Jednak Ci, którzy znają moje postacie w grze, niech będą spokojni - chcę usunąć wyłącznie konto na forum, które to zresztą i sytuacja na nim panująca, jest główna przyczyną, przez którą decyduję sie na to.
Przede wszystkim, uważam za wielki błąd wyjawienie kim gram, i jakie są moje postacie. Moja główna postać była kiedyś biednym krawcem z lasu, a sam nick często poza grą stosowałem. Użyłem więc identycznego nicku także na forum. Nie sądziłem, aby kiedykolwiek to miało mi przeszkadzać. Jednak, myliłem się. Gdy zmieniło się życie mojej postaci, poczułem, że takie "afiszowanie" się na forum może wpłynąć na losy mojej postaci, i to jak jest w grze przez inne postacie odbierana. Poprosiłem o zmianę mojego nicku na inny, lecz i to pomogło niewiele. Jestem zbyt rozpoznawany, ale i nie jest to jedyną rzeczą mi przeszkadzającą.
Forum, jako miejsce wymiany sporej informacji OOC może być wykorzystywane pozytywnie, i niestety, negatywnie. Dość już nasłuchałem sie propagandy o różnych miejscach tutaj, dość też, sam niestety tą propagandę nieświadomie uprawiałem. Dość dowiedziałem się o tym, czego powinienem był dowiedzieć się najpierw w grze. Nie winię za to samego forum, użytkowników. Wielu z nas, was, ta sytuacja pewnie w mniejszym lub większym stopniu odpowiada. Mi niestety, już dłuższy czas temu, odpowiadać przestała.
Jest dla mnie pewną stratą żegnać się z forum, i z wami, lecz powinienem był zrobić to wcześniej. Nie odbierajcie tego, jakobym miał obrazić się na was. To nie tak