Laaaaaagiiiiiiiiiii
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
Lucja
- Arucard
-
Xajan
To zaczyna być irytujące. Wczoraj by wysłać teks w "zdarzeniach" po 22, zjadło mi około 40 minut zanim ten tekst poszedł. A jak mam 10 postaci to nie ma prawie żadnych szans by na wszystkich coś porobić.
Jedynie jak do tej pory zauważyłem że w godzinach porannych i przedpołudniowych śmiga to.
Ale zastanawia mnie jeden fakt, obroty mają nawet całkiem niezłe, więc jeżeli jest to wina serwera powinni go zmienić. Jest druga kwestia że źle napisana jest gra, bo jak jest powyżej 100 osób online (przynajmniej tak na górze pisze) nie ma szans prawie się zalogować. W porównaniu do innych gier kiedy graczy w jednym czasie jest kilka set i wszystko śmiga jak należy tutaj dochodzi do masowej paranoi.
Ciekawi mnie jak ktoś tą grę zbudował, dobra rozumie, ze ma dużo funkcji, ale to nie tłumaczy tego co się dzieje - chyba że gra naprawdę została napisana okrężna drogą.
Jedynie jak do tej pory zauważyłem że w godzinach porannych i przedpołudniowych śmiga to.
Ale zastanawia mnie jeden fakt, obroty mają nawet całkiem niezłe, więc jeżeli jest to wina serwera powinni go zmienić. Jest druga kwestia że źle napisana jest gra, bo jak jest powyżej 100 osób online (przynajmniej tak na górze pisze) nie ma szans prawie się zalogować. W porównaniu do innych gier kiedy graczy w jednym czasie jest kilka set i wszystko śmiga jak należy tutaj dochodzi do masowej paranoi.
Ciekawi mnie jak ktoś tą grę zbudował, dobra rozumie, ze ma dużo funkcji, ale to nie tłumaczy tego co się dzieje - chyba że gra naprawdę została napisana okrężna drogą.
-
Danio
-
Eresan
Może ktoś kuźwa napisze gdzieś w końcu między którymi godzinami da się wejść do gry a w jakich nie. Ułatwi to życie wielu Cantrowiczom. Ja na prawde mam juz dosyć spędzania 3 godzin na próbach wejścia i 20 min. na grę
Jest FATALNIE i jeżeli coś się nie zmieni niedłógo będzie grało po 5 osób na wyspie. Nie rozumiem dlaczego przez tyle czasu nie można tego poprawić
Poza tym Cantr miał na celu, jak mi sie wydaje, tworzenie społeczeństw poprzez RPG graczy uczestniczących w grze... gdzie tu teraz można znaleść czas na RPG czy na jakieś plany tworzenia czegokolwiek? Gra ogranicza się do tego, jak by tu się wbić i przełączyć na nowy projekt, coby się postać nie nudziła... to jest fatalna sprawa. W taką gre JA nie chcę grać!! Oczekuję czegoś więcej, czegoś co obiecywał opis do gry Cantr i wszystko co przeczytałem na forum. Jeśli to potrwa dłużej niż kilka dni to, przykro mi, ale zrobię to czemu się sam sprzeciwiam. Skrzyzykuję sie, bo po cholere jedną mam sie tylko denerwować?
Pozdrawiam
Poza tym Cantr miał na celu, jak mi sie wydaje, tworzenie społeczeństw poprzez RPG graczy uczestniczących w grze... gdzie tu teraz można znaleść czas na RPG czy na jakieś plany tworzenia czegokolwiek? Gra ogranicza się do tego, jak by tu się wbić i przełączyć na nowy projekt, coby się postać nie nudziła... to jest fatalna sprawa. W taką gre JA nie chcę grać!! Oczekuję czegoś więcej, czegoś co obiecywał opis do gry Cantr i wszystko co przeczytałem na forum. Jeśli to potrwa dłużej niż kilka dni to, przykro mi, ale zrobię to czemu się sam sprzeciwiam. Skrzyzykuję sie, bo po cholere jedną mam sie tylko denerwować?
