Marol's back.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Matix

Postby Matix » Fri Feb 16, 2007 9:10 am

marol wrote:Sam mnie zacytowałeś...:
marol wrote:Jesli chodzi o różne egzemplarze tego samego gatunku, to wszystko jest OK.
Tak więc błędu nie ma, wiele zwierząt tego samego gatunku może jednocześnie zaatakować tę samą osobę.

Wcześniej się to nie zdarzało, a nagle zaczęło się pojawiać i to wielokrotnie w różnych miejscach. Nie będę się kłócił, ale wydaje mi się, że jest to rodzaj błędu...
http://www.matix.salon24.pl
marol

Postby marol » Fri Feb 16, 2007 9:55 am

Od kilku miesięcy każde pojedyncze zwierzę może zaatakować dowolną osobę podczas każdej tury. Tak więc 5 wilków jednocześnie może zaatakować jedną postać. Takie jest założenie gry. Nie jest to żaden rodzaj błędu, gdyż nie jest to w ogóle błąd.

Owszem, wcześniej było inaczej. Ale od kilku dobrych miesięcy już nie jest. Tak samo jak kiedyś maksymalna liczebność stada wynosiła 20 sztuk. Teraz już jest nieograniczona.
drmartin

Postby drmartin » Fri Feb 16, 2007 10:18 am

widziałem 200 lemingów... 150 krów... słoni najwięcej widziałem 30...

a co do równoczesnych ataków to widziałem 3 gepardy atakujące w tym samym momencie jedna postać, nadal żyje ale było ciekawie...
"Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić" Albert Einstein
Zapraszam:
http://tmbg.fizyka.umk.pl/
http://www.lorki.pl
Matix

Postby Matix » Fri Feb 16, 2007 10:22 am

Widziałem kilkukrotny atak słonia i jednego geparda w tej samej turze i minucie i sekundzie, które zabiły 40letniego mężczyznę. Podobne ataki można spotkać codziennie.

Hmm.. stwarza to możliwość rozwijania fabuły w Cantrze... Zwłaszcza dla proroków. :D
http://www.matix.salon24.pl
Quijo

Postby Quijo » Fri Feb 16, 2007 2:26 pm

Zgodnie z takim czymś, że 30 słoni może mnie w jednej turze zaatakować, to ja powinienem móc uderzyć w jednym dniu 30 słoni.

Ps. To jak Marolu z tą łódeczką, bo wczoraj to inna odblokowałeś :D
http://www.gks-murcki.com
domeq

Postby domeq » Fri Feb 16, 2007 2:42 pm

Quijo wrote:Zgodnie z takim czymś, że 30 słoni może mnie w jednej turze zaatakować, to ja powinienem móc uderzyć w jednym dniu 30 słoni.

Raczej nie, bo to oznaczaloby kres sloni ;-)
marol

Postby marol » Fri Feb 16, 2007 2:50 pm

Quijo wrote:Ps. To jak Marolu z tą łódeczką, bo wczoraj to inna odblokowałeś :D
Wczoraj odblokowałem dwie łodzie, w tym jedną Łódeczkę. Jeśli jeszcze jakaś jest zablokowana, to proszę pełną nazwę na PMa.
Gulczak

Postby Gulczak » Fri Feb 16, 2007 3:25 pm

domeq wrote:
Quijo wrote:Zgodnie z takim czymś, że 30 słoni może mnie w jednej turze zaatakować, to ja powinienem móc uderzyć w jednym dniu 30 słoni.

Raczej nie, bo to oznaczaloby kres sloni ;-)

A teraz to oznacza kres Cantryjczyków.
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Quijo

Postby Quijo » Fri Feb 16, 2007 3:35 pm

Przepraszam mój błąd, próbowałem tam wejść cały obładowany :oops:

Dzięki wielkie :)
http://www.gks-murcki.com
Lena Katina

Odblokujecie

Postby Lena Katina » Fri Feb 16, 2007 3:52 pm

W osadzie shenkerville stoi magazyn który zbudowala moja postac, dała klucz zaufanej i jedynej mieszkance i poszeła po surowce, kiedy wróciłem na ziemi znalazła tylko notatki które miała, po kluczu i czymkolwiek ani śladu a czeka już rok. Czy dałoby się usunąć zamek z drzwi albo dać klucz właścicielowi?? Osada leży na północ od Vilgerdorfu, kiedyś nazywała się Plaża Shenkera. Nie wiem czy złodzieje jeszcze żyją, a budynek stoi. Można by go usunąć albo co.
Last edited by Lena Katina on Fri Feb 16, 2007 4:06 pm, edited 1 time in total.
Vincelli Perbelli - Zwycięstwo Poprzez Zniszczenie
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Fri Feb 16, 2007 4:03 pm

O,nigdy nie slyszalem tych nazw.W sumie nie powinienes o tym pisac na forum.
A zamek musisz niestety jakos sam odblokowac bo to nie bug,mozesz dorobic klucz jesli zostawiono odpowiedni projekt na zewnatrz lub uzyc lomu.
Obcy

Postby Obcy » Sat Feb 17, 2007 11:34 am

marol wrote:Od kilku miesięcy każde pojedyncze zwierzę może zaatakować dowolną osobę podczas każdej tury. Tak więc 5 wilków jednocześnie może zaatakować jedną postać. Takie jest założenie gry. Nie jest to żaden rodzaj błędu, gdyż nie jest to w ogóle błąd.

Owszem, wcześniej było inaczej. Ale od kilku dobrych miesięcy już nie jest. Tak samo jak kiedyś maksymalna liczebność stada wynosiła 20 sztuk. Teraz już jest nieograniczona.

No ale to przecież jest poważne zaburzenie równowagi! Postać może atakować tylko jednego sobnika każdego gatunku!
Artur

Postby Artur » Sat Feb 17, 2007 11:45 am

moze to i dobrze, teraz zeby skolonizowac jakas bezludna wyspe nie wystarczy juz jeden wiesniak z odrobina kamienia i drewna, a trzeba caly zbrojny oddzial do wyciecia w pien dzikich zwierzat... jest realniej :wink:
Milo

Postby Milo » Sat Feb 17, 2007 12:26 pm

Mi tez sie podoba jak wszystko co utrudnia zycie postaciom :twisted:
Kiedys slyszalem zachwycajaca relacje przez radio. Trzaski i przerywane zdania, informacje o zabitych i poranionych, prosby o odsiecz i leki. Nie chodzilo o zadnych bandytow czy wojne, po prostu fauna byla rozbrykana dosc :D
Susel

Postby Susel » Sat Feb 17, 2007 12:34 pm

Obcy wrote:
marol wrote:Od kilku miesięcy każde pojedyncze zwierzę może zaatakować dowolną osobę podczas każdej tury. Tak więc 5 wilków jednocześnie może zaatakować jedną postać. Takie jest założenie gry. Nie jest to żaden rodzaj błędu, gdyż nie jest to w ogóle błąd.

No ale to przecież jest poważne zaburzenie równowagi! Postać może atakować tylko jednego sobnika każdego gatunku!

30 sloni moze zaatakowac jednego czlowieka i 30 ludzi moze zaatakowac jednego slonia, jakie zaburzenie rownowagi?!
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...

Return to “Ogólne dyskusje”