Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Artur
-
Avx
- Artur
Avx wrote:Artur wrote:ej, o ile sie nie myle to studia daje teraz wiecej wody... moze wartoby i pompe do wody ulepszyc?
W żadnym wypadku nic nie ulepszać ! Zbędne ułatwianie gry. Natomiast jak najbardziej można wprowadzić nowe, wydajniejsze urządzenia - rzecz oczywista odpowiednio droższe.
ale to troche niesprawiedliwe, pompa miala byc lepsza, wszyscy porobili pompy a tu dupa, bo studnia jest lepsza... pompy powinny dawac przynajmniej 500g wody dziennie skoro studnia daje 400g...
- mocny92
Avx wrote:W żadnym wypadku nic nie ulepszać ! Zbędne ułatwianie gry. Natomiast jak najbardziej można wprowadzić nowe, wydajniejsze urządzenia - rzecz oczywista odpowiednio droższe.
Powiedz to mojej pompie... Ulepszyć, pompa jest bardziej skomplikowanym urządzeniem niż studnia, dlatego logicznie rzecz biorąc (skomplikowane means better) powinna być lepsza
Wszystko można co nie można - byle z lekka i z ostrożna!
- Obcy
Artur wrote:Avx wrote:Artur wrote:ej, o ile sie nie myle to studia daje teraz wiecej wody... moze wartoby i pompe do wody ulepszyc?
W żadnym wypadku nic nie ulepszać ! Zbędne ułatwianie gry. Natomiast jak najbardziej można wprowadzić nowe, wydajniejsze urządzenia - rzecz oczywista odpowiednio droższe.
ale to troche niesprawiedliwe, pompa miala byc lepsza, wszyscy porobili pompy a tu dupa, bo studnia jest lepsza... pompy powinny dawac przynajmniej 500g wody dziennie skoro studnia daje 400g...
agree
- robin_waw
- Atavi
zdejmowanie/wkładanie ubrania
Czesc jestem OLG
Mam taki problem - pracowałem ostatnio przy mięsie i cały bylem w dymie.
Ech, zapomnialem zdjać swietnie zrobioną czapke i cala mi się uwędzila.
OCC: jak ją zdejmowałem to nie bylo tego widac dla innych w polu ZDARZENIA
Myśle sobie , ze jak już jest ubranie to niech nie bedzie tak , ze one sobie wiśi na czlowieku ale niech ludzie widza co sie z nim robi . PRzynajmniej to
ZAKLADANIE i ZDEJMOWANIE
/OCC
buech, ech, ech ... *krztusi sie dymem*
Mam taki problem - pracowałem ostatnio przy mięsie i cały bylem w dymie.
Ech, zapomnialem zdjać swietnie zrobioną czapke i cala mi się uwędzila.
OCC: jak ją zdejmowałem to nie bylo tego widac dla innych w polu ZDARZENIA
Myśle sobie , ze jak już jest ubranie to niech nie bedzie tak , ze one sobie wiśi na czlowieku ale niech ludzie widza co sie z nim robi . PRzynajmniej to
ZAKLADANIE i ZDEJMOWANIE
/OCC
buech, ech, ech ... *krztusi sie dymem*
- mocny92
Od razu ile smaczków można by zrobić
"widzisz jak Małgosia zdejmuje skórzane bikini
widzisz jak Małgosia zdejmuję bawełniany podkoszulek
mówisz: witaj Małgosiu, dawno już cie nie widziałem, tak tu sam siedzę
Małgosia mówi: cześć Jasiu
widzisz jak Małgosia przychodzi z nienazwane miejsce"
A tak na serio to tak, powiedzmy (grasz kobietą) twoja postać kupiła sobie jedwabną sukienkę daleko od miasta rodzinnego, wraca tam i zakłada... ludzie już ją znają więc raczej nie będą się przyglądać ciuchom... I jak tu zaszpanować?
"widzisz jak Małgosia zdejmuje skórzane bikini
widzisz jak Małgosia zdejmuję bawełniany podkoszulek
mówisz: witaj Małgosiu, dawno już cie nie widziałem, tak tu sam siedzę
Małgosia mówi: cześć Jasiu
widzisz jak Małgosia przychodzi z nienazwane miejsce"
A tak na serio to tak, powiedzmy (grasz kobietą) twoja postać kupiła sobie jedwabną sukienkę daleko od miasta rodzinnego, wraca tam i zakłada... ludzie już ją znają więc raczej nie będą się przyglądać ciuchom... I jak tu zaszpanować?