Pozdrawiam
- darek
Eresan wrote:Gra ogranicza się do tego, jak by tu się wbić i przełączyć na nowy projekt, coby się postać nie nudziła... to jest fatalna sprawa. W taką gre JA nie chcę grać!!
Jeśli to potrwa dłużej niż kilka dni to, przykro mi, ale zrobię to czemu się sam sprzeciwiam. Skrzyzykuję sie, bo po cholere jedną mam sie tylko denerwować?
Zgadzam się i myślę o tym samym od kilku już dni. A jak się ..., to będzie pierwsza rzecz którą zrobię.
- robin_waw
-
matt_
- Mattan
- Leming
Wczoraj wieczorem rzeczywiście było kiepsko, ale przedtem przez dwa dni śmigało. Jakoś nie wierzę, że to tylko liczba graczy na to wpływa - koło 130 robi się ciasno i wtedy przeczekuję, ale te dłuższe lagi nie mają z tym nic wspólnego. Prawdopodobnie w tym czasie coś jest zmieniane i przestawiane. Wystarczyłoby jedno zdanie informacji na stronie głównej czy tej z listą postaci: w tym i tym czasie będziemy majstrować przy bazie (czy co tam można napisać), w takich i takich godzinach mogą być utrudnienia. Każdy by wiedział, na czym stoi, przestalibyśmy sobie nawzajem szarpać nerwy, nikt by się nie musiał krzyżykować.
Cierpliwości. Nie idźcie sobie jeszcze. Ja się dopiero zaczynam bawić.
Cierpliwości. Nie idźcie sobie jeszcze. Ja się dopiero zaczynam bawić.
- domeq
- marol
- gawi
- marol
Jak się coś pisze w temacie, to wypadałoby przeczytać wcześniejsze wypowiedzi. Nikt przy bazie nic nie majstruje.Leming wrote: Prawdopodobnie w tym czasie coś jest zmieniane i przestawiane. Wystarczyłoby jedno zdanie informacji na stronie głównej czy tej z listą postaci: w tym i tym czasie będziemy majstrować przy bazie (czy co tam można napisać), w takich i takich godzinach mogą być utrudnienia. Każdy by wiedział, na czym stoi, przestalibyśmy sobie nawzajem szarpać nerwy, nikt by się nie musiał krzyżykować.
- Leming
Ależ ja czytam wcześniejsze wypowiedzi. Próbuję zrozumieć to, co się dzieje, dowiedzieć się, skąd się bierze. Nikogo nie atakuję, pytam, jak mogę pomóc. Ale skoro uważasz, że to nieodpowiednie zachowanie, to już się przestaję wypowiadać w tego typu wątkach merytorycznych, tym bardziej, że rzeczywiście nie mam do tego podstaw, a już wiedzy o tym, skąd się biorą lagi, to zupełnie ani trochę.
Dziękuję za rzeczowe ustawienie mnie na właściwej pozycji.
PS.
A ten, co dokłada zwierzątek? Doug R., o ile dobrze pamiętam? Może to się po prostu inaczej nazywa, może nie ma wpływu na lagi, ale nie jest tak, że nic się nie dzieje. Stąd mój domysł, biednego laika, że może to jednak jakoś rzutuje na płynność gry. Jeśli chybiony - wybacz, ale skąd mam wiedzieć?
Dziękuję za rzeczowe ustawienie mnie na właściwej pozycji.
PS.
marol wrote:Nikt przy bazie nic nie majstruje.
A ten, co dokłada zwierzątek? Doug R., o ile dobrze pamiętam? Może to się po prostu inaczej nazywa, może nie ma wpływu na lagi, ale nie jest tak, że nic się nie dzieje. Stąd mój domysł, biednego laika, że może to jednak jakoś rzutuje na płynność gry. Jeśli chybiony - wybacz, ale skąd mam wiedzieć?
Last edited by Leming on Fri Apr 27, 2007 7:40 am, edited 1 time in total.
Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”