Top ten najbardziej zaludnionych lokacji
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Elm0
- robin_waw
Elm0 wrote:Wszystkie duże miasta opierają się na ooc, przecież każdy wie. Choćby propaganda na forum się uśmiecha. Tak, o was mówię drodzy B.
Żadna moja postać z tych które obudziły się poza tymi miastami, do nich nie dotarła korzystając z wiedzy OOC a te które tam dotarły nie zostały tam na stałe tylko były przejściowo.
-
-
Elmo raczej miał na myśli NNZ. A jeżeli nie, to powinien dodać.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- domeq
Echo wrote:Te statystyki nie maja wpływu na działania moich postaci.
Chociaż, kłamię, bo jeśli mam zdecydować: idą na wschód, czy na zachód, a wiem, że blisko jest duża lokacja - to z ciekawości (ooc) tam zajrzą.
Jesli celowo ominiesz miasto, bo Ty o nim wiesz, a postac nie wie, to rowniez bedzie to niezgodne z duchem gry. To tak jak celowe rozproszenie wlasnych postaci, i zakazanie im kontaktow miedzy soba. To rowniez wykorzystanie telepatii... wiem, czepiam sie

Niemozliwe jest zachowanie calkowicie obiektywnej postawy jesli zna sie innymi postaciami spory swiat Cantra. Mozna sie wysilac nie wiem jak bardzo, ale zawsze czesc naszych decyzji bedzie sugestywna.
Lecz moim zdaniem, dopoki wiedzy telepatycznej nie wykorzystuje sie do osiagniecia przewagi w grze, lub wyrzadzenia krzywdy innym postaciom, to dopoty wszystko jest okej. Pytanie tylko, czy taka gra przynosila bedzie satysfakcje.
Grasz w zielone? Masz zielone?
- Elm0
Chodzi mi raczej o tych newspawnów, którzy budzili się na starych wyspach i pytali dokąd do tego fajnego miasta. I to było dosyć niedługo po wielkiej dyskusji na forum, w której wychwalano to niezwykłe miasto. I tym sposobem, świadomie czy nie, robiono propagandę ooc. Oczywiście niektórzy docierali do tego fajnego miejsca w bardziej inteligentne sposoby. 

I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
- Maxthon
No niestety, jeśli ktoś rozpoczyna grę od OOC i NNZ to pożytku już raczej z niego nie będzie. Choć zdarzają się wyjątki...
Jedna z moich najstarszych postaci też obudziła się i szła przed siebie, aż doszła do B. Możecie mi wierzyć, lub nie, ale nie było w tym ani grama OOC. Kim są Bojvingowie dowiedziałem się od Aerii i Magnusa a nie z forum.... A może tylko dlatego, że mało wtedy czytałem forum
Jedna z moich najstarszych postaci też obudziła się i szła przed siebie, aż doszła do B. Możecie mi wierzyć, lub nie, ale nie było w tym ani grama OOC. Kim są Bojvingowie dowiedziałem się od Aerii i Magnusa a nie z forum.... A może tylko dlatego, że mało wtedy czytałem forum

-
Ja mam sporo wiedzy o Biojvingach, pomimo że moje postacie nic prawie o nich nie wiedzą.. 