Wszystko można co nie można - byle z lekka i z ostrożna!
-
AUTO
- keisha
Takie trzy pomysły:
1. Taczka powinna być widoczna w inwentarzu, bo jest dość duża.
2. Myślę, że dobrym pomysłem byłaby zmiana kolejności ubrań. Bo teraz gdy spojrzymy na postać to widzimy buty gdzieś pośrodku a naszyjnik na samym dole. A wydaje mi się że lepiej by było żeby oglądać te ubrania od góry do dołu. Proponuję kolejność:
Nakrycia głowy
Maski
Kolczyki
Naszyjniki
Szaliki
Peleryny
Kurtki
Fartuchy
Sukienki
Togi
Kamizelki
Podkoszulki
Koszule
Bransoletki
Pierścienie
Rękawice
Pasy
Bielizna
Spodnie
Spódnice
Buty
Rozumiem, że obecne ułożenie jest bardziej tematyczne i pozwala łatwiej wyszukać poszczególne sztuki odzieży, ale moje będzie lepiej wyglądało na postaciach. Tylko, że trzeba by się było przyzwyczaić.
3. Jeśli chodzi o radio to teraz jest:
Słyszysz z radia Radioodbiornik: "tu mówi Michał Anioł"
Wolałabym żeby było trochę inaczej:
Słyszysz z radia Radioodbiornik głos dwudziestoletni mężczyzna: "tu mówi Michał Anioł"
I żeby można było kliknąć na dwudziestoletni mężczyzna i zapamiętać go jako Michała Anioła (tak jak postać, która opuściła już osadę). I kiedy się następnym razem odezwie to będzie już:
Słyszysz z radia Radioodbiornik głos Michał Anioł: "tu znowu mówi Michał Anioł"
Lepiej by było, gdyby można było rozpoznać, kto mówi do nas przez radio, wtedy nikt by nie mógł się podszyć pod inną osobę. Wiem, że może by było przez to zbyt łatwo, ale takie rozwiązanie jest bardziej zbliżone do rzeczywistości.
1. Taczka powinna być widoczna w inwentarzu, bo jest dość duża.
2. Myślę, że dobrym pomysłem byłaby zmiana kolejności ubrań. Bo teraz gdy spojrzymy na postać to widzimy buty gdzieś pośrodku a naszyjnik na samym dole. A wydaje mi się że lepiej by było żeby oglądać te ubrania od góry do dołu. Proponuję kolejność:
Nakrycia głowy
Maski
Kolczyki
Naszyjniki
Szaliki
Peleryny
Kurtki
Fartuchy
Sukienki
Togi
Kamizelki
Podkoszulki
Koszule
Bransoletki
Pierścienie
Rękawice
Pasy
Bielizna
Spodnie
Spódnice
Buty
Rozumiem, że obecne ułożenie jest bardziej tematyczne i pozwala łatwiej wyszukać poszczególne sztuki odzieży, ale moje będzie lepiej wyglądało na postaciach. Tylko, że trzeba by się było przyzwyczaić.
3. Jeśli chodzi o radio to teraz jest:
Słyszysz z radia Radioodbiornik: "tu mówi Michał Anioł"
Wolałabym żeby było trochę inaczej:
Słyszysz z radia Radioodbiornik głos dwudziestoletni mężczyzna: "tu mówi Michał Anioł"
I żeby można było kliknąć na dwudziestoletni mężczyzna i zapamiętać go jako Michała Anioła (tak jak postać, która opuściła już osadę). I kiedy się następnym razem odezwie to będzie już:
Słyszysz z radia Radioodbiornik głos Michał Anioł: "tu znowu mówi Michał Anioł"
Lepiej by było, gdyby można było rozpoznać, kto mówi do nas przez radio, wtedy nikt by nie mógł się podszyć pod inną osobę. Wiem, że może by było przez to zbyt łatwo, ale takie rozwiązanie jest bardziej zbliżone do rzeczywistości.
-
Milo
- Elm0
Głos rozpoznawalny przez radio? Nie, w życiu... ostatecznie mogło by być tak, że rozpoznajesz głos osoby, którą wczesniej usłyszysz bezpośrednio. Chociaż to też mi się nie podoba 
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
-
myszaq
-
AUTO
- keisha