Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Czarnawy

Postby Czarnawy » Tue Mar 27, 2007 6:46 am

Dużo łodzi i mogą znacznie przekraczać ładowność sprawdzone praktycznie, po prostu taki statek zwalnia znacznie swoja prędkość, na takim szabrowniku jeśli ma wybudowane ładownie to może przebywać nawet ze 20 osób np. 10 zadokowanych statków, może mieć 8 ładowni każda pomieści 5 ludzi, tylko wtedy taki szabrownik będzie się poruszał tak wolno jak łódka.
2rf

Postby 2rf » Tue Mar 27, 2007 3:37 pm

Jedna z moich postaci we francuskiej strefie natrafiła na wymarłą kolonię. Jest tam budynek lecz nie mogę do niego wejść ponieważ wyskakuje komunikat, że wewnątrz jest zbyt dużo wagi. Domyślam się, że to z powodu ciał w środku. Czy mogę jakoś się tam dostać?
"We're alone inside - that'll never change" / Riverside
domeq

Postby domeq » Tue Mar 27, 2007 3:41 pm

2rf wrote:Jedna z moich postaci we francuskiej strefie natrafiła na wymarłą kolonię. Jest tam budynek lecz nie mogę do niego wejść ponieważ wyskakuje komunikat, że wewnątrz jest zbyt dużo wagi. Domyślam się, że to z powodu ciał w środku. Czy mogę jakoś się tam dostać?

Probowales wchodzic z zerowym obciazeniem? Mam na mysli wyrzucenie doslownie wszystkiego.
Quijo

Postby Quijo » Tue Mar 27, 2007 3:47 pm

Napisz maila na adres supportów z prośba o odblokowanie budynku i bedzie po sprawie :)
http://www.gks-murcki.com
2rf

Postby 2rf » Tue Mar 27, 2007 3:52 pm

Wyrzuciłam wszystko co miałam ale nadal nie mogę wejść. Chyba sobie daruję i idę dalej, bo zostały mi 3 gramy marchewki i grozi mi śmieć głodowa...
A na jaki adres konkretnie miałabym napisać?
Quijo

Postby Quijo » Tue Mar 27, 2007 4:04 pm

Image

Image
http://www.gks-murcki.com
2rf

Postby 2rf » Tue Mar 27, 2007 4:07 pm

:lol:
dziękuję za odpowiedź

Jest tylko taki problem, że nie wiem gdzie jestem tą postacią. Nie wiem jak mam wskazać miejsce pobytu. Tutejsze mapy to tylko o kant dupy pobić.
domeq

Postby domeq » Tue Mar 27, 2007 4:20 pm

2rf wrote::lol:
dziękuję za odpowiedź

Jest tylko taki problem, że nie wiem gdzie jestem tą postacią. Nie wiem jak mam wskazać miejsce pobytu. Tutejsze mapy to tylko o kant dupy pobić.

ID i imie wystarczy :)
2rf

Postby 2rf » Tue Mar 27, 2007 4:21 pm

skoro tak, to spróbuję.
dzięki :)
Gulczak

Postby Gulczak » Fri Mar 30, 2007 4:04 pm

Utworzyłem postać w innej strefie niż Polska. Teraz, jak wejdę w ekran tej postaci, widze całe menu w innym języku. Nie tylko menu postaci, menu gracza też. Co gorsza jak wyjdę z ekranu postaci, też widzę ten język. Pomaga tylko grzebanie w ustawieniach, ale i tak jak zaglądam do swej postaci widze ten język. Wolałbym go nie widzieć :D Czy to jest zamach na naszą polskość? Czy chcą nas pozbawić poczucia przynależności narodowej? I tak czysta polszczyzna jest rzadko używana. Czy może jest to jakiś mój błąd?
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
domeq

Postby domeq » Fri Mar 30, 2007 4:33 pm

Gulczak wrote:Czy to jest zamach na naszą polskość? Czy chcą nas pozbawić poczucia przynależności narodowej? I tak czysta polszczyzna jest rzadko używana. Czy może jest to jakiś mój błąd?

Zglos problem poslom z Ligi Polskich Rodzin, to caly Cantr od razu zamkna :lol:

"Problem" jest jakby zabezpieczeniem. Nie mozesz (teoretycznie) posiadac postaci w jezyku ktorego nie znasz - ale tego nikt nie bedzie sprawdzal :wink: wiec automatycznie dodawany jest interfejs w tym jezyku, w jakim stworzyles postac.

I w zasadzie to jest sluszne - nie znasz esperanto, Twoja postac nie moze wiec nim mowic i jest niema (bo z zalozenia innego jezyka niz esperanto nie zna), a co za tym idzie.. sam jako gracz jestes niemy ;) to by troche glupio wygladalo, gdybys postacia niema i "glupia" dorobil sie po 20 latach roweru, sloopa, czy motoru. Gdybys mial interfejs po polsku, byloby to mozliwe. A majac interfejs w jezyku ktorego nie znasz? :wink:
Poza tym - w ten sposob jeszcze latwiej nauczysz sie wybranego jezyka, jesli tworzysz postac po to aby sie go douczyc (a to jest dobra szkola moim zdaniem).
Gulczak

Postby Gulczak » Fri Mar 30, 2007 4:47 pm

*mówi z wyrzutami*Ja wszystko staram się zrozumieć, ale dlaczego, do jasnej ciasnej, wszystkie moje postacie mają być skazane na ten jeden język? Ja wiem, edukacja, ale nie wszystkimi na raz! Żeby ten interface był w języku nieznanym tylko dla tej postaci. Ale nie! Musieli zrobić jakiś błąd! Jak to by wyglądało, gdyby postać w strefie polskiej miała polskie menu, a w strefie hiszpańskiej hiszpański! To jest niedopuszczalne!
Bo mnie na uśmiech zawsze stać

Nie lubię życia brać

Zbyt serio, serio zbyt

Bo ja na przekór wszystkim tym

Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
domeq

Postby domeq » Fri Mar 30, 2007 5:32 pm

Gulczak wrote:*mówi z wyrzutami*Ja wszystko staram się zrozumieć, ale dlaczego, do jasnej ciasnej, wszystkie moje postacie mają być skazane na ten jeden język? Ja wiem, edukacja, ale nie wszystkimi na raz! Żeby ten interface był w języku nieznanym tylko dla tej postaci. Ale nie! Musieli zrobić jakiś błąd! Jak to by wyglądało, gdyby postać w strefie polskiej miała polskie menu, a w strefie hiszpańskiej hiszpański! To jest niedopuszczalne!

Wyczysc w przegladarce:
-ciasteczka
-temporary files

Chyba, ze cale konto zarejestrowales w jezyku esperanto... ale i to da sie chyba w ustawieniach raz na zawsze zmienic.
Khe

Postby Khe » Fri Mar 30, 2007 5:46 pm

jak mialem postac ze strefy esperanto (juz dawno nie zyje, zaglodzilem ja podczas oplywania jednej z angielskich wysp ;) ) to tez mi sie tak robilo (ze przechodzilo to na inne postacie, bo na tamta to tak ma byc), ale o ile sie nie myle, wystarczylo na chwile wejsc do jakiejs polskiej postaci i zaraz mialem spowrotem po naszemu
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Fri Mar 30, 2007 6:11 pm

Paliwa sa juz wprowadzone? A jezeli nie to kiedy beda?

Return to “Ogólne dyskusje”