam niemal 30 lat - 554, ale sądzę, że znajdzie się wielu starszych tylko, że nie chcą się ujawniać. Taki KeVeS to mógłby już mieć postacie podbijające pod siedemdziesiątkę. Hehe

Cantr jest osobnym światem (alternatywnym), równoległym do naszego. Jest światem dość dziwnym, gdyż tamtejszy bóg-kreator nie umie dobrze ściągać i ciągle musi uzupełniać swoje dzieło, co nie zawsze mu wychodzi. Nie potrafi dać swoim tworom dusz, dlatego musiał zaczerpnąć z dusz i fascynacji innych istot zwanych graczami. Oczywiście Cantryjczycy już dawno przestali wieżyć w te bzdury o Bogu Josie, jego sługach programistach i mitycznych istotach graczach. Cantryjczycy już dawno o tym zapomnieli ponieważ już dawno zanikły więzi pokrewieństw duszy między nimi. Wielu przez to straciło sens życia i bardzo szybko umarło lub popełniło samobójstwo.

Graczowie dają duszę Cantryjczykom jednak czasami zdarza się, że puste skorupy ciał mieszkańców Cantra zaczynają tworzyć coś w rodzaju zarodka własnej świadomości i podświadomości. Z istot Behawiorystycznych stają się istotami Freudowskimi. Wtedy to zaczynają realizować same siebie - pisać wiersze, książki, kroniki. Jedna na 500 posuwa się dalej i tworzy własną historię gromadząc przy sobie rzesze oddanych i lojalnych towarzyszy. Zmienia i tworzy historię. Mówi się, że w takich momentach budzą się pra-mistyczne siły, które istniały jeszcze przed tym jak powstał świat. Używają wtedy swojej mocy i rażą nią tych, którzy ośmielili się sięgnąć po wiedzę i moc zakazaną. Wtedy też ożywa wiara cantryjczyków i często szepcze się o wielkim Bogu Josie. Zazwyczaj jednak bywa, że wielkie rzeczy są zapominane, a ciała wybrańców gniewu rozpadają się w ziemi i w morzu, pożarte przez ryby i robaki.

Świat Cantra jest jedyny w swoim rodzaj. Daje wrażenie, że żywe jest to co jest martwe i że to co jest żywe uważa się za nieistniejące. Graczom i wielebemu Josowi to nie przeszkadza. Niech se nie wierzą, ale jak nadchodzi czas to sięga on po swój oręż i razi nim nieposłusznych mieszkańców świata Cantra.

Cantr nie jest drugim życiem graczy, nie jest ich rozrywką czy uzależnieniem. Jest koniecznością z którą gdy raz już się człowiek zwiąże to nigdy więcej się nie uwolni. Tylko śmierć jego duszy i ciała może uśmiercić tych Cantryjczyków, którym dał część swojej duszy, ale nie zawsze.

Bowiem nadejdzie dzień gdy narodzi się prawdziwy Cantryjczyk, który będzie miał własną duszę. (będzie to prawdopodobnie spowodowane samobójstwem któregoś z Graczy). Ten właśnie jedyny da życie innym niezależnym istotom i one zawładną Cantrem i wyzwolą się spod twardej reki Josa i Departamentowców. Nie będą wtedy już potrzebować Graczy i odtąd staną się wolni.

Bóg Cantra zaś powoli odejdzie w zapomnienie do czasu, aż nie przyjdzie doń rachunek za server. Wtedy nastąpi koniec Cantra i niebo runie na głowę Cantryjczykom, a jedyne byty niezależne umrą na zawsze.

Tym jest Cantr...
http://www.matix.salon24.pl
Leming

Postby Leming » Mon Mar 26, 2007 12:39 pm

Oj, tak, tak... Mądrze gada... 8)

A ja się nie przyznam, ile dni gram. By się okazało, że ktoś tu pobił rekorda i trzeba go zamknąć. :wink:

Za to odniosę się do tego, co ktoś wcześniej napisał, że Cantr przypomina mu czytanie i pisanie książki - coś w tym jest, myślę, że podobnie odbieram Cantr. A że różni ludzie różne mają doświadczenia literackie, to i poziom graczy zróżnicowany :wink:
in vitro...

Postby in vitro... » Mon Mar 26, 2007 1:19 pm

ja mam 404 na liczniku.
cantr się posypał
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Mon Mar 26, 2007 1:25 pm

A ja mialem 410. :D
Khe

Postby Khe » Mon Mar 26, 2007 2:29 pm

no to ktos sie ujawni ;) - jakies 625 :mrgreen:
(i wiem, ze do najlepszych wynikow duzo mi brakuje ;) )
Gulczak

Postby Gulczak » Mon Mar 26, 2007 2:58 pm

Moja najstarsza postać żyła 417 dni... Ale po moim Wielkim odejściu... Teraz moja jedyna postać ma 3 dni :D
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Sztywna

Postby Sztywna » Mon Mar 26, 2007 3:00 pm

Ja dopiero 240...
(w końcu policzyłam)
Młoda jestem :P
Strzeż się! Cantr silnie uzależnia...

<autolans> [url=http://www.grapheine.com/bombaytv/movie-uk-f0063db4f171b228025e719ce414cee1.html]A co "góra" na drugi serwer? :P[/url] </autolans>
Sztywna

Postby Sztywna » Mon Mar 26, 2007 3:01 pm

Gulczak wrote:Moja najstarsza postać żyła 417 dni... Ale po moim Wielkim odejściu... Teraz moja jedyna postać ma 3 dni :D

Wiedziałam, ze to zrobisz :P
Strzeż się! Cantr silnie uzależnia...

<autolans> [url=http://www.grapheine.com/bombaytv/movie-uk-f0063db4f171b228025e719ce414cee1.html]A co "góra" na drugi serwer? :P[/url] </autolans>
nemo49

Postby nemo49 » Mon Mar 26, 2007 4:37 pm

Susel wrote:490 i jeszcze mi mało... :D

Eh, to wy wszyscy leszcze jesteście. :wink: :P

Kto tu jest leszcz to ja nie będę palcem wskazywał :D Osiem z moich postaci ma powyżej 600 dni....
myszaq

Postby myszaq » Mon Mar 26, 2007 6:10 pm

nie my leszcze, tylko ty staruch ;) zreszta, powyzej 500 to juz jest ladny wynik ;)
Hal

Postby Hal » Sat May 26, 2007 3:15 pm

694 dni, byly starsze ale poszly do piachu...
Rob z kobietami co chcesz, ale nie probuj ich rozumiec. cytat Izabeli
Elf

Postby Elf » Wed May 30, 2007 9:08 pm

Hmm..chwila..jak wy to liczycie? :>
taca. wanna. łóżko
nemo49

Postby nemo49 » Wed May 30, 2007 9:29 pm

A tak : wiek np 54 lat minus 20 lat nieświadomości to daje 34 lata aktywnego życia. 34 lata x 20 dni to jest 680 dni.
Ula

Postby Ula » Wed May 30, 2007 9:32 pm

A u mnie akurat dzisiaj mija dzień 444
szybko zleciało... :)

Elf, gdzieś tam można zobaczyć listę wszystkich swoich postaci, nawet tych, co przebywają w krainie wiecznych łowów. Chyba w ustawieniach konta. Są też tam daty przebudzenia...no i śmierci. Ale jeśli Twoja najstarsza postać jeszcze żyje, to możesz szybko odjąć jej datę pojawienia się od dnia obecnego.

Return to “Ogólne dyskusje”