- Elm0
-
Elmo, a ty przestań czepiać się postów, wciąż marudząc.
Można by powiedzieć:
Elmo-forumowy maruda
Można by powiedzieć:
Elmo-forumowy maruda
- Cantryjczyk
http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=10349
Nie chce sie zbytnio czepiac, ale netykieta i podstawowe zasady uzywania forum maja sens i po cos istnieja. Kazdy topic ma swoj okreslony temat i powstal w okreslonym celu. Nie jest tym celem bynajmniej potok mysli jednego lub wiecej uzytkownikow. Nie jest nim tez gra w skojarzenia, ani gluchy telefon. Jesli ostatnie posty nijak sie maja do tego co bylo troche wczesniej i do tego co jest w temacie, to jest to zla sytuacja.
Dobra rada:
Gdy po przeczytaniu czegos na forum przychodzi nam na mysl komentarz lub przekaz ktorym chcemy sie podzielic, to robimy co nastepuje. Po pierwsze, zastanawiamy sie jak sie to ma do narzuconego tematu ktory czytamy. Jesli luzno lub nijak, to albo staramy sie pisac tak, by jednak to bylo na temat, albo piszemy gdzie indziej. Po drugie, jesli juz zdecydujemy sie na inne miejsce, to wpierw szukamy na forum tematu gdzie planowana wypowiedz mialaby sens. Jest dosc prawdopodobne ze taki temat sie znajdzie. W tym przypadku byloby to "Wplywanie na swiat Cantr poprzez forum - wplyw OOC". Dopiero jesli nasza wypowiedz, komentarz, sugestia czy cokolwiek nie pasuje nijak do zadnego istniejacego tematu, to wtedy tworzymy nowy.
To naprawde nie jest takie trudne. Alternatywa jest paplanie o wszystkim i o niczym w kazdym temacie, bez wzgledu na okreslone zalozenia pierwotne. Oraz calkowita niezgodnosc miedzy trescia wypowiedzi a tytulami tematow. Wielki balagan, dziesiatki tematow o tym samym, wszechobecne offtopy i do tego wzajemne pretensje o to kto spamuje lub offtopuje komu i tak dalej. Byloby to forum na ktorym nic nie mozna znalezc, nic nie mozna uzgodnic, a kazdy ciekawy watek lub pomysl i tak zostana szybko zagrzebane gleboko pod spamem. A ostatnio sytuacja wygada coraz to gorzej. Liczba sensownych postow w stosunku do offtopow spada w zastraszajacym tempie.
Wiec ludziska, starajcie sie uzytkowac to forum z pelna kultura, zarowno do samych podstawowych zasad na forum, jak i do innych uzytkownikow. ie tak dawno temu na forum byly rzeczowe dyskusje. Dzis w wiekszosci tematow sa offtopy ktore stanowia wiekszosc postow, nic nie wnoszaca paplanina. Wdziera sie to nawet do najdawniejszych i najscislej okreslonych tematow jak "Odeszli". Offtopy i spam same nie powstaja.
A zeby nie bylo ze spamuje.
Uwazam ze zaludnienie miast to po prostu zaludnienie miast, nie zaden wskaznik prestizu. Choc najwieksze miasta sa najwieksze nie bez przyczyny.
Nie chce sie zbytnio czepiac, ale netykieta i podstawowe zasady uzywania forum maja sens i po cos istnieja. Kazdy topic ma swoj okreslony temat i powstal w okreslonym celu. Nie jest tym celem bynajmniej potok mysli jednego lub wiecej uzytkownikow. Nie jest nim tez gra w skojarzenia, ani gluchy telefon. Jesli ostatnie posty nijak sie maja do tego co bylo troche wczesniej i do tego co jest w temacie, to jest to zla sytuacja.
Dobra rada:
Gdy po przeczytaniu czegos na forum przychodzi nam na mysl komentarz lub przekaz ktorym chcemy sie podzielic, to robimy co nastepuje. Po pierwsze, zastanawiamy sie jak sie to ma do narzuconego tematu ktory czytamy. Jesli luzno lub nijak, to albo staramy sie pisac tak, by jednak to bylo na temat, albo piszemy gdzie indziej. Po drugie, jesli juz zdecydujemy sie na inne miejsce, to wpierw szukamy na forum tematu gdzie planowana wypowiedz mialaby sens. Jest dosc prawdopodobne ze taki temat sie znajdzie. W tym przypadku byloby to "Wplywanie na swiat Cantr poprzez forum - wplyw OOC". Dopiero jesli nasza wypowiedz, komentarz, sugestia czy cokolwiek nie pasuje nijak do zadnego istniejacego tematu, to wtedy tworzymy nowy.
To naprawde nie jest takie trudne. Alternatywa jest paplanie o wszystkim i o niczym w kazdym temacie, bez wzgledu na okreslone zalozenia pierwotne. Oraz calkowita niezgodnosc miedzy trescia wypowiedzi a tytulami tematow. Wielki balagan, dziesiatki tematow o tym samym, wszechobecne offtopy i do tego wzajemne pretensje o to kto spamuje lub offtopuje komu i tak dalej. Byloby to forum na ktorym nic nie mozna znalezc, nic nie mozna uzgodnic, a kazdy ciekawy watek lub pomysl i tak zostana szybko zagrzebane gleboko pod spamem. A ostatnio sytuacja wygada coraz to gorzej. Liczba sensownych postow w stosunku do offtopow spada w zastraszajacym tempie.
Wiec ludziska, starajcie sie uzytkowac to forum z pelna kultura, zarowno do samych podstawowych zasad na forum, jak i do innych uzytkownikow. ie tak dawno temu na forum byly rzeczowe dyskusje. Dzis w wiekszosci tematow sa offtopy ktore stanowia wiekszosc postow, nic nie wnoszaca paplanina. Wdziera sie to nawet do najdawniejszych i najscislej okreslonych tematow jak "Odeszli". Offtopy i spam same nie powstaja.
A zeby nie bylo ze spamuje.
Uwazam ze zaludnienie miast to po prostu zaludnienie miast, nie zaden wskaznik prestizu. Choc najwieksze miasta sa najwieksze nie bez przyczyny.

Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
- in vitro...
- marol
- Maxthon
- Mattan