Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Mattan

Postby Mattan » Thu May 17, 2007 2:25 pm

Matix wrote:Pojawiła sie deskorolka :D. Czekam teraz tylko na nowe pojazdy tego typu jak rolki czy hulajnogi.

Tylko dlaczego deskorolka spowalnia?

Pusta jest odrobinę szybsza od pieszego. :) Natomiast z człowiekiem wolniejsza o 10%. Ale to jest prędkość na ścieżce więc im lepsza droga tym szybciej będzie. Ja czekam na deskę surfingową a potem po dobudowaniu żagla windsurfingową.
Mars

Postby Mars » Thu May 17, 2007 4:14 pm

Mozliwosc poruszania sie deski po sciezce to nonsens, nawet poruszania sie nia po drodze piaskowej sobie nie wyobrazam... powinna byc to co najmniej droga brukowana, przy wiekszej jednoczesnie predkosci od piechura, znowu jednak bez znacznych bonusow, to musi byc wolniejsze od roweru czy trycykla.
Matix

Postby Matix » Thu May 17, 2007 5:41 pm

Mars wrote:Mozliwosc poruszania sie deski po sciezce to nonsens, nawet poruszania sie nia po drodze piaskowej sobie nie wyobrazam... powinna byc to co najmniej droga brukowana, przy wiekszej jednoczesnie predkosci od piechura, znowu jednak bez znacznych bonusow, to musi byc wolniejsze od roweru czy trycykla.

To ty nie widziałeś nigdy deskorolki na ścieżce? Zwłaszcza piaskowanej? :shock:
http://www.matix.salon24.pl
Mars

Postby Mars » Thu May 17, 2007 6:44 pm

Dla mnie droga piaskowa to droga usypana gruba warstwa piasku, po ktorej trudno przejechac rowerem, a co dopiero deskorolka. Chyba, ze droga piaskowa jest w rzeczywistosci utwardzona droga gruntowa, wtedy zgoda.
in vitro...

Postby in vitro... » Thu May 17, 2007 8:55 pm

deskorolka jest po to by każdy mógł skorzystać z autostrady.

a droga piaskowa to droga bita. bo jaki miało by sens wysypać nie ubity piach na ścieżkę? żeby się trudniej szło? rzeby krety miały łatwiej kopać?
cantr się posypał
AUTO

Postby AUTO » Fri May 18, 2007 3:52 pm

Matix wrote:Pojawiła sie deskorolka :D. Czekam teraz tylko na nowe pojazdy tego typu jak rolki czy hulajnogi.

Ja chcę BMXy! :D
Avx

Postby Avx » Fri May 18, 2007 4:10 pm

A ja dziękuję bardzo za sugerowane kiedyś buty od garnituru. :]
Danio

Postby Danio » Fri May 18, 2007 5:23 pm

Deskorolka? A to w ogóle można nieść ze sobą? A o ile procent zwiększa się szybkość pojazdu po ulepszeniu drogi?
Elf

Postby Elf » Wed May 30, 2007 1:40 pm

Deskorolka? eeeeeee... dziwne :) ale może wypróbuję i wyruszę na niej w odwiedziny do którejś z osad :twisted: strzeżcie się!
taca. wanna. łóżko
Mattan

Postby Mattan » Sun Jun 10, 2007 2:42 pm

Ja nie jestem zwolennikiem zbytniego utrudniania gry, ale szałas z trawy który buduje się tylko z trawy i która ma większą pojemność niż chałupa z drewna. :?
Widział kto szałas z samej trawy bez choćby patyczka. :?: No chyba że ktoś stoi w środku i trzyma sufit. :lol:
in vitro...

Postby in vitro... » Sun Jun 10, 2007 3:40 pm

imo powinni zmniejszyć pojemność o te 30 kilo ale i koszt o 5 kilo trawy. tak żeby chałupa i szałas budowało się tak samo szybko, ale z innego materiału
robin_waw

Postby robin_waw » Sun Jun 10, 2007 5:17 pm

Mattan wrote:Ja nie jestem zwolennikiem zbytniego utrudniania gry, ale szałas z trawy który buduje się tylko z trawy i która ma większą pojemność niż chałupa z drewna. :?
Widział kto szałas z samej trawy bez choćby patyczka. :?: No chyba że ktoś stoi w środku i trzyma sufit. :lol:

Zapewne to ma być coś na kształt stogu który jest ze słomy, poza tym trawy są rózne i mogą miec do kilku metrów wysokości i być grube na przykład taki bambus czy kukurydza toteż są trawy, a trawa słoniowa, myślę że przy pewnym nakładzie pracy z samej da się jednak zbudować szałas
Maxthon

Postby Maxthon » Tue Jun 26, 2007 7:16 am

No to chyba mamy dawno oczekiwane przez wszystkich alkohole... Widziałem piwo i wino :D Poza tym jest też odsalacz do wody morskiej i parę innych ciekawostek :!:
Mattan

Postby Mattan » Tue Jun 26, 2007 8:07 am

Jest jabłecznik, wino, miód pitny, sake i piwo, a także półprodukty ryż biały i amazake (produkcja sake), słód i brzeczka piwna (piwo), brzeczka miodowa (miód pitny). Poza tym dwa nowe soki z jabłek i winogron, które służą też do produkcji wina i jabłecznika.
:? Niestety przewiduję że przez kilka lat w polskiej strefie będzie przeważała produkcja ww napojów i maszyn do ich produkcji.
Na pewno wzrośnie znaczenie jabłek, winogron i jęczmienia oraz prasy do sera. :)

EDIT: Większość tych produktów można zjeść lub można się nimi wyleczyć. Nie wprowadzono mechanizmu picia i upicia.
Last edited by Mattan on Tue Jun 26, 2007 8:34 am, edited 1 time in total.
kemesO

Postby kemesO » Tue Jun 26, 2007 8:19 am

a co ze wskaźnikami upojenia alkoholowego i pragnienia :?:
da się to w ogóle pić, czy zrobione tylko "pod publiczkę" :?:

Return to “Ogólne dyskusje”