Laaaaaagiiiiiiiiiii

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Eresan

Postby Eresan » Fri Apr 27, 2007 3:03 pm

domeq wrote:Ech... co najwyzej mozna rozwazac przenosiny polskiej strefy Cantr na jakis serwer w polsce, lecz to jednoznacznie wiazaloby sie z odcieciem naszej strefy od pozostalych stref, bo wspolpraca dwoch serwerow na takiej odleglosci bedzie zupelnie niewydajna, i moze nawet niemozliwa. Kto wie, oby nie okazalo sie to kiedys ostatecznoscia.

Osobiście wolę móc grać będąc odciętym od innych stref niż nie móc grać w ogóle.

Pozdrawiam.
Arucard

Postby Arucard » Fri Apr 27, 2007 3:20 pm

Ja także ale są też tego wady:brak możliwości handlu międzynarodowego a także wszelkie dodane urządzenia zwierzęta byłyby u nas dodane później jeśli wogóle
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
domeq

Postby domeq » Fri Apr 27, 2007 3:52 pm

Ewentualnie, niech po przeniknieciu "magicznej morskiej bariery" postac i wszystko co z nia w bazie danych Cantr zwiazane, po prostu pojawia sie na drugim, ogolnonarodowym serwerze. Wymiana danych bedzie niewielka, a odbedzie sie w przypadku kazdej postaci tylko przy przekraczaniu bariery, a wiec dosyc rzadko.

Do tego jednak potrzebne jest lacze, ktore potrafi udzwignac tylu polskich graczy, pojemny serwer, i... no wlasnie, ktos do zarzadzania nim.
Leming

Postby Leming » Fri Apr 27, 2007 4:04 pm

A ja się zgadzam z Cantryjczykiem - zupełnie nie podoba mi się takie rozwiązanie. Że nie wspomnę, że wcale nie gwarantuje braku lagów czy innych kłopotów.
Dodam, że nie chodzi o interes jakiejś mojej postaci - akurat żadna za bardzo nie podróżuje i nie odkrywa.
Marcin24

Postby Marcin24 » Fri Apr 27, 2007 4:07 pm

A potem cantr bedzie lepiej dzialal dopóki nie pojawi się wiecej polskich graczy i problem powróci.
Danio

Postby Danio » Fri Apr 27, 2007 4:29 pm

Xajan wrote:PS. Gra moim skromnym zdaniem jest napisane do bani - pewnie jest to pierwszy projekt w PHP autora, skoro na 100 osób pojawiają sie aż tak ogromne lagi.

Pewnego razu Jos Elkins pomyślał "no to pouczę się PHP" i z nudów zrobił grę z możliwością budowania, wytwarzania przedmiotów i pojazdów, wydobywaniem surowców etc. etc. Ale niestety słabo znał PHP i gra nie chodziła najlepiej. Ale nie martwcie się, zaraz nauczy się zmiennych i problem lagów mamy z głowy! :wink:

Kurcze, skąd ludziom takie pomysły się w łepetynach robią?

PS. Nie znam się na PHP, ale z tego co wiem, to serwer Cantra jest dedykowany i może nosić dużo danych. Problem jest pewnie w skrypcie. Co do tej astronomicznej liczby linijek kody źródłowego, to nie lepiej podzielić je na ileś części i kopie przesłać ochotnikom znającym się na PHP?
domeq

Postby domeq » Fri Apr 27, 2007 4:39 pm

Danio wrote:Co do tej astronomicznej liczby linijek kody źródłowego, to nie lepiej podzielić je na ileś części i kopie przesłać ochotnikom znającym się na PHP?

Wydaje sie mi, ze php jak kazdy inny jezyk programowania posiada w sobie mnostwo powiazan. Wystarczy, ze w linii 12 jest polecenie skocz do linii 450000 jesli x = y, i juz rozsylanie fragmentow nie ma sensu, bo zeby znalezc blad trzeba przeanalizowac caly kod...
marol

Postby marol » Fri Apr 27, 2007 5:54 pm

No i jak, są te lagi?
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Fri Apr 27, 2007 6:01 pm

W tej chwili działa aż miło. A graczy ponad 115. Nie bede sie od razu zachwycał, bo nie jestem pewien czym to jest spowodowane. Calkiem mozliwe, że ktos sie postarał i uratował sytuację. :)

Bede pewien jesli pojawi sie tym jakaś wiadomość. Albo jeśli przez najblizsze dwa tygodnie nie spotkam się z lagami.
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
Leming

Postby Leming » Fri Apr 27, 2007 6:02 pm

Jak na razie śmiga. Bardzo się cieszę.
Arucard

Postby Arucard » Fri Apr 27, 2007 6:21 pm

Na razie lagów ani widu ani słychu.

Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
gawi

Postby gawi » Fri Apr 27, 2007 6:27 pm

no narazie pierwsza klasa wręcz cudownie :lol: :lol:
Dilaraya

Postby Dilaraya » Fri Apr 27, 2007 6:31 pm

Miejmy nadzieję, że tak pozostanie na zawsze (a przynajmniej na długo!), bo już nie trzeba dostawać ataków irytacji głębokiej, o godzinie 2o gdy to na Cantra nijak nie można się dostać :)
Arucard

Postby Arucard » Fri Apr 27, 2007 7:07 pm

Raczej złudna to nadzieja :( Ale trzeba się cieszyć chwilą :) Chociaż u mnie na razie nic się nie dzieje

justam

Postby justam » Fri Apr 27, 2007 7:16 pm

i koniec szczescia, znowu zaczynaja sie lagiii ;(

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”