Paliwa
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Elm0
- Terlas
Wiadomo petrol juz jest uzywany do napedzania świdrów, kombajnów. A co z biodizlem niedość ze droszy i praco chłony(woda, alkochol, mieso 3 maszyny) to tak naprawde jeszcze niczemu nie słuzy, mam pytanie wienc kiedy bedzie mozna napedzać maszyny organicznym paliwem. To samo może do propanu czy kiedykolwiek propan bedzie nam służył jako paliwo, albo inna pochodna gazu
A ja zawsze sie zastanawiam czy jak moja postac sie starzeje, to ja powinienem płakac, czy cieszyc sie ze przezyła tyle
- Artur
- Terlas
Po pierwsze to paliwo i to, wienc oby dwa powiny służyć do napedzania. Po drugie coś ci sie pomyliło. zrob 500g benzyny, a zrob 500g biopaliwa nieoczyszczonego. Zrobienie alkocholu z 2 dni zbierania wody, zrobienie nie oczyszczonego 4h i oczyszczenie ponad 3 dni wrzucajac w to mieso i inne sorowce. Do dwoch dni wydobycia(nie wieze ze nie masz pompy) Bo reszta automatycznie a i garstka drewna na koks(ekonomiczniej). Czyli 6 dni pracy + 2 automatycznie do 2 dni pracy + dzien autoamtycznie. Jezeli sie pomyliłem przepraszam nie powina byc to znaczaca pomyłka ale troche szybko to wziołęm, zaczerpniete poczesci na wiki po czesci na swoich postaciach. Jezeli biodizel bedzie miał takie spalanie, to nie tylko bede zastanawiał sie nad sprowadzaniem ropy, ale bedzie to owiele bardziej opłacalne. No i rowniez znam osady ktore produkuja biodizel inaczej o niego bym nie pytał 

A ja zawsze sie zastanawiam czy jak moja postac sie starzeje, to ja powinienem płakac, czy cieszyc sie ze przezyła tyle
- Artur
soda wystepuje czesciej niz ropa z tego co sie orientuje, cala reszta sorowcow do biodiesla jest w prawie kazdym miescie... a do robienia benzyny potrzebne jest aluminium na maszyne i jeszcze pare innych rzeczy... no niby na destylarke trzeba jeszcze gumy, ale sadze ze jest latwiejsza do zdobycia niz aluminium... ale to wszystko moze zalerzec tez od polozenia, tam gdzie mam postacie latwiutko zrobic biodiesel, moze dzie indziej jest trudniej...
- domeq
- darek
Uważam, że do napędzania pojazdów powinny służyć wyłącznie benzyna i biodisel. Na początku gdy tylko to miało napędzać pojazdy obserwowałem bardzo duże zainteresowanie ropa i mięsem teraz gdy propan i alkohol tez można wlewać do baku, zainteresowanie ropo spadło do prawie zera. Prawie wszystkie osady posiadają już gaz i chyba wszystkie mają alkohol. Już nikt się nie interesuje czym będzie napędzał samochody bo wleje byle co.
Uważam że powinno być to jeszcze raz przemyślane. Wszystkim chodzi o urozmaicenie gry a takie działanie ją usypia.
Uważam że powinno być to jeszcze raz przemyślane. Wszystkim chodzi o urozmaicenie gry a takie działanie ją usypia.
- Mars
- darek
- darek