Top ten najbardziej zaludnionych lokacji
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
Jak liczone są osoby będące poza osadami (tzn chociażby "w drodze" - pomiędzy osadami, na morzu...)? Czy wogóle są doliczane do jakiejś osady i jeżeli tak do do której?
PS. A zaludnienie ma duże znaczenie. Co z tego że jakaś osada ma mnóstwo surowców czy maszyn i urządzeń kiedy nie ma kto nad tym pracować?
Pozdrawiam.
PS. A zaludnienie ma duże znaczenie. Co z tego że jakaś osada ma mnóstwo surowców czy maszyn i urządzeń kiedy nie ma kto nad tym pracować?
Pozdrawiam.
- marol
Mattan wrote:Marol a można ilość ludzi na poszczególnych wyspach oraz gęstość zaludnienia czyli ilość ludzi/ilość lokacji.
P.S. Kurcze ludzie się rozjechali na handel i miasteczko znikło z listy.
Code: Select all
V* 312
D* 255
*fic 654
Eelran 342
Kontynent 1072
Pozostałe lądy 147
-
-
-
marol wrote:V* 312
D* 255
*fic 654
Eelran 342
Kontynent 1072
Pozostałe lądy 147
Poza wyspą D* oraz "pozostałymi lądami" liczba ludności spadła

Ostatnimi czasu odeszło wielu zasłużonych graczy, to pewnie dlatego.
Od jakiej liczby ludności daną wyspę klasyfikuje się osobno, a nie jako "pozostałe lądy"? Od 100 osób?
- marol
-
- marol
- w.w.g.d.w
- Karwol
- domeq
Karwol wrote:...nie wiem jak wy, ale nie lubię zatłoczonych osad gdzie człowiek zdolny i obyty ze światem staje się anonimowynajlepsze są miejsca gdzie każdy może się pokazac na tle społecznosci, bez okładania każdego po mordzie
Ja nie lubie miast z jednego tylko powodu:
Czesto nijak nie da sie przedrzec przez gigantyczna liste wydarzen. Spiaczka dluzsza niz 16 Cantryjskich godzin to w takich miejscach masakra i calkowite wyeliminowanie postaci z zycia miasta. Nic nie bedzie wiedziec, i nic nie bedzie mowic. W koncu nawet jesli ktos Cantryjczykowi odpowie, to on tego i tak w gaszczu szeptow i malo waznych informacji kto gdzie wchodzil, a skad wychodzil, nie zobaczy

To samo tyczy sie niejakiego Lothanel - ludzi czterech, a w ciagu dnia linijek zdarzen dwiescie

- OktawiaN :)
Ja znam troche wieksze miasto, w ktorym co prawda sa w wiekszosci szpety, jednak ludzie kieruja je rowniez do Ciebie. Pytaja sie ogolnie o Twoje zdrowie, czy masz jakoms sprawe do zalatwienia. Jezeli o cos poprosisz to dosc szybko ktos odpowiada. Fajny klimat i nawet jak przysypiasz, to jak poprosisz to ktos Ci stresci wydarzenia 

- Rusalka
domeq wrote:Karwol wrote:...nie wiem jak wy, ale nie lubię zatłoczonych osad gdzie człowiek zdolny i obyty ze światem staje się anonimowynajlepsze są miejsca gdzie każdy może się pokazac na tle społecznosci, bez okładania każdego po mordzie
Ja nie lubie miast z jednego tylko powodu:
Czesto nijak nie da sie przedrzec przez gigantyczna liste wydarzen. Spiaczka dluzsza niz 16 Cantryjskich godzin to w takich miejscach masakra i calkowite wyeliminowanie postaci z zycia miasta. Nic nie bedzie wiedziec, i nic nie bedzie mowic. W koncu nawet jesli ktos Cantryjczykowi odpowie, to on tego i tak w gaszczu szeptow i malo waznych informacji kto gdzie wchodzil, a skad wychodzil, nie zobaczy![]()
To samo tyczy sie niejakiego Lothanel - ludzi czterech, a w ciagu dnia linijek zdarzen dwiescieJedna z moich postaci caly czas cierpiala na spiaczki w tym kochanym mimo wszystko przez nia miejscu. I musiala sie wyniesc. Gdyby mozna bylo ukryc szepty, i informacje "wszedl/wyszedl", pewnie historia jego zycia potoczylaby sie inaczej... i nie tylko jego.
Ja używam do tego magicznej kombinacji klawiszy Ctrl+F czyli wyszukiawanie. Jak ktoś coś mówi do naszej postaci to zwraca się po imieniu w stylu "Alfredzie", "Stokrotko" itp. Wystarczy takie słowo kluczowe wpisać i bez problemu odnajdujemy daną linię. Poza tym wpisuję również zwrot "mówi do ciebie".
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- domeq
Rusalka wrote:Ja używam do tego magicznej kombinacji klawiszy Ctrl+F czyli wyszukiawanie. Jak ktoś coś mówi do naszej postaci to zwraca się po imieniu w stylu "Alfredzie", "Stokrotko" itp. Wystarczy takie słowo kluczowe wpisać i bez problemu odnajdujemy daną linię. Poza tym wpisuję również zwrot "mówi do ciebie".
I ja tak usilowalem. Gdyby nie to, ze strona z obfitymi zdarzeniami na moim wolnym laczu otwierala sie bardzo dlugo...

Podobno zlej baletnicy przeszkadza i rabek u spodnicy. Czasami jednak takie rabki sa wyjatkowo irytujace

Jedna postac w duzym miescie calkowicie mi wystarczy. Dwoch w stanie prowadzic juz bym w miastach nie byl.
-