Laaaaaagiiiiiiiiiii

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Szynszyl

Postby Szynszyl » Sun Apr 15, 2007 2:41 pm

Wybaczcie drodzy fani Cantra ale osobiście sie wam dziwie, nie jestem nowym graczem bo gram dopiero rok, ale jakos nie zniechecaja mnie lagi zreszta prawie ich nie zauwazam, a gram o najruznioejszych porach od 12 do 22 i jakos nie narzekam. Owszem mogło by chodzić troche szybciej ale bez przesady po prostu żeby nie popaść w obłed robie kilka rzeczy naraz i czekam aż wgra mi sie np inwentarz zreszta moim sobistym zdaniem lagi sie zmniejszyły podug tego co było na poczatku kiedy sie ten problem pojawił
Danio

Postby Danio » Sun Apr 15, 2007 3:02 pm

Zgadzam się z Szynszylem. Powiem więcej, nerwowe zachowanie z powodu lagów jest już oznaką uzależnienia. Lepiej zostawić na chwilę Cantra i zająć się czymś innym.
Arucard

Postby Arucard » Sun Apr 15, 2007 3:12 pm

Zgadzam się z wami ale ja swego czasu miałem sporo zajęć i jak już mogłem sobie pocantrować to były laagi takie że się nie dało nawet nic podnieść z ziemi nie wspominając o rozmowie czy zabraniu się za projekt
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Szynszyl

Postby Szynszyl » Sun Apr 15, 2007 3:24 pm

Zgadza sie były takie i wtedy ja tez odłozyłem zielony swiat na pare dni ale teraz moim osobistym zdaniem jest lepiej
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Sun Apr 15, 2007 3:45 pm

A, ja się z wami nie zgadzam.
Nie am to jak zacząć jakąś akcję - odgrywanie, walka, ryzykowne transporty surowców. I trafić na lagi, i potem rwać sobie włosy z łba, ze było tak miło/niebezpiczenie/ryzykownie...
Lagi spowalniają postępy i działania postaci, niszczą plany, psują akcje. Nie lubie lagów i nie ma to nic wspólnego z uzależnieniem.

Przy czym nie mówie, że nie jestem uzalezniony od Cantr ( choć przypuszczam, ze nie ;) ).
Artur

Postby Artur » Sun Apr 15, 2007 3:49 pm

lagi cholernie przeszkadzaja i tyle... przez lagi u mojej postaci zdarzyla sie katastrofa...
robin_waw

Postby robin_waw » Sun Apr 15, 2007 6:52 pm

Co do akcji to trochę psują fakt ale z drugiej strony przeciwnik też ma laga i nie może reagować
Eresan

Postby Eresan » Fri Apr 20, 2007 9:20 pm

Od półtorej godziny próbuję założyć projekt na 7kg żelaza i jeszcze nie skończyłem... :( Wszystkiego się odechciewa...

Pozdrawiam.
Regis

Postby Regis » Fri Apr 20, 2007 9:42 pm

Szczerze mowiac dziwi mnie, ze problem lagow ciagnie sie tak dlugo... Dlugi czas mi nie przeszkadzaly, bo z natury jestem cierpliwy, poza tym wiem, ze serwer kosztuje, lacze kosztuje, moze sie zdarzyc ze akurat danego dnia bedize wiecej osob itp. itd. Ale ile mozna, ludzie... Przeciez juz chyba od paru tygodni, jak nie miesiecy praktycznie nie da sie grac wieczorem, a czasami juz nawet w godzinach wczesno popoludniowych. Problemem jak rozumiem jest obciazenie lacz? Czy moze samego serwera? Tak czy inaczej problemem jest za duza liczba graczy, w stosunku do mozliwosci sprzetu? W czym wiec problem? Za duzo graczy - ograniczyc rejestracje, miast ciagle sie reklamowac i zapraszac nowych. Zle? No to kupic lepszy sprzet. Kasy potrzeba? No to z drugiej strony - wprowadzic skromne oplaty za gre, albo ograniczyc ilosc postaci np. do 8, a wraz z nimi liczbe minut do dyspozycji. Tez zle? A moze cos po srodku? 5 postaci dla kazdego, a kolejne 2 to 1 euro miesiecznie. Chyba uczciwe? Czy moze tez zle? Bo ja akurat mysle, ze najgorsze jest to, ze nic sie w tej sprawie nie dzieje (nie pisze, ze nic nie jest robione, bo tego nie wiem) i zaczyna to byc co raz bardziej meczace. Pora chyba na konkretna decyzje, znalezienie sensownego roziwazania i poradzenie sobie z tym problemem, bo na pewno do gry to on nie zacheca... Cudow nie ma - lacza sie nie odetkaja, sprzet nie zacznie pracowac wydajniej, ludzie nie przestana nagle naplywac do gry (co najwyzej moga rezygnowac).

Ciekawe ile razy wyskoczy mi jakis Critical Error czy inne "Cantr is curently unavialable" zanim wysle tego posta...
nemo49

Postby nemo49 » Fri Apr 20, 2007 10:14 pm

Regisus ma rację. Trzeba to puścic na angielskie forum i zacząć na ten temat poważną dyskusję. Nowi gracze padają jak muchy , starzy gracze się zniechęcają i w rezultacie nikt nie jest zadowolony.
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Fri Apr 20, 2007 10:34 pm

Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
nemo49

Postby nemo49 » Sat Apr 21, 2007 9:13 am

Czy ktoś mógłby to dokładnie przetłumaczyć ? Albo w oparciu o zadane przez Regisusa pytania zrobić podobną ankietę na polskim forum ?

Does the server work the way you think it should?

Not at all! I'll quit this game if the problem is not solved now! 6%
I hate it, but I love the game so much so I'll probably stay anyway. 40%
I hate it, but I try to wait and play later. 23%
It's not that bad. Could be better, but does not bother me much. 19%
It works just fine! 9%
Regis

Postby Regis » Sat Apr 21, 2007 9:33 am

nemo49 wrote:Regisus ma rację.
zadane przez Regisusa pytania

Regis :wink: Chociaz domyslam sie skad ta pomylka :lol:

Co do pytan:

Zrezygnuje z gry, jesli problem nie zostanie natychmiast rozwiazany 6%
Niecierpie tego (lagow?), ale uwielbiam ta gre tak bardzo, ze zostane tak czy inaczej 40%
Niecierpie tego (lagow?), ale sprobuje poczekac (i przeczekac lagi? :) ) 23%
Nie jest tak zle. Mogloby byc lepiej, ale jakos mi to specjalnie nie przeszkadza 19%
Dziala dobrze! 9%
Last edited by Regis on Sat Apr 21, 2007 9:37 am, edited 1 time in total.
nemo49

Postby nemo49 » Sat Apr 21, 2007 9:37 am

Przepraszam.. dobrze się domyślasz :D

Edit
Co do pytań z angielskiego forum to są do kitu. Może faktycznie byłoby lepiej zrobić ankietę kto jest za ograniczenim ilości postaci albo zmniejszeniem limitu minutek w zamian za zmniejszenie poziomu lagów?
matt_

Postby matt_ » Sat Apr 21, 2007 10:51 am

hm...a wiecie,ze ja nie natrafiam na lagi prawie wcale? nie wiem dlaczego...moze o 4 w nocy ich nie ma? :roll:

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